Zeeburgerkade 300 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 539.000

Woonoppervlakte:
110 m2

Inhoud:
400 m3

Bouwjaar:
1990

Te koop sinds:
Mei 2020

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

* BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 30 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

OMSCHRIJVING
Loftachtig en praktisch ingedeeld appartement verdeeld over 2 verdiepingen compleet en hoogwaardig gerenoveerd in 2015. Onlangs hebben de huidige eigenaren de erfpacht EEUWIGDUREND afgekocht! Het is gelegen aan de rustige Entrepothaven in het prestigieuze industriële pakhuis ‘Dinsdag’ voorzien van twee liften en fantastisch uitzicht over het water en de haven. Cruquiuseiland is het laatste schiereiland in het rijtje KNSM-eiland, Sporenburg, Borneo-eiland. Ooit was dit een bonkig industrie-havengebied, nu een fantastische plek om te wonen. De uitzichten over het water zijn fenomenaal, en dat op maar 10 minuten fietsen van het centrum. Al die voordelen - het weidse water, de nabijheid van stad (aan de ene kant), Ringweg (aan de andere) en de rust van een schiereiland - die vind je op Cruquiuseiland. Het appartement maakt onderdeel uit van een actieve en financieel gezonde VvE met een sluitend MJOP. Het resultaat van de renovatie in 1990 biedt het comfort van nieuwbouw achter een karakteristieke gevel daterend van 1898.

INDELING (zie plattegronden)
Centraal afgesloten verzorgd entree met digitaal bellenbord/videofoon. Vervolgens komen de liften of het trappenhuis uit in het zeer lichte glazen atrium op de eerste etage. De fraaie stalen steunpilaren herinneren aan eind 1800, en geven de algemene ruimte een industrieel karakter.

Eerste verdieping: vervolgens de ruime entree van het appartement, met aan de linkerzijde de eerste slaapkamer met grote vaste kastenwand. Aan de voorzijde de zeer riante tweede slaapkamer met fantastisch uitzicht over het water en de haven. De dubbele bedstee/speelhuis is op maat gemaakt waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de ruimte/hoge plafonds, incl. kast/bergruimte. De constructie kan ook makkelijk gedemonteerd worden. De complete en moderne badkamer is voorzien van een grote inloopdouche, een wastafelmeubel en een whirlpool ligbad. De badkamer is in het midden van deze verdieping gesitueerd evenals een separaat toilet.

Tweede verdieping: Via een mooie houten trap wordt de tweede verdieping bereikt. Aan de achterzijde ligt de gezellige woonkeuken, voorzien van diverse inbouwapparaten waaronder een vaatwasser, een koffiezetapparaat, een magnetron, een groot Smeg fornuis en een Amerikaanse koelkast met vriezer. Aan de voorzijde de woonkamer met wederom fantastisch uitzicht over het water. In het midden van deze etage beschikt het appartement nog over een inpandige berging alwaar de Cv-ketel en wasmachine/droger is opgesteld.

Door het gehele appartement ligt een fraaie eikenhouten vloer. En tot slot beschikt het appartement ook nog over een berging in de onderbouw. Tevens is er gratis parkeerruimte voor bewoners onder het laadperron, en is er geen wachtlijst voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Een eigen bootje aan de kade aanleggen behoort ook de tot mogelijkheden! In de zomer kan er gezwommen worden in het water voor de deur of in het nabijgelegen Flevopark openluchtzwembad.

OMGEVING
De Zeeburgerkade ligt op het Oostelijk-Havengebied tegenover het Borneo-eiland in het volop in ontwikkeling zijnde Cruquiuseiland. De omgeving bestaat uit een indrukwekkende mix van oude pakhuizen, industriële gebouwen, een haven en diverse horecagelegenheden, zoals de exclusieve Harbour Club. Het appartement is zeer centraal gelegen vlakbij de Ringweg A-10. Met het centrum op 10 minuten fietsen zijn alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Maar in het oostelijk havengebied zelf is ook van alles te vinden: Een aantal goed aangeschreven scholen en kinderdagverblijven. En voor de dagelijkse boodschappen is er winkelcentrum Brazilië en ook de Dappermarkt is vlakbij. Sporten kan bij New York Gym of in het nabijgelegen Flevopark en (daarna) ontspannen bij een aantal zeer aantrekkelijke cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden zoals Panama (HappyHappyJoyJoy), Brouwerij ’t IJ, het Pompstation, bioscoop Studio K, en het Muziek-gebouw aan het IJ. En niet te vergeten, de Javastraat wat tegenwoordig de plek is voor koffieboetieks en trendy cafés/restaurants!

VVE
De Vereniging van Eigenaars "Dinsdag" bestaat uit 55 woningen met bijbehorende bergingen in de kelder en 28 parkeerplaatsen. De VvE functioneert naar behoren en beschikt over een riante kaspositie. Recentelijk is het glazen atrium dak vervangen en zijn de gevels volledig onder handen genomen. Er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld, en er wordt op regelmatige basis vergaderd.

BIJZONDERHEDEN
- CV-combiketel (Nefit) 2017
- Plafondhoogte bijna 3 meter
- Pakhuis is voorzien van 2 liften
- Luxueuze badkamer en woonkeuken
- Cruquiuseiland is volop in ontwikkeling
- Erfpacht is EEUWIGDUREND afgekocht
- Mogelijkheid boot af te meren aan de kade
- Actieve en financieel gezonde VvE met MJOP
- Parkeervergunning te krijgen zonder wachttijd
- Compleet en hoogwaardig gerenoveerd in 2015
- Fraaie eikenhouten vloer door gehele appartement
- Spectaculaire uitzichten over het water en de haven
- Bouwjaar 1898 omzetting naar appartementen in 1990
- Ruime parkeermogelijkheden onder het laadperron (gratis!)
- Privé berging en afgesloten fietsenberging op de begane grond
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, winkels, uitvalswegen en OV
- De opbrengst van zonnepanelen op het dak komt ten goede aan de VvE

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 30 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Spacious and bright apartment with a practical lay-out divided over 2 floors complete renovated in 2015. Recently the current owners paid off the PERPETUAL ground lease! The apartment is quietly located on the Entrepothaven in the prestigious industrial warehouse called “Tuesday”. It is provided with 2 elevators and a fantastic view over the water and the harbor. Cruquiuseiland is the last peninsula in the row KNSM-eiland, Sporenburt, Borneo-eiland. In the old days this was a rough industrial harbor area. Now a days a fantastic place to live. The views over the water are phenomenal, at just 10 minutes cycling from the city center. Al the advantages such as, water view, close to the center, close to the Rind A-10 and the quietness of a peninsula; you can find it on Cruquiuseiland. The apartment is part of an active and financially healthy association of owners with a future maintenance plan. The result of the renovation in 1990 offers the comfort of a new building behind a characteristic façade dated form 1898.

SPECIALITIES
- Warehouse with 2 elevators
- Ground lease perpetual paid off
- Luxurious bathroom and kitchen
- Cruquiuseiland is rapidly evolving
- Central heating system (Nefit) 2017
- Height of the ceiling almost 3.00 meters
- No waiting list applying for a parking permit
- Completely and high-end renovated in 2015
- Fantastic views over the water and the harbor
- Possibility to dock a boat in front of the warehouse
- Active and financially healthy association of owners
- Nice oak wooden floor through the whole apartment
- Building year 1989, converted in apartments in 1990
- Spacious parking area in front of the building (free)
- Private storage and closed bicycle storage on the ground floor
- Solar panels on the roof that generate power for the association of owners
- Ideally located in terms of cafes, restaurants, shops, public transport and exit-roads