Zeeburgerkade 296 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 575.000

Woonoppervlakte:
110 m2

Inhoud:
410 m3

Bouwjaar:
1898

Te koop sinds:
April 2020

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

* BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 30 MIN. INGPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

OMSCHRIJVING
Loftachtig en licht hoekappartement van 110m2 (NEN-2580) verdeeld over 2 verdiepingen en eeuwigdurend afgekochte erfpacht! Het appartement is gelegen aan de rustige Entrepothaven in het prestigieuze industriële pakhuis ‘Dinsdag’ met fantastisch uitzicht over het water en voorzien van een lift. Cruquiuseiland is het laatste schiereiland in het rijtje KNSM-eiland, Sporenburg, Borneo-eiland. Ooit was dit een bonkig industrie-havengebied, nu een fantastische plek om te wonen. De uitzichten over het water zijn fenomenaal, en dat op maar 10 minuten fietsen van het centrum. Al die voordelen - het weidse water, de nabijheid van stad (aan de ene kant), Ringweg (aan de andere) en de rust van een schiereiland - die vind je op Cruquiuseiland. Het appartement maakt onderdeel uit van een actieve en financieel gezonde VvE en een sluitend MJOP. Het resultaat van de renovatie in 1990 biedt het comfort van nieuwbouw achter een karakteristieke gevel daterend van 1898.

INDELING (zie plattegronden)
Centraal afgesloten entree met bellenbord/videofoon. Vervolgens komen de liften of het trappenhuis uit in het zeer lichte glazen atrium op de eerste etage. De fraaie stalen steunpilaren herinneren aan eind 1800, en geven de algemene ruimte een industrieel karakter.

Eerste verdieping: vervolgens de ruime entree van het appartement, ideaal als werkruimte of af te sluiten voor het creëren van een slaapkamer. Aan de voorzijde de zeer riante tweede slaapkamer met fantastisch uitzicht over het water en de haven. De badkamer, voorzien van douchecabine, wastafel en wasmachine-aansluiting, is in het midden van deze verdieping gesitueerd evenals een separaat toilet.

Tweede verdieping: Via een mooie houten trap wordt de tweede verdieping bereikt. Aan de achterzijde ligt de woonkeuken, voorzien van diverse inbouwapparaten waaronder een vaatwasser. Door de hoekligging heeft dit appartement op beide verdiepingen zijramen met mooi uitzicht, en bovenal veel lichtinval. Aan de voorzijde de woonkamer met wederom fantastisch uitzicht over het water. In het midden van deze etage beschikt het appartement nog over een inpandige berging alwaar de Cv-ketel is opgesteld, hier kan tevens de wasmachine aangesloten worden.

Door het gehele appartement ligt een fraaie Larix houten vloer. En tot slot beschikt het appartement ook nog over een berging in de onderbouw. Tevens is er gratis parkeerruimte voor bewoners onder het laadperron, en is er geen wachtlijst voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Een eigen bootje aan de kade aanleggen behoort ook de tot mogelijkheden! In de zomer kan er gezwommen worden in het water voor de deur of in het nabijgelegen Flevopark openluchtzwembad.

OMGEVING
De Zeeburgerkade ligt op het Oostelijk-Havengebied tegenover het Borneo-eiland in het volop in ontwikkeling zijnde Cruquiuseiland. De omgeving bestaat uit een indrukwekkende mix van oude pakhuizen, industriële gebouwen, een haven en diverse horecagelegenheden, zoals de exclusieve Harbour Club. Het appartement is zeer centraal gelegen vlakbij de Ringweg A-10. Met het centrum op 10 minuten fietsen zijn alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Maar in het oostelijk havengebied zelf is ook van alles te vinden: voor de dagelijkse boodschappen is er winkelcentrum Brazilië en ook de Dappermarkt is vlakbij. Sporten kan bij New York Gym of in het nabijgelegen Flevopark en (daarna) ontspannen bij een aantal zeer aantrekkelijke cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden zoals Panama (HappyHappyJoyJoy), Brouwerij ’t IJ, het Pompstation, bioscoop Studio K, en het Muziek-gebouw aan het IJ. En niet te vergeten, de Javastraat wat tegenwoordig de plek voor koffieboetieks, juicebars en trendy cafés/restaurants is!

VVE
De Vereniging van Eigenaars "Dinsdag" bestaat uit 55 woningen met bijbehorende bergingen in de kelder en 28 parkeerplaatsen. De VvE functioneert naar behoren en beschikt over een riante kaspositie. Recentelijk is het glazen atrium dak vervangen en zijn de gevels volledig onder handen genomen. Er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld en er wordt op regelmatige basis vergaderd.

BIJZONDERHEDEN
- CV-combiketel 2018
- Plafondhoogte bijna 3 meter
- Pakhuis is voorzien van 2 liften
- Hoekligging met zeer veel lichtinval
- Erfpacht is EEUWIGDUREND afgekocht
- Cruquiuseiland is volop in ontwikkeling
- Mogelijkheid boot af te meren aan de kade
- Actieve en financieel gezonde VvE met MJOP
- Parkeervergunning te krijgen zonder wachttijd
- Spectaculaire uitzichten over het water en de haven
- Fraaie houten vloer (Larix) door gehele appartement
- Bouwjaar 1898 omzetting naar appartementen in 1990
- 1 van de weinige hoekappartementen van de pakhuizen
- Ruime parkeermogelijkheden onder het laadperron (gratis!)
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, winkels, uitvalswegen en OV
- Privé berging en afgesloten fietsenberging in de onderliggende kelder
- De opbrengst van zonnepanelen op het dak komt ten goede aan de VvE