Willemsstraat 2 ong te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 775.000

Woonoppervlakte:
83 m2

Inhoud:
307 m3

Perceeloppervlate:
32 m2

Bouwjaar:
2020

Te koop sinds:
April 2020

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Woonhuis (eengezinswoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

WILLEMSSTRAAT 2, 1015 JD AMSTERDAM

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 30 MIN. INGPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

OMSCHRIJVING
Uniek en spectaculair nieuwbouw pand naar Japans voorbeeld gelegen in hartje Jordaan! Bij het idee van dit duurzame ontwerp is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte, uitzichten en lichtinval. De inspiratiebron van architectenbureau LADA (Lada Hršak), was het Tower House in Tokio van architect Takamitsu Azuma uit 1967. Het pand bestaat uit 5 woonlagen en ligt “ingeplugd’ tussen de oude bakstenen buurpanden om de hoek van de Brouwersgracht. Een duurzaam, effectief en met zorg gebouwd huis, waarbij voornamelijk gebruik is gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. Een huis vol verrassingen en mogelijkheden, om te beginnen met de portiek-entree die verstopt zit achter een verschuifbaar gevelpaneel. Van daaruit geeft de voordeur toegang tot de zelfstandige studio/praktijkruimte met schuifdeur naar de straat. De fraaie houten trap leidt naar de woonkeuken met dakterras, met daar boven de woonkamer, de slaap/badkamer en de studeerruimte/logeerkamer met terras. De gevel is bekleed met donker roodbruine titaanzinken panelen, voorzien van perforaties die een fraai lichtspel geven in het huis. Bij het ontwerp is uiteraard ook nagedacht over de energiezuinigheid, zo wordt het pand verwarmd/gekoeld middels een kou/warmtepomp en is het dak voorzien van zonnepanelen. Kortom; een uniek duurzaam gebouwd pand met veelzijdige mogelijkheden midden in de Jordaan en direct te betrekken!

INDELING (zie plattegronden)
Het entree van het pand zit verstopt achter een fraai verschuifbaar gevelpaneel. De graffiti in de portiek verwijst nog naar de tijd dat dit een stukje ‘niemandsland’ was. Vervolgens de voordeur van het pand en de hal met ruimte voor de garderobe. De begane grond leent zich uitstekend voor een praktijk aan huis, maar ook als een zelfstandige studio met badkamer geheel uitgevoerd in marmer, voorzien een inloopdouche een wastafel en een toilet. Voorbereidingen voor het plaatsen van een keukenblok zijn reeds aangebracht.

Middels een mooie houten trap wordt de eerste verdieping bereikt. Wat direct opvalt is de hoeveel licht wat hier binnenkomt door het grote verschuifbare raam met fantastisch uitzicht over de Brouwersgracht. De moderne woonkeuken is voorzien van diverse inbouwapparaten. Naast de woonkeuken ligt nog een ruime bijkeuken/beging. Vanuit de woonkeuken is het eerste zonnige intieme dakterras te bereiken. Ook vanaf het dakterras weer mooi uitzicht over de Brouwersgracht en de Willemsstraat.

Vervolgens de tweede verdieping alwaar de woonkamer is gesitueerd. Ook hier weer zeer veel daglicht toetreding en een groot verschuifbaar raam met wederom fraai uitzicht over de brouwersgracht. Op deze verdieping bevindt zich ook de technische ruimte met de koel en warmtepomp.

De derde verdieping is de slaapverdieping. De geperforeerde gevelpanelen geven deze ruimte een speelse lichtinval. Het grote raam kan volledig open en kijkt uit over de Willemsstraat. De badkamer ligt naast de slaapkamer en is voorzien van een inloopdouche, een wastafel en een toilet geheel uitgevoerd in marmer. Leuk detail is het kleine badkamer raam met uitzicht over oude daken van de Jordaan.

Op de vierde en bovenste verdieping ligt een derde slaapkamer met toegang tot het tweede zonnige terras. Vanaf het terras kijk je uit over het daklandschap van de Jordaan en de oranjebrug over de Brouwersgracht.

Door de gehele woning ligt een fraaie gietvloer voorzien van vloerverwarming/koeling. En elke verdieping beschikt over een berging of een inbouwkast en een eigen panorama.

OMGEVING
Het pand is gelegen midden in de Jordaan in het centrum van Amsterdam. En op 10 minuten loopafstand van CS De Willemsstraat ligt tussen de Lijnbaansgracht en de Brouwersgracht. De Haarlemmerdijk, de 9 Straatjes, de Noordermarkt op maandag en de Lindenmarkt op zaterdag. En de vele gezellige en bekende cafés/restaurants en terrasjes het ligt allemaal op loopafstand van het pand. Ook de winkelstraten en leuke adresjes van Oud-West liggen op korte fietsafstand. Voor een wandeling in het groen zijn het Westerpark en het Vondelpark niet ver gelegen. Het pand is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. En met de auto is de Ring A10 onder andere via de S103 en de S105 snel bereikbaar. Momenteel bedraag de wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning circa 3 maanden.

BIJZONDERHEDEN
- Per direct beschikbaar
- Uniek object in hartje Jordaan
- Veel bergruimte en inbouwkasten
- Pand verdeeld over 5 verdiepingen
- Mogelijkheid voor praktijk aan huis
- Duurzaam en energiezuinig gebouwd
- Fraai uitzicht over de Brouwersgracht
- Volledig geïsoleerd met energielabel A
- Zelfstandige studio op de begane grond
- Onder architectuur (Buro Lada) gebouwd
- Zonnige terrassen op het zuiden en oosten
- Wachttijd parkeervergunning is 3 maanden
- Vloerverwarming/koeling door gehele woning
- Electra voorziening deels door zonnepanelen
- Fraai lichtspel door de perforaties in de gevel
- Elke ruimte beschikt over zijn eigen panorama
- Vloerverwarming middels Nefit luchtwarmtepomp
- Aluminium kozijnen met draai-kiep- en schuifsysteem
- Gevelbekleding van duurzaam gepatineerd titaanzink
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, winkels en OV
- Gelegen op erfpacht grond canon afgekocht tot 29-02-2068
- Aanbieding afkoop eeuwigdurende erfpacht geregistreerd voor 31-12-2019
- Nieuwbouw gerealiseerd in 2019-2020 duurzaam, effectief, natuurlijke materialen

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 20 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Unique and spectacular newly built home designed by Japanese example and located in the heart of the Jordaan Area. The idea of this sustainable design was to make the most optimal use of space, views and light. The source of inspiration for architect Lada Hršak was the Tower House in Tokyo by architect Takamitsu Azuma from 1967. The building exists of 5 floors and is sort of “plugged in” between the old brick buildings just around the corner of the Brouwersgracht. A sustainable, efficient built house with eye for details and use of durable and natural materials. A home full of surprises and possibilities, to start with the entrance which is hidden behind a sliding panel as part of the façade. From there you access the house through the front door. The ground floor is a self-sufficient studio with a bathroom, which also can be used for a practice at home. A beautiful wooden staircase leads to the floors above; kitchen/roof terrace, living room, bedroom/bathroom, bedroom/workspace/roof terrace. The façade is covered with dark red-brown titanium-zinc panels with perforations to get a nice and playful incidence of light. During the process of the design energy-saving measurements were used, such as a cold/heat pump and solar panels. In short; a directly available unique sustainable building with a number of possibilities located in the middle of the Jordaan area!

SPECIALITIES
- Directly available
- Building exists of 5 floors
- Ideal for practice at home
- Designed by architect Lada Hršak
- Lots of storage and fitted wardrobes
- Fully insulated with an energy label A
- Parking permit issued after 3 months
- Sustainable and energy efficient home
- Beautiful views over the Brouwersgracht
- Self-sufficient studio on the ground floor
- Floor heating through the whole building
- Every floor has its own unique panorama
- Unique home in the middle of the Jordaan
- 2 sunny roof terraces facing South and East
- Aluminum window frames adjustable in many ways
- Facade is covered with durable titanium-zinc panels
- Floor heating and cooling by a cold-heat pump (Nefit)
- Solar panels on the roof providing 25% of the energy need
- The offer for the perpetual ground lease is registered in time
- Due to perforations in the facade there is playful incidence of light
- Newly built in 2019-2020 with efficient, durable and natural materials
- Ground lease by the municipality of Amsterdam is paid till 29-02-2068
- Ideally located in terms of cafes, restaurants, shops and public transport