Wibautstraat 38 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 375.000

Woonoppervlakte:
50 m2

Inhoud:
150 m3

Bouwjaar:
1893

Te koop sinds:
September 2020

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 15 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

OMSCHRIJVING
Zeer sfeervol, praktisch ingedeeld en licht driekamerappartement met groot zonnig terras en een ruime zolderberging gelegen in de populaire Swammerdambuurt om de hoek van de Amstel op een steenworp afstand van de Pijp en het Oosterpark. Het appartementencomplex is in 2006 in het kader van de splitsing in 12 appartementen grondig gerenoveerd. De huidige eigenaar heeft het appartement in 2017 voorzien van een nieuwe houten vloer en een nieuwe badkamer! De VvE wordt professioneel beheerd, zo is er o.a. een sluitend meerjarenonderhoudsplan en de erfpacht is afgekocht tot 2056. Het appartement is ideaal gelegen m.b.t. openbaar vervoer, het Amstelstation en Metrostation Wibautstraat liggen op loopafstand. Ook met de auto is de Ring A-10 snel te bereiken en de wachttijd voor een parkeervergunning is slechts 3 maanden. Kortom; een perfect ingedeeld kant-en-klaar appartement op een fantastische locatie om direct te betrekken!

INDELING (zie plattegrond)
Via het verzorgde gemeenschappelijke trappenhuis wordt het appartement op de tweede verdieping bereikt. Vervolgens het entree van het appartement. De ruime lichte woonkamer ligt aan de voorzijde en biedt meer dan voldoende ruime voor een zit- en eetgedeelte. De gezellige open keuken is voorzien van diverse inbouwapparaten, waaronder een nieuwe vaatwasser. Aan de achterzijde liggen de 2 slaapkamers. Beide slaapkamers zijn rustige gelegen en kijken uit over het groen van de binnentuinen. Het zonnige terras van 8 m2 ligt op het zuidwesten en biedt veel privacy! De in 2017 gerenoveerde badkamer is voorzien van een inloopdouche, een wastafelmeubel, een toilet en wasmachineaansluiting. Door het gehele appartement ligt een fraaie houten vloer. Op de zolderverdieping beschikt het appartement nog over een riante berging van 9 m2!

OMGEVING
Het appartement ligt in de Swammerdambuurt nabij de Weesperzijde, een van de populairste locaties van Amsterdam Oost om de hoek van de Amstel. De hippe Oosterparkbuurt, de gezellige Pijp en het bruisende centrum van Amsterdam het ligt allemaal op loopafstand van het appartement. In de nabije omgeving bevinden zich diverse trendy cafés en bekende restaurants waaronder café Hesp, Weesper, Rijsel, de Ysbreeker, Restaurante C, Benji’s, Loetje Oost, Volkshotel, Studenthotel, etc. etc.. Voor de dagelijkse boodschappen zijn de bakker, slager en de Albert Heijn om de hoek gelegen in de vernieuwde Eerste Oosterparkstraat. Er zijn uitstekende mogelijkheden voor gebruik van het openbaar vervoer. De tram/bushalte, het Amstel station / Muiderpoort station (NS) en de metrohaltes op de Wibautstraat liggen allemaal op loopafstand. De uitvalswegen A-1,A-2,A-9 liggen ideaal ten opzichte van het appartement. De Ring A-10 is binnen enkele minuten te bereiken. In de directe omgeving zijn ook een aantal mooie parken te vinden: Oosterpark, Martin Luther Kingpark en het Sarphatipark. In het Martin Luther Kingpark is jaarlijks in augustus het evenement "De Parade". De Amstel, het groen, het vertier en alle overige faciliteiten maken dit tot een fantastisch locatie!

BIJZONDERHEDEN
- bouwjaar 1893
- praktische indeling
- volledig geïsoleerd (label C)
- oplevering in overleg dec/jan
- zeer ruime zolderberging met raam
- professionele beheerde VvE met MJOP
- servicekosten bedragen € 102,- per maand
- fraaie houten vloer door gehele appartement
- in 2006 gerenoveerd in het kader van de splitsing
- wachttijd parkeervergunning momenteel circa 3 maanden
- woonoppervlakte bedraagt 49m2 (meetcertificaat aanwezig)
- zonnig zeer ruim (8m2!) beschut terras/balkon op het zuidwesten
- ideaal gelegen m.b.t. open ververvoer; metro halte en NS stations
- aanbieding erfpacht afkoopsom/fixatie canon geldig tot 10-03-2021
- erfpachtgrond gemeente Amsterdam, canon afgekocht t/m 31-01-2056
- ideaal gelegen m.b.t winkels, cafés en restaurants, de Amstel en het Oosterpark


*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 15 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Very charming, bright 3-room apartment with a very practical lay-out, a big sunny terrace and a huge storage room located in the popular Swammerdambuurt around the corner of the Amstel river just a stone throw away of de Pijp and the Oosterpark. The apartment complex was completely renovated in 2006 when it was divided in 12 apartment rights. The current owner renovated the apartment in 2017, a new bathroom was installed and a wooden floor. The association of owners is professionally administrated and there is a maintenance plan for the future. The ground lease is paid till 2056! The apartment is ideally located in terms of public transport; the Amstel trainstation and subway station Wibautstraat are within walking distance. Also ideally located in terms of shops, trendy cafes and restaurants. By car the ring A-10 can be reached within 5 minutes and it takes 3 months to get a parking permit. In short: a perfectly divided turn-key apartment on a fantastic location and ready to move in!

SPECIALTIES
- practical lay-out
- building year 1893
- fully insulated (label C)
- spacious storage in the attic
- service costs € 102,- per month
- transfer can be arranged in Dec-Jan
- living space 49m2 (NEN-2580 certificate)
- beautiful wooden floor though the whole apartment
- waiting list applying for a parking permit approx.. 3 months
- very spacious and sunny balcony/terrace with lots of privacy
- ground lease municipality of Amsterdam, paid till 31-01-2056
- professional administrated association of owners (12 apartments)
- offer perpetual ground lease applied in time for favorable conditions
- ideally located in terms of shops, cafés, restaurants, Amstel river and parks
- ideally located in terms of public transport, subway and train station nearby
- building renovated in 2006 in the context of the division in apartment rights