Welnastraat 97 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 200.000

Woonoppervlakte:
28 m2

Inhoud:
93 m3

Bouwjaar:
2014

Te koop sinds:
November 2020

Aantal kamers:
1

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

**ENGLISH TEXT BELOW**
Comfortabele en lichte studio (28m2 conform NEN 2580-richtlijn), gelegen op de eerste verdieping van het bekende appartementencomplex ”Villa Mokum” dat in 2014 is gerealiseerd. De ligging is zeer aantrekkelijk: centraal in het Amstelkwartier, nabij diverse winkels, de rivier de Amstel en het stadsstrand even verderop. Maar ook in ‘Villa Mokum” zelf kan er gebruik gemaakt worden van vele extra voorzieningen, zoals de diverse dakterrassen of de heerlijke binnentuin. Ook de fietsenberging, de dubbele liftinstallatie en de wasruimte ontbreken niet. De studio is efficiënt ingedeeld en uitgerust met een moderne keuken, een ruime badkamer en een frans balkon. Een vrij uitzicht maakt het geheel compleet. Dit is een goed geïsoleerde (starters)woning (label A) op een fijne plek. Geïnteresseerd geraakt? Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging.

INDELING:
Via de lift of trap bereik je het appartement op de 1e etage. Entree met videofoon, meterkast aan de linkerzijde (6 groepen met aardlekbeveiliging en stadsverwarmings-unit) en naastgelegen badkamer. De woning beschikt over een nette keuken, in wit uitgevoerd en voorzien van Zanussi-inbouwapparatuur zoals een 4-pits elektrische kookplaat, RVS wasemkap, combi-oven en koelkast. Er is plaats voor een losse wasmachine. De badkamer bevindt zich tegenover de keuken en is praktisch ingedeeld met een wastafel, douchehoek en hangend toilet. Het woon- en slaapgedeelte beslaat de rest van het appartement. Via de openslaande deuren naar het Franse balkon komt er veel (zon-)licht binnen. Tot slot is het appartement afgewerkt met een lichte laminaatvloer.

VVE:
De VvE Villa Mokum 1 en 4 is opgericht bij akte van (onder)splitsing in 2011 en bestaat uit 348 koopwoningen, 45 parkeerplaatsen en een aantal commerciële voorzieningen. De actieve VvE wordt professioneel beheerd door MVGM. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en er is een MJOP opgesteld dat voorziet in geplande onderhoudswerkzaamheden tot 2034. Per balansdatum 31-12-2016 is een bedrag ad ca. € 60.000,- beschikbaar voor groot onderhoud. De servicekosten bedragen € 45,- per maand. Alle relevante stukken zijn via ons kantoor op te vragen.

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID:
Deze studio is zowel per openbaar vervoer (station Amstel), als per auto (afslag S-111) prima te bereiken. De centrale ligging in het Amstelkwartier is geliefd vanwege de vele voorzieningen. De rivier de Amstel en park Somerlust bieden genoeg mogelijkheden voor recreatie; je kunt er ‘s zomers heerlijk zwemmen of in het gras liggen zonnen. Ook qua horeca heb je voldoende opties: terrassen en restaurants zoals “George Marina”, “L’Osteria”, “Thuis aan de Amstel” en rooftopbar “Juniper & Kin” op steenworp afstand. De dagelijkse boodschappen doe je bij de supermarkt op de begane grond, of even verderop in de Rivierenbuurt. Het tegenovergelegen metrostation Spaklerweg en treinstation Amstel liggen vlakbij en brengen je naar alle delen van de stad, zoals de Zuidas en het centrum.

EIGENDOMSSITUATIE:
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht uit 2000 zijn van toepassing en de canon bedraagt thans ca. € 1.940,- per jaar. Deze is doorgaansfiscaal aftrekbaar. Per 30-09-2061 kan de canon voor het eerst worden herzien; tot die tijd wordt deze slechts geïndexeerd.

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente Amsterdam, sectie AG complexaanduiding 1561 appartementsindex 37, uitmakende het 3/1280e onverdeelde aandeel in de gemeenschap.

BIJZONDERHEDEN:
- Gebruiksoppervlakte wonen 28m2 (conform NEN 2580-richtlijn), 32 m2 bruto
- Bouwjaar ca. 2014
- Energielabel A
- Frans balkon aan de straatzijde (N/O)
- Rivier de Amstel om de hoek, evenals vele OV-voorzieningen
- Diverse dakterrassen en binnentuin te gebruiken
- Dubbele lift-installatie en wasmachineruimte aanwezig
- Erfpachtcanon: ca. € 1.940,- per jaar (fiscaal aftrekbaar)
- Actieve VvE, bijdrage € 45,- per maand
- Gemeenschappelijke fietsenstalling in onderbouw
- Vraagprijs is inclusief alle aanwezige roerende zaken
- WOZ-waarde: € 225.000,- (peildatum: 01-01-2019)
- Niet zelf-bewonersclausule van toepassing: de huidige eigenaar heeft het appartement nimmer zelf
bewoond, maar gebruikt voor verhuurdoeleinden
- Oplevering in overleg (kan spoedig)

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

**ENLISH TEXT**
Comfortable and bright studio (28m2 in accordance with NEN 2580 guideline), located on the first floor of the well-known apartment complex "Villa Mokum" that was realized in 2014. The location is very attractive: centrally in the Amstelkwartier, near various shops, the Amstel river and the city beach a little further away. But also in "Villa Mokum" itself, many extra facilities can be used, such as the various roof terraces or the lovely inner garden. The bicycle shed, the double lift installation and the laundry room are also included. The studio is efficiently divided and equipped with a modern kitchen, a spacious bathroom and a French balcony. An unobstructed view makes it complete. This is a well-insulated (starter) home (label A) in a nice place. Interested? Please feel free to contact us for a viewing.

LAYOUT:
You reach the apartment on the 1st floor via the elevator or stairs. Entrance with videophone, meter cupboard on the left (6 groups with earth leakage protection and district heating unit) and adjacent bathroom. The house has a neat kitchen, in white and equipped with Zanussi built-in appliances such as a 4-burner electric hob, stainless steel extractor hood, combi oven and fridge. There is room for a separate washing machine. The bathroom is located opposite the kitchen and has a practical layout with a sink, shower corner and wall-hung toilet. The living and sleeping area occupies the rest of the apartment. A lot of (sun) light enters through the patio doors to the French balcony. Finally, the apartment is finished with a light laminate floor.

PARTICULARITIES:
- Usable area living 28m2 (in accordance with NEN 2580 guideline), 32 m2 gross
- Built around 2014
- Energy label A.
- French balcony on the street side (N / O)
- Amstel River around the corner, as well as many public transport facilities
- Various roof terraces and courtyard to use
- Double lift installation and washing machine room available
- Annual lease payments: approx. € 1,940 per year (tax deductible)
- Active Owners Association, contribution € 45 per month
- Common bicycle shed in the basement
- Asking price includes all movable property present
- WOZ value: € 225,000 (reference date: 01-01-2019)
- Not self-occupant clause applicable: the current owner never owns the apartment
inhabited, but used for rental purposes
- Delivery in consultation (soon)