Wagenweg 90 te Haarlem

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 875.000

Woonoppervlakte:
204 m2

Inhoud:
826 m3

Perceeloppervlate:
181 m2

Te koop sinds:
Juni 2018

Ligging tuin:
west

Aantal kamers:
8

Aantal slaapkamers:
5

Type Woning:
Woonhuis (herenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

In de populaire Koninginnebuurt gelegen geheel pand van 204m2 (gemeten volgens NEN 2580-richtlijn, bruto 239m2 ) en zonnige tuin van ca. 95m2 gelegen op het Westen. Het pand is gebouwd rond 1890 en beschikt nog over diverse stijlkenmerken uit die tijd zoals de houtgesneden trap, de gerestaureerde ornamenten plafonds, diverse paneeldeuren en een zwart marmeren schouw, met sfeervolle houtkachel. Het pand bestaat uit 3 lagen en beschikt over 5 slaapkamers, zodat het een ideale woning is voor een (groot) gezin. Ook is er aan bergruimte geen gebrek en zijn er meerdere inbouwkasten op elke woonlaag; daarnaast is er een ruime kelder en nog een praktisch houten schuurtje (met betonnen vloer en elektra) in de tuin. De huidige eigenaren hebben in 2013 het nodige verbouwd: zo is de keuken vernieuwd en direct verbonden met de serre; de badkamer is vervangen en het dak is voorzien van zonnepanelen. In 2018 werd een nieuwe CV-installatie aangebracht. De ligging is aantrekkelijk met vrij uitzicht tegenover de Hazepaterslaan en op loopafstand van het stadscentrum en de Haarlemmerhout met hertenkamp De Houthoeve. Dit is een heerlijk ruim pand, op eigen grond gelegen, met diverse authentieke details. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Hoofdentree met vestibuledeuren, marmeren vloer, garderobe en meterkast (7 groepen met aardlekbeveiliging.) Ruime hal met imposante trap en trapkast. Moderne toiletruimte met zwevend toilet en fontein, toegang tot de kelder met stahoogte ca. 1.80 m.)
Ruime en hoge woonkamer (ca. 10.15 x 4.10 m.) met schuifdeuren naar de aangebouwde serre, houten schuifpui met toegang tot de zonnige achtertuin, zwart marmeren schouw met houtkachel, 2 ornamenten sierplafonds, eikenhouten visgraat parketvloer. De semi-open keuken in L-opstelling is in 2013 vervangen en heeft ook een eigen toegang tot de tuin. Plafondhoogte parterre: ca. 3.40 m.

1e etage : overloop met kastruimte cv-ketel en aansluiting voor wasunit;
ruime slaapkamer aan straatzijde (ca. 5.90 x 4.15 m.) met schouw en kasten, ornamenten plafond; achterslaapkamer (ca. 4.30 x 4.15 m.) Zijkamer aan straatzijde (ca. 3.25 x 2.20); badkamer (ca. 3.00 x 2.20) met toilet, grote inloopdouche, dubbele wastafel en openslaande deuren naar balkon met zinken dakafwerking (ca. 2.20 x 1.00 m.)

2e etage : grote slaapkamer aan straatzijde (ca. 6.50 x 3.40, hoogte 2.95 m.) met wastafel, dakkapel;
tussenkamer, thans in gebruik als berging (ca. 4.15 x 3.25) met wastafel en dakraam (met toegang tot het platte dak dat is voorzien van zonnepanelen); ruime slaapkamer aan tuinzijde (ca. 6.50 x 2.75) met wastafel, kast; overloop met lichtkoepel.

Kadastrale omschrijving:
Gemeente Haarlem, sectie I, perceelnummer 105, groot: 181 ca.

Parkeren:
Het object is gelegen in parkeerzone C, waarbij de bewoners in aanmerking komen voor een parkeervergunning (€ 99,- p.jr.), indien gewenst kan er een tweede parkeervergunning aangevraagd worden (€376,- p.jr.). Ook een tweetal bezoekersvergunningen behoort tot de mogelijkheden. Voor meer info, zie: www.haarlem.nl

Buurt en omgeving:
De Wagenweg is gelegen in de populaire Koninginnebuurt en staat bekend om de grote en statige huizen. Ook het vele aanwezige groen kenmerkt deze buurt (stadspark de Hout/ de Haarlemmerhout). Qua recreatie- en sportmogelijkheden is er meer dan voldoende keuze; er zijn diverse sportverenigingen in de nabijheid, w.o. voetbal en tennis en ’s ochtends even rennen of een rondje fietsen is in deze omgeving een veel voorkomende activiteit . Het gezellige centrum begeeft zich op loopafstand en via de N205 rij je eenvoudig richting Amsterdam en Utrecht. Op de Wagenweg zelf bereik je met bus 50 snel het station, maar ook omliggende plaatsen als Heemstede, Bennebroek, Hillegom, Lisse en Sassenheim. Ook het nabij gelegen strand is snel en op diverse manieren te bereiken.

Bijzonderheden:
- Geheel pand van 826m3 met 14 meter diepe tuin op het westen
- Bouwjaar ca. 1890
- Dubbele beglazing aan straatzijde; enkel glas aan tuinzijde
- 5 slaapkamers; 6e kamer optioneel; ideaal voor (groot) gezin
- Sfeervolle woonkamer met hoog plafond, serre en houtkachel
- Diverse authentieke details en een fraaie eiken visgraat vloer
- Balkon grenzend aan de badkamer
- Plat dak met zonnepanelen (2013)
- Open keuken (2013) en gemoderniseerde badkamer (2013)
- Nieuwe CV-ketel (2018)
- Diverse suitekasten; houten tuinberging met elektra en betonvloer
- Kelder met stahoogte
- Eigen grond
- Naastgelegen winkelpand wordt thans grondig verbouwd tot 3 woningen
- WOZ-waarde (peildatum 1-1-2017): € 800.000,-
- Op loopafstand van centrum en “de Hout”
- Goede parkeermogelijkheden en OV-verbindingen
- Veel groen in de omgeving en op fietsbare afstand van het strand

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.