Vogelenzangstraat 47 HS te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 700.000

Woonoppervlakte:
109 m2

Inhoud:
260 m3

Bouwjaar:
1934

Te koop sinds:
Januari 2019

Ligging tuin:
zuid

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (dubbel benedenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English summary below*

OMSCHRIJVING
Zeer sfeervol en ideaal ingedeeld dubbel benedenhuis met zonnige tuin op eigen grond in een rustige en kindvriendelijke straat nabij het Hoofddorpplein in stadsdeel Zuid. Het appartement is in 2013 in opdracht de huidige eigenaren compleet en smaakvol gerenoveerd en geïsoleerd. Het geheel maakt onderdeel uit van een actieve VvE welke professioneel wordt beheerd, thans wordt er een MJOP opgesteld. Het Vondelpark, allerhande winkels/speciaalzaken, gezellige cafés/restaurant, crèches/scholen/speeltuinen, het ligt allemaal op loopafstand van het appartement. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering, en er is geen wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning. Ook de aanleg van een bootje aan de Westlandgracht behoort tot de mogelijkheden. Kortom een kant en klaar dubbel benedenhuis op een gewilde locatie om zo te betrekken!

INDELING (zie plattegrond)
Via de eigen voordeur wordt het appartement bereikt. Vervolgens de hal met een bergkast, plaatst voor de garderobe en een ruim toilet voorzien van een fonteintje. De woonkamer is zeer licht door grote raampartijen aan voor- en achterzijde. De open keuken is aan de voorzijde gesitueerd en voorzien van een gezellige bar en diverse inbouwapparaten waaronder een Qooker, nieuwe vatwasser en een 6-pits gasfornuis van het merk SMEG. Aan de achterzijde de gezellige zithoek met toegang tot de zonnige tuin middels dubbel openslaande deuren. De tuin ligt op het zuiden met achterin een schuur, hier is de cv-installatie opgesteld.

In het midden van het appartement wordt via een vaste trap het souterrain bereikt. De ruime overloop biedt voldoende plaats voor een lange kastenwand. Aan de achterzijde van het appartement liggen de 2 kinderkamers, waarvan 1 met vaste kast, en beide met een raam voor lichtinval en ventilatie. Aan de voorzijde ligt de master bedroom met een vaste ingebouwde kast voor de wasmachine en drogeropstelling. Ook hier weer daglichttoetreding en ventilatie. In het midden van het souterrain ligt de nette badkamer, voorzien van een ligbad, inloopdouche en twee wastafelmeubels. Aan de overzijde van de badkamer nog een tweede separaat toilet. Alle vertrekken in het souterrain zijn voorzien van inbouwspots en een of meerdere aansluitingen op een motorisch aangedreven luchtcirculatiesysteem voor een optimale extra ventilatie van het souterrain.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in Stadsdeel Zuid in een rustige, kindvriendelijke straat met een brede stoep en alleen bestemmingsverkeer. Om de hoek, op het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat, zijn talloze allerhande winkels en speciaalzaken te vinden. Tevens zijn er diverse leuke hippe cafés en restaurants binnen loopafstand te bereiken. Denk aan; Gent a/d Schinkel, Lokaal v/d stad, Drovers Dog, Stadscafé Van Mechelen, Helder, TastoeAmsterdam, Bagels & Beans en Caffenation. Het Vondelpark ligt op circa 10 minuten lopen, het Museumplein op circa 10 minuten fietsen. Ook liggen het Amsterdamse Bos en de strandjes van de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer op slechts 10 minuten fietsen. Kinderopvang, speeltuinen en scholen zijn er in de nabije omgeving te vinden. En het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Diverse tram-, bushaltes en metrolijn 50 bevinden zich op loopafstand (Hoofddorpplein, Haarlemmermeerstation, Amstelveenseweg) richting o.a. het centrum. De twee treinstations, Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Zuid WTC liggen op circa 10 minuten fietsafstand. Tevens uitstekend gelegen ten opzichte van de Ring A10, A2 en A4; deze zijn met de auto binnen enkele minuten te bereiken. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning!

BIJZONDERHEDEN
- Oplevering in overleg
- Gelegen op eigen grond
- Zonnige tuin op het zuiden
- Ruime en licht woon-eetkamer
- Dubbele beglazing in houten kozijnen
- Bootje kan om de hoek worden aangelegd
- Geen wachttijd voor een parkeervergunning
- Volledig en hoogwaardig gerenoveerd in 2013
- Zeer courante indeling met 3 goede slaapkamers
- Ideaal gelegen t.o.v. de ring A10 en openbaar vervoer
- Actieve Vereniging van Eigenaars, MJOP wordt dit jaar opgesteld
- Complex is in 2003 met vergunning van de gemeente Amsterdam gesplitst
- Ideaal gelegen t.o.v. winkels, cafés/ restaurants, scholen en het Vondelpark

*English summary*

DESCRIPTION
Charming double apartment on the ground floor with a sunny garden located in a child friendly street on own ground (free hold). The apartment has an ideal layout and it is situated on the ground floor and the souterrain. In 2013 the apartment was completely renovated and insulated. It is part of an active association of owners, a maintenance plan will be made this spring. The Vondelpark, all kind of shops, good cafes and restaurants, schools/playgrounds/day-care centers it can all be found within walking distance. There is also good parking availability in front of the house, and there is no waiting list for applying a parking permit. You can also dock your boat around the corner on the Westlandgracht. In short; a turn-key family house located in a popular area.

SPECIALITIES
- Sunny garden facing South
- Transfer date in consultation
- Spacious and light living room
- Boat can be docked around the corner
- Situated on own ground, no ground lease
- Double glazing in wooden window frames
- Practical layout with 3 good size bed rooms
- No waiting list for applying a parking permit
- Completely renovated with high-quality materials 2013
- Ideally located in terms of public transport and the Ring A-10
- Active association of owners, a maintenance plan will be ready this spring
- Ideally located in terms of shops, cafes, restaurants, schools and the Vondelpark
- The block was divided in apartment rights with a permit of the municipality in 2003