Valeriusstraat 155 HS te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 985.000

Woonoppervlakte:
101 m2

Inhoud:
385 m3

Bouwjaar:
1914

Te koop sinds:
September 2019

Ligging tuin:
zuid

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (benedenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English summary below*

OMSCHRIJVING
Zeer smaakvol en chique afgewerkt benedenhuis met een woonoppervlakte van 89,30 m2 + 11,80 m2 overig inpandige ruimte (NEN-2580). Het appartement is gelegen op eigen grond en is in 2012 hoogwaardig en compleet gerenoveerd met veel aandacht voor details. Het appartement is gelegen op een top locatie in Amsterdam Zuid nabij het Vondelpark. En voor winkels en gezellige cafés & restaurants ligt de Beethovenstraat, de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat en de Amstelveenseweg op loopafstand. Het maakt onderdeel uit van een kleinschalig actieve VvE bestaande uit 3 leden. Zo is in 2018 nog het buitenschilderwerk uitgevoerd. Kenmerken als 3 slaapkamers, 2 badkamers, een zonnige tuin op het zuiden en veel bergruimte maken dit appartement tot een ideaal familiehuis.

INDELING (zie plattegrond)
Het eerste wat opvalt aan deze woning zijn de glas-in-lood ramen aan de voorzijde en de slimme indeling van de woning. De woonkamer, rustig gelegen aan de achterzijde, heeft openslaande deuren naar de zonnige tuin (ca. 25m²) en een stijlvolle, open keuken met inbouwapparatuur en een granieten werkblad. De wit gestucte muren zijn een mooie contrast met de donkere eikenhouten visgraatparketvloer. Doordat er een split level is aangebracht is er extra ruimte gecreëerd, en beschikt het appartement over 3 slaapkamers, waarvan 2 met een eigen badkamer. Voor de wasmachine en droger is een aparte ruimte in de hal gecreëerd. Tevens is hier een separaat gastentoilet en een inbouwkast. In het souterrain is een grote berging die als opslagruimte gebruikt kan worden. Gas, elektra en waterleidingen zijn volledig vernieuwd in 2012. En de vloerverwarming is separaat per ruimte te bedienen. Het hang-en sluitwerk is van de gerenommeerde firma Weijnjtes. Mooi detail: in de master bedroom zijn de houten luiken voor de ramen. De gasgestookte open haard in de woonkamer maakt het geheel nog sfeervoller.

OMGEVING
De woning ligt op een toplocatie in een rustig gedeelte van Amsterdam Zuid, op loopafstand van het Vondelpark alwaar u heerlijk kunt recreëren. De buurt wordt gekenmerkt door tal van leuke winkeltjes, cafeetjes & restaurants welke op loopafstand zijn gelegen aan o.a. de Amstelveenseweg, de Cornelis Schuytstraat, de Beethovenstraat en de P.C. Hooftstraat. Voorzieningen zoals scholen en sportfaciliteiten bevinden zich in de nabije omgeving van de woning evenals culturele uitgaansgelegenheden zoals De Hallen, het Museumkwartier en het Concertgebouw. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering en uitvalswegen zijn snel te bereiken. Op de Amstelveenseweg (bus 15-62-288) en op het Valeriusplein (tram 2) zijn prima openbaar voorzieningen. Het NS-station Zuid–WTC ligt op 10 minuten fietsen, treinen rijden daar af en aan naar Schiphol.

BIJZONDERHEDEN
- Oplevering in overleg
- Gelegen op eigen grond
- Drie goede slaapkamers
- Zonnige tuin op het zuiden
- Ruime berging in het souterrain
- Gesplitst in 2009 met vergunning
- Actieve VvE bestaande uit 3 leden
- Buitenschilderwerk in 2018 uitgevoerd
- Volledig geïsoleerd incl. dubbele beglazing
- Hoogwaardig en luxueus gerenoveerd in 2012
- Fraai hang- en sluitwerk van de firma Weijntjes
- Vloerverwarming separaat per ruimte te bedienen
- OV-voorzieningen en uitvalswegen snel te bereiken
- Eikenhouten visgraatparketvloer door gehele appartement
- Allerhande winkels en gezellige cafés & restaurants op loopafstand
- Woonoppervlak 89,30 m2 + 11,80 m2 overige inpandige ruimte (NEN-2580)
- De wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning bedraagt 2 maanden

*English summary*

DESCRIPTION
Stylish and well finished ground floor apartment with a surface of 89m2 + 11m2 storage space (NEN-2580). The apartment is situated on own ground and was completely and high-end renovated in 2012 with eye for details. The apartment is located on a top location in Amsterdam Zuid nearby the Vondelpark,. And for cafés/restaurants and shops the Beethovenstraat, de Cornelis Schuytstraat, P.C. Hooftstraat and the Amstelveenseweg are within walking distance. The small active association consist of 3 members. In 2018 the outside of the building was painted. Features such a 3 bedrooms, 2,5 bathrooms, a sunny garden facing south and a lot of storage space makes this apartment ideal for a family. Parking in front of the house is possible with a permit.

SPECIALITIES
- Three good size bedrooms
- Sunny garden facing South
- Transfer date in consultation
- Paintwork front and rear done in 2018
- Fully insulated including double glazing
- Spacious storage room in the basement
- Situated on own ground, so no ground lease
- Active association of owners consist of 3 members
- 2 months waiting list if applying for a parking permit
- Public transport and highways can be reached quickly
- High-quality renovation and luxurious finishing in 2012
- Oak wooden floor (fishbone) through the whole apartment
- All kind of shops and cafes/restaurants within walking distance
- Floor heating through the whole apartment controlled per room
- Divided in apartment right in 2009 with a permit of the municipality
- Living space 89,30 m2 + 11,80 m2 additional indoor space (NEN-2580)