Tweede Van der Helststraat 101 h te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 900.000

Woonoppervlakte:
130 m2

Inhoud:
413 m3

Te koop sinds:
Oktober 2020

Ligging tuin:
oost

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Appartement (benedenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English text below*

Op de grens van de populaire wijk De Pijp en de Rivierenbuurt gelegen (2-laags) benedenwoning met zonnige tuin, ruim balkon en uitzicht op het Okura hotel. Het betreft een keurig onderhouden vijfkamer-appartement van 130 m2 (gemeten conform NEN 2580-richtlijn) met een tuin op het oosten (van ca. 35 m2) gelegen op de begane grond van een markant pand (gemeentelijk monument) dat dateert uit 1922. De fraaie bouwstijl wordt uiterlijk gekenmerkt door de herkenbare “Berlage-stijl”. Van binnen is de woning destijds stevig verbouwd, waarbij er 2 badkamers zijn gerealiseerd en maar liefst 4 slaapkamers. Het geheel is voorzien van dubbele beglazing en wordt verwarmd d.m.v. een eigen cv-installatie (2020). Uiteraard ontbreekt de eikenhoutenvloer niet en is het souterrain voorzien van laminaat in dezelfde kleurstelling. De ligging, om de hoek van de Amstelkade en tegenover het Okura maakt het verhaal compleet. Dit is een prima ingedeelde en comfortabele woning om zo te betrekken! Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
Eigen entree op de begane grond, ruime hal met garderobe en apart toilet, met naastgelegen trapkast waarin de groepenkast is aangebracht. Ruime en lichte woonkamer met open keuken die grenst aan een ruime achtertuin (ligging: oost, met ochtendzon), die d.m.v. openslaande deuren en het balkon wordt bereikt. De in wit uitgevoerde keuken is voorzien van Smeg apparatuur en heeft o.a. een gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser, oven en koelkast met separate vriezer. Op dezelfde verdieping bevindt zich nog een ruime slaapkamer met entree naar de tuin en vaste trap vanuit de hal naar beneden. In het souterrain bevinden zich nog drie slaapkamers, twee ruime en luxe badkamers en een washok. De master bedroom grenst aan de grote badkamer welke voorzien is van ligbad, separate douche, inbouwspots, toilet en dubbele wastafel. Verder is er nog een separate ruimte voor de wasmachine/droger en de vuilwaterpomp.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De Vereniging van Eigenaars omvat de percelen Pastelstraat 2-8, Mesdagstraat 36-64, Jozef Israëlkade 50-53 en Tweede van der Helstraat 77-103. Het complex is in 2002 gesplitst in 96 appartementsrechten (wijziging splitsing in voorbereiding i.v.m. toekennen kelderruimtes en bergingen). De servicekosten bedragen € 117,- per maand en omvatten de opstalverzekering, dagelijks onderhoud en reservering groot onderhoud.
De administratie wordt gevoerd door de Alliantie. Er is een inschrijving bij de KvK, er wordt op regelmatige basis vergaderd en er is een reservefonds opgebouwd ad ca. € 900.000,- (per balansdatum 31-12-2019). Tevens is een meerjaren onderhoudsplan opgesteld dat voorziet in onderhoudswerkzaamheden tot 2032. Via ons kantoor zijn de meest recente stukken op te vragen.

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de begane grond met tuin, plaatselijk bekend 1073 AP Tweede van der Helststraat 101-hs, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie V complexaanduiding 10611 appartementsindex 26, uitmakende het 66/10604e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

EIGENDOMSSITUATIE
De woning is gelegen op erfpachtgrond. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht d.d. 2000 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. De canon is destijds afgekocht voor een periode van 50 jaar, tot 15-11-2051. De huidige eigenaar heeft geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht.

PARKEERVERGUNNING
De Tweede van der Helststraat is gelegen in vergunningsgebied Zuid 3.2. Het is mogelijk om voor een parkeervergunning in aanmerking te komen. Er is momenteel echter sprake van een wachtlijst, die geschat wordt op 5 maanden. Kijk voor meer info op amsterdam.nl

ALGEMEEN EN OMGEVING
Het appartement is gelegen in de Pijp, vlakbij de Rivierenbuurt, waar de karakteristieke Amsterdamse Schoolarchitectuur de boventoon voert. In de nabij gelegen Maasstraat vindt u tal van winkels en eetgelegenheden. De Pijp staat bekend om de grote diversiteit aan horeca, dus aan leuke cafés geen gebrek. Ook de winkels van de Beethovenstraat en/of de Scheldestraat liggen op enkele (fiets)minuten. De Tweede vd Helststraat is goed bereikbaar met de auto via de ring A-10 afslag S110, of S109 (zeer goede verbinding met A2, A4 en A9 en met het openbaar vervoer (tramlijnen 4, 12 en 25). Trein- en metrostation RAI ligt op een paar minuten loopafstand.
Qua recreatiemogelijkheden komt u volledig aan uw trekken in het nabijgelegen Martin Luther Kingpark, het De Mirandabad, of het Amstelpark. Ook de rivier de Amstel is op loopafstand!

BIJZONDERHEDEN
- Gemeten conform NEN 2580: 143 m2 bruto, 130 m2 netto
- Ideaal voor (groot) gezin c.q. kantoor-aan-huis: 4 slaap/werkkamers
- Dubbele openslaande deuren naar balkon/tuin
- Achtertuin circa 35 m2 gelegen op het oosten
- Werk/slaapkamer met toegang tot balkon
- Masterbedroom met directe verbinding naar badkamer en tuin
- Twee moderne badkamers, waarvan 1 met ligbad
- Dubbele beglazing rondom (kunststof kozijnen voor, hout achter)
- Eigen HR Cv/combiketel (2020)
- Separate wasruimte met opstelling t.b.v. wasmachine/droger en vuilwaterpomp
- Afgekochte erfpacht tot 2051
- Gemeentelijk monument
- Gunstig gelegen t.o.v. winkels, cafés/restaurants
- Ligging om de hoek van de Amstelkade, tegenover Okura
- Gezonde VvE met professionele beheerder
- WOZ-waarde € 823.000,- (peildatum 01-01-2019)
- Niet-zelfbewonersclausule van toepassing: verkoper heeft het geheel niet zelf bewoond en
uitsluitend voor verhuurdoeleinden benut
- Oplevering kan spoedig

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

*English text*

Located on the border of the popular De Pijp and Rivierenbuurt district (2-storey) ground floor apartment with sunny garden, spacious balcony and a view on the Okura hotel. It concerns a neatly maintained five-room apartment of 130 m2 (measured in accordance with NEN 2580 guideline) with an east-facing garden (of approx. 35 m2) located on the ground floor of a striking building (municipal monument) that dates from 1922. The beautiful architectural style is externally characterized by the recognizable “Berlage style”. The interior of the house was substantially renovated at the time, with 2 bathrooms and no fewer than 4 bedrooms. The apartment is equipped with double glazing and is heated by means of an own central heating system. Of course, the oak floor is not missing and the basement has laminate in the same color scheme. The location, around the corner from the Amstelkade and opposite the Okura hotel, completes the story. This is a well-laid out and comfortable home ready to move into! Will you contact us for a viewing?

LAYOUT
Private entrance on the ground floor, spacious hall with wardrobe and separate toilet, with adjacent stairs cupboard in which the electricity group is installed. Spacious and bright living room with open kitchen that is adjacent to a spacious back yard (location: east, with morning sun), which can be reached by means of patio doors and the balcony. The white kitchen is equipped with Smeg appliances and has a gas stove, extractor hood, dishwasher, oven and refrigerator with separate freezer. On the same floor is another spacious bedroom with entrance to the garden and staircase from the hall down. In the basement there are three more bedrooms, two spacious and luxurious bathrooms and a laundry room. The master bedroom is adjacent to the large bathroom which has a bath, separate shower, recessed spotlights, toilet and double sink. There is also a separate room for the washer / dryer and the dirty water pump.

PARTICULARITIES
- Measured in accordance with NEN 2580: 143 m2 gross, 130 m2 net
- Ideal for (large) family or home office: 4 bedrooms / study rooms
- Double doors to balcony and garden
- Backyard approximately 35 m2 located to the east
- Work / bedroom with access to balcony
- Master bedroom with direct connection to bathroom and garden
- Two modern bathrooms, 1 with a bath
- Double glazing all around (artificial frames at the front, wooden frames at the back)
- Own HR Central heating / combi boiler
- Separate laundry room with setup for washing machine / dryer and waste water pump
- Redeemed leasehold until 2051
- Municipal monument
- Conveniently located to shops, cafes / restaurants
- Located around the corner from the Amstelkade, opposite Okura
- Healthy Owners Association with professional manager
- WOZ value € 823,000 (reference date 01-01-2019)
- Non-self-occupant clause applies: seller has not inhabited the apartment himself and it used exclusively for rental
purposes
- Delivery can be done soon