Trouringhstraat 28 III te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 400.000

Woonoppervlakte:
56 m2

Inhoud:
190 m3

Bouwjaar:
1940

Te koop sinds:
Mei 2021

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

**ENGLISH TEXT BELOW**
Licht en sfeervol appartement (56m2, gemeten conform NEN 2580 richtlijn) met twee ruime balkons en een zonnig dakterras (26m2), gelegen nabij het bekende Bos en Lommerplein met al haar voorzieningen. Deze driekamerwoning met diverse stijlkenmerken uit de jaren ’30 is gesitueerd op de derde en vierde (=BOVENSTE) verdieping van een kleinschalige VvE die bestaat uit 16 leden, verdeeld over 4 panden. Je kunt deze woning zo betrekken; het geheel verkeert in een keurige staat van onderhoud. Het woongedeelte met open keuken (aan de straatzijde) is door de grote raampartijen i.c.m. met de hoge ligging lekker licht te noemen en beschikt over een aangrenzend zonnig balkon (Z/W). De zonaanbidder komt hier overigens sowieso prima aan z’n trekken want het tweede balkon (aan de tuinzijde) heeft vooral 's ochtends zon, terwijl het balkon aan de straatzijde de gehele middag en avond zon biedt. Voor wie gewoon de gehele dag van de zon wil genieten is er ook nog een riant dakterras van maar liefst 26m2 (voor gebruik alleen nog even een deugdelijk hek plaatsen.) Deze wordt bereikt middels een kleine tussenverdieping (met beperkte stahoogte: ca. 1,75 mtr.), die uitstekend dienst kan doen als werk/studeerplek. De beide slaapkamers (resp. ca 11m2 en 6m2) bevinden zich aan de rustige achterzijde en hebben een directe toegang tot het balkon. De naastgelegen badkamer (met ligbad) is gewoon netjes te noemen, evenals het tegenover gelegen separate toilet. En last but not least zijn er nog twee bergingen op de begane grond met een aparte entree vanaf de straat, zodat ook de fiets heerlijk droog kan staan. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging!

Indeling:
Via het verzorgde trappenhuis wordt de derde verdieping bereikt. Van hieruit brengt de eigen trap je naar de vierde verdieping: overloop/hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de woonkamer met open keuken (in hoogglans wit uitgevoerd keukenblok met natuurstenen werkblad) en diverse Smeg appratuur w.o. een magnetron, oven, vaatwasser, RVS wasemkap, koel/vriescombinatie en een 4-pits gaskookplaat. De Cv-installatie is ook in de keuken geplaatst. Aan de straatzijde bevindt zich ook een van de 2 balkons (Z/W). De badkamer is in zwart/wit uitgevoerd en is uitgerust met een ligbad, separate douche, wastafel(meubel), handdoekradiator en inbouwspots. Ook is hier de aansluiting voor de wasmachine/droger. Naast de badkamer is de meterkast (6 groepen met aardlekbeveiliging) geplaatst. De toiletruimte is direct naast de trap gelegen. De beide slaapkamers met aangrenzend balkon zijn aan de rustige tuinzijde gelegen. Aan deze zijde is enkel glas aanwezig (voor: dubbel).
Vanuit de hal wordt tevens de multifunctionele ruimte op de tussenverdieping bereikt. Een wat kleinere trap biedt je toegang tot deze ruimte van ca. 5m2, met een hoogte van ca.1.75mtr. Van hieruit heb je toegang tot het dakterras (vergund in 2016) dat o.a. nog moet worden uitgerust met een hekwerk. De gehele woning is netjes onderhouden en er ligt een lichte eikenkleurige vloer; er zijn overal inbouwspots aanwezig en het geheel is uitgerust met paneeldeuren met luxe beslag. Op de begane grond zijn een tweetal bergingen van totaal ca. 11m2, die naast opslag uitermate geschikt is voor fietsen.

Vereniging van eigenaars:
Het complex waar dit appartement onderdeel van uitmaakt is in 2007 gesplitst in appartementsrechten. In totaal gaat het om 4 panden (no. 26-32), zijnde 16 bovenwoningen met bergingen op de begane grond; de VvE bestaat derhalve uit 16 leden. Binnen de VvE wordt op regelmatige basis onderhoud verricht en vergaderd. Er is een meerjaren-onderhoudsplan opgesteld dat voorziet in geplande werkzaamheden tot 2044. De administratie wordt extern beheerd door een professionele partij; Delair Vastgoedbeheer. De maandelijkse servicekosten bedragen thans € 117,-Per balansdatum 31-12-2020 is een onderhoudsreserve opgebouwd van ca € 38.000,-. Alle relevante stukken zijn via ons kantoor op te vragen.

Omgeving:
In de nabije omgeving is een ruim aanbod aan winkels. De dagmarkt op het Bos en Lommerplein en drie grote supermarkten (Albert Heijn, Dirk van der Broek en de Vomar) zijn slechts enkele voorbeelden van plekken waar de dagelijkse boodschappen kunnen worden gedaan. Op de Bos en Lommerweg vindt u onder meer Bagels & Beans, een biologische supermarkt, bakker BROOD en de Nieuwe Boekhandel. In de directe omgeving vindt u verder de hippe Jan Evertsenstraat, Mercatorplein en Podium Mozaïek. En het is enkele minuten fietsen naar het Westergasterrein en het Westerpark. Het openbaar vervoer brengt u met diverse trams en bussen naar alle hoeken van de stad. Station Sloterdijk ligt op geringe afstand en met de auto bent u in 1 minuut op de ring A-10 West.

Bereikbaarheid en parkeren:
Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S104). Er zijn diverse tramhaltes nabij (o.a. tramlijn 7, 14) en buslijnen 15, 21, 64, 80, 82, 247, 352, 371, 372 en 373. Op de openbare weg is het betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 23:00 uur.) Onder het Bos en Lommerplein ligt een parkeergarage. Er is momenteel geen wachtlijst voor een parkeervergunning. Voor informatie over een parkeervergunning in vergunning gebied West 3.1, zie de website van de gemeente Amsterdam.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht uit 2000 zijn van toepassing en de jaarlijkse canon bedraagt ca. € 645,- per jaar. Het huidige tijdvak eindigt op 31-08-2064. Er is geen (tijdige) aanvraag gedaan voor omzetting naar AB 2016 met de kortingsregeling.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Sloten, sectie N complexaanduiding 611 appartementsindex 15, uitmakende het 72/1.248e aandeel in de gemeenschap.

Bijzonderheden:
- Gebruiksoppervlakte wonen 56m2 (conform NEN 2580-richtlijn), 69m2 bruto
- Twee bergingen op de begane grond (totaal 11m2) met eigen entree
- Maximale benutting van de zon: twee balkons en een dakterras van 26m2
- Geen bovenburen
- Twee tuingerichte slaapkamers, grenzend aan het balkon
- Multifunctionele ruimte op de tussenverdieping (met beperkte stahoogte)
- Dubbele beglazing met houten kozijnen aan de voorzijde, enkel glas aan de achterzijde
- Paneeldeuren met luxe beslag
- Badkamer met ligbad; Moderne keuken v.v. diverse apparatuur
- Jaarlijkse erfpacht canon ca. € 645,- (fiscaal aftrekbaar); geen aanvraag omzetting AB 2016 gedaan
- Groepenkast v.v. aardlekschakelaar en 6 groepen; eigen Cv-installatie
- Alle denkbare voorzieningen in de omgeving
- Goed functionerende VvE
- WOZ-waarde: € 340.000,- (peildatum: 01-01-2020)
- Geen wachttijd voor parkeervergunning
- Oplevering kan snel
- Niet zelf-bewonersclausule van toepassing: de huidige eigenaar heeft het appartement nimmer zelf bewoond, maar gebruikt voor verhuurdoeleinden

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

** ENGLISH TEXT**
Light and attractive apartment (56m2, measured in accordance with NEN 2580 guideline) with two spacious balconies and a sunny roof terrace (26m2), located near the well-known Bos en Lommerplein with all its amenities. This three-room house with various style features from the 1930s is situated on the third and fourth (= TOP) floor of a small-scale VvE consisting of 16 members, divided over 4 buildings. You can move into this house in no time; the whole is in a neat condition. The living area with open kitchen (on the street side) is through the large windows i.c.m. With its high location, it can be called light and has an adjoining sunny balcony (S / W). The sun worshiper will be well served here anyway, because the second balcony (on the garden side) has sun mainly in the morning, while the balcony on the street side offers sun all afternoon and evening. For those who just want to enjoy the sun all day long, there is also a spacious roof terrace of no less than 26m2 (for use, just place a proper fence.) This is reached through a small mezzanine floor (with limited headroom: approx. 1, 75 m), which can serve as an excellent place to work / study. The two bedrooms (approx. 11 m 2 and 6 m 2 respectively) are located at the quiet rear and have direct access to the balcony. The adjacent bathroom (with bath) is just neat, as is the separate toilet located opposite. And last but not least, there are two storage rooms on the ground floor with a separate entrance from the street, so that the bicycle can also be kept dry. Became curious? Feel free to contact us for a viewing!

Layout:
The third floor is reached via the well-kept staircase. From here, the private staircase takes you to the fourth floor: landing / hall with access to all rooms. At the front of the house is the living room with open kitchen (kitchen unit in high-gloss white with natural stone worktop) and various Smeg equipment including a microwave, oven, dishwasher, stainless steel extractor hood, fridge / freezer and a 4-burner gas hob. The central heating system is also placed in the kitchen. On the street side is also one of the 2 balconies (B / W). The bathroom is in black and white and is equipped with a bath, separate shower, sink (furniture), towel radiator and recessed spotlights. Here is also the connection for the washing machine / dryer. The meter cupboard (6 groups with earth leakage protection) is placed next to the bathroom. The toilet room is located right next to the stairs. Both bedrooms with adjoining balcony are located on the quiet garden side. Single glass is present on this side (front: double).
The multifunctional space on the mezzanine floor is also reached from the hall. A somewhat smaller staircase gives you access to this space of approximately 5m2, with a height of approximately 1.75mtr. From here you have access to the roof terrace (licensed in 2016) that still has to be equipped with a fence. The entire house is well maintained and has a light oak-colored floor; there are recessed spotlights everywhere and the whole is equipped with panel doors with luxury fittings. On the ground floor there are two storage rooms of approx. 11m2 in total, which, in addition to storage, is extremely suitable for bicycles.

Particularities:
- Usable area living 56m2 (in accordance with NEN 2580 guideline), 69m2 gross
- Two storage rooms on the ground floor (total app. 11m2) with their own entrance
- Maximum use of the sun: two balconies and a roof terrace of 26m2
- No upstairs neighbors
- Two garden-oriented bedrooms, adjacent to the balcony
- Multifunctional space on the mezzanine floor (with limited standing height)
- Double glazing with wooden frames at the front, single glazing at the rear
- Panel doors with luxury fittings
- Bathroom with bath; Modern kitchen with various equipment
- Annual ground lease approx. € 645 (tax deductible); no application for conversion AB 2016 has been made
- Group box with earth leakage switch and 6 groups; own central heating system
- All conceivable facilities in the area
- Well-functioning VvE
- WOZ value: € 340,000 (reference date: 01-01-2020)
- No waiting time for a parking permit
- Not self-resident clause applicable: the current owner has never lived in the apartment himself, but used it for rental purposes