Tolstraat 190 III te Amsterdam

Kenmerken

Huurprijs:
€ 1.875

Woonoppervlakte:
72 m2

Inhoud:
190 m3

Te huur sinds:
Juni 2018

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
huur

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

NIET GESCHIKT VOOR WONINGDELERS - NOT FOR SHARING
PER DIRECT BESCHIKBAAR: NABIJ DE AMSTEL GELEGEN GEMEUBILEERD DRIEKAMER APPARTEMENT VAN ca. 72 M2 OP DE DERDE VERDIEPING MET ZONNIG BALKON.

Prachtig gemeubileerd 3-kamerappartement (ca. 72m2) dat onlangs grondig is verbouwd. De woning ligt in het meest aantrekkelijke deel van ‘De Pijp’ in de buurt van de Amstel, tegenover het archiefterrein en diverse winkels en restaurants (Amsteldijk en Ceintuurbaan). Deze woning is volledig turn key, aangezien nagenoeg alles onlangs is vernieuwd: van keuken tot badkamer, van elektra tot balkonhek. Dit voorjaar is het buitenschilderwerk aan de straatzijde nog gedaan, kort daarvoor het trappenhuis. Het geheel wordt verwarmd middels een eigen Cv-installatie uit 2005. Op de zolder is nog een behoorlijke slaapkamer aanwezig. Een prima appartement, in een rustige buurt om zo te betrekken.

Indeling:
Via het recent opgeknapte trappenhuis bereikt men de derde verdieping, waar de entree van de woning is gelegen. Hal met toegang tot de diverse vertrekken. Aan de voorzijde vindt u de verrassend lichte en ruime woonkamer, onder meer voorzien van 30-er jaren stijlelementen zoals een erker, paneeldeuren, schuiframen en een schouw. Aan de achterzijde is de woonkeuken gesitueerd, die toegang heeft tot het brede balkon op het Zuiden. Ook de afgesloten en vernieuwde keuken is aan de achterzijde van de woning gelegen en heeft toegang tot het balkon. Hiernaast is de toiletruimte gesitueerd met hangend toilet en fontein. De badkamer is riant te noemen en voorzien van een moderne wastafel, douchehoek, wasmachine/droger combinatie. Op de bovenste verdieping is nog een ruime zolderkamer die dienst doet als slaapkamer. In de gehele woning is vloerbedekking aanwezig.

Omgeving:
In deel Oud-Zuid vind je zowel het gemoedelijke stadse leven, als eindeloze rust. Het is niet zo vreemd dat je hier dan ook een uiterst gevarieerde groep bewoners en bezoekers vindt. Zo hebben veel notabelen hun plek gevonden aan de Apollolaan en wonen er in de Pijp veel kunstenaars. Iedereen heeft wel iets met Oud-Zuid: van de stille levensgenieter tot de hippe marktsnuffelaar. Je hoeft maar een klein eindje te lopen om te merken hoe snel de hoorbare bedrijvigheid van de Albert Cuypmarkt of het geroezemoes van het Vondelpark wegebt. Die bijzondere combinatie is ondermeer het resultaat van het samenvoegen van de levendige Pijp en het statige Zuid. Die laatste dankt zijn deftige status niet alleen aan de Amsterdamse School, maar ook aan de rijke bouwperiode van begin 1900, toen ook het Vondelpark werd aangelegd. Onbeschrijfelijke charme. De Pijp kent daarentegen een heel andere charme. Door de vele pleintjes, winkeltjes en kroegen is het hier altijd gezellig. De terrasjes zitten vol en op de markt is het altijd druk…………
De woning is gelegen in de Tolstraat nabij de Amsteldijk, tegenover het archiefterrein dat op spectaculaire wijze wordt herontwikkeld. Het programma dat naadloos aansluit bij de doelstellingen van Amsterdam Topstad, bestaat onder meer uit de ontwikkeling van een creatief centrum met een drietal monumentale objecten, een parkeergarage, bedrijfsruimten, woningen, kunstinstellingen, een theater, horecaruimte, etc. Kortom, the place to be!

Parkeren:
De woning is gelegen in vergunninggebied Zuid 3.2 de Pijp. Hier geldt betaald parkeren, maar er bestaat de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een parkeervergunning; de geschatte wachttijd bedraagt thans 1 maand (zie: amsterdam.nl)

Bijzonderheden:
• Jaren ’30 woning met vele authentieke details
• Ruim balkon op het Zuiden
• Separate zolderkamer intern te bereiken via vaste trap
• In 2006 grootschalig verbouwd, inclusief het trappenhuis
• Eigen Cv/combiketel
• Prima keuken aan de tuinzijde met diverse apparatuur
• Luxe badkamer met douchehoek, wasmachine en droger
• Rustige ligging nabij Amstel en tegenover het ontwikkelde Asscherkwartier
• Twee (slaap)kamers en een studeerkamer

Voorwaarden:
- Maandelijkse huurprijs € 1.875, - ex gas, water en licht
- Volledig gemeubileerd
- Minimale huurperiode 12 maanden
- Geen huisdieren toegestaan; roken verboden
- Voorbehoud gunning door eigenaar
- Inkomenstoets/NVM-woontoets
- Oplevering: per direct beschikbaar
- Niet geschikt voor woningdelers
- Inkomenseis; 2,5 x de jaarhuur

RENTAL CONDITIONS:
- Rental period min 12 months
- Two months deposit
- Rental price: € 1875,- furnished, excluding utilitys
- No pets and no smoking allowed
- Max 2 pers occupancy in apartment per night. (Building house rules)
- Income per year: 2,5 x the yearly rent (from € 56.000,-)
- Available from July 1st