Tidorestraat 227 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 315.000

Woonoppervlakte:
86 m2

Inhoud:
215 m3

Bouwjaar:
1991

Te koop sinds:
Oktober 2016

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Zeer licht en courant ingedeeld 4-kamer hoekappartement met een woonkamer van 14 ramen breed en een aangrenzend zonnig balkon op het zuiden! Het appartement ligt op de bovenste verdieping en is bereikbaar met de lift. Het kleinschalig appartementencomplex (28 app) is gelegen in de steeds populairder wordende hippe Indische Buurt met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. Het goed onderhouden complex is ontworpen door de bekende architect Rudy Uytenhaak. Het Flevopark ligt letterlijk op een steenworp afstand en parkeren kan voor deur zonder wachttijd voor de vergunning. Dit is geen 13 in een dozijn appartement!

INDELING (zie plattegrond):
Via de verzorgde gemeenschappelijke hal wordt middels de lift of de trap het appartement op de vierde verdieping bereikt. De entree van de woning bevindt zich direct naast de lift. De hal, met grote garderobe en toilet, biedt toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde de 14 ramen brede woonkamer met toegang tot het zonnige balkon gelegen op het zuiden en uitzicht op het Flevopark. Een oase van licht, ook in de wintermaanden! De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparaten, waaronder een afwasmachine. De drie volwaardige slaapkamers grenzen aan elkaar en zijn allen bijna even groot. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en een wasmachine aasluiting. Verder nog een inpandige berging met de cv-installatie en mechanische ventilatie en op de begane grond bevindt zich nog een fietsenberging. Door het gehele appartement ligt een massieve houten vloer!

OMGEVING
De Tidorestraat is gelegen nabij het Javaplein en grenst aan het Flevopark. Deze buurt is de afgelopen jaren volledig veranderd in het nieuwe Quartier Latin van Amsterdam. HOT & HAPPENING dus! Waar men vroeger de Jordaan opzocht voor historische bouw en ouderwetse gezelligheid, vind je dit nu op alle fronten in de Indische buurt. Gezelligheid op de vele terrassen in de buurt, bijvoorbeeld het Badhuis en The Walter Woodbury Bar. En goed dineren bij o.a. restaurant Wilde Zwijnen en Drovers Dog. Tevens is er een theater/bioscoop/café genaamd Studio K. En allerhande winkels zijn te vinden in de Javastraat en Molukkenstraat, maar ook de dagelijkse Dappermarkt biedt natuurlijk alles. Tot rust komen kan in het Flevopark of Oosterpark, zo maar enkele plekken vlak om de hoek om het echte Amsterdam te beleven. Het centrum van de stad is binnen 10 minuten met de fiets te bereiken. Ook de NS is vertegenwoordigd met het Muiderpoortstation op 10 minuten loopafstand. Tramlijnen 7 en 14 en diverse buslijnen stoppen om de hoek. De tramlijnen 7 en 14 alsmede bus 22 brengt je in 10 minuten naar het centrum. Parkeren op de openbare weg gaat via het vergunningenstelsel. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering!

BIJZONDERHEDEN
- Volledig geïsoleerd
- Liftinstallatie aanwezig
- 4e en bovenste verdieping
- 14 ramen brede woonkamer
- Zeer veel daglicht toetreding
- Glasvezelnetwerk voorziening
- Active en financieel gezonde VvE
- Erfpacht afgekocht tot 30-6-2040
- Groot zonnig balkon op het zuiden
- Fietsenberging op de begane grond
- Ligging nabij Flevopark en Science Park
- Plat dak van het complex vernieuwd in 2014
- Zeer courante indeling met 3 volwaardige slaapkamers
- Uitstekend gelegen m.b.t. NS-stations, tram, bus en uitvalswegen
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés/restaurants in Oost en De Watergraafsmeer