Sumatrakade 1433 +PP te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 930.000

Woonoppervlakte:
135 m2

Inhoud:
425 m3

Bouwjaar:
1997

Te koop sinds:
September 2021

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (penthouse)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 20 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

OMSCHRIJVING
Exclusief penthouse appartement met fantastisch uitzicht over het IJ, zonnig ruim balkon en privé parkeerplaats gelegen op het gewilde Java-Eiland in het Oostelijk Havengebied. Het appartement is gelegen op 8e verdieping en maakt onderdeel uit van een uitstekend beheerd appartementencomplex genaamd “De Armada” gebouwd rond 1997. In 2018 is het appartement compleet en hoogwaardig gerenoveerd waarbij luxe het uitgangspunt is geweest! Dit bijzondere appartement valt o.a. op vanwege de royale afmetingen van de vertrekken, zo meet de woonkamer alleen al ca. 65m2. Qua locatie is het appartement uitstekend gelegen: via de Piet Heijn-tunnel in 5 minuten op de ringweg A-10 en in 20 minuten naar Schiphol. Met de fiets is het centrum van Amsterdam en het Centraal Station in 5 minuten te bereiken! Kortom; een centraal gelegen, top afgewerkt appartement met fantastisch uitzicht om zo te betrekken!

INDELING (zie plattegrond)
Via de verzorgde entree wordt met de lift het appartement op de 8e en tevens bovenste verdieping bereikt. Per verdieping zijn er slechts 2 appartementen. Vervolgens de ruime hal welke toegang biedt tot alle vertrekken. Door de vierkante vorm is het appartement breed opgezet en daardoor ook zeer licht. De ruime woonkamer heeft een fantastisch uitzicht over het IJ en Amsterdam Noord aan de voorzijde, en over het eiland en Amsterdam Oost (Arena) aan de achterzijde. De luxueuze Bulthaup keuken is o.a. voorzien van een Bora inductiekookplaat met afzuiging, een wijnklimaatkast van Liebherr, een AEG stoomoven en een AEG ingebouwd koffiemachine! Het zonnige balkon van ruim 10m2 met fantastisch uitzicht ligt op het zuiden. Doordat het balkon invalt is het hier ook bij minder weer heerlijk vertoeven.

Vervolgens de zeer grote master bedroom met kastenkamer en wederom fraai uitzicht over het eiland. De andere twee slaapkamers liggen aan de voorzijde van het complex met uitzicht over het IJ. Tussen de slaapkamers bevindt zich de luxueuze badkamer, welke is voorzien van een losstaand ligbad, wastafelmeubel, dubbele inloopdouche en vloerverwarming. Verder een separaat toilet en een inpandige berging met o.a. plaats voor de wasmachine/droger. Door het gehele appartement ligt een fraaie houten vloer, deels visgraat en deels planken voorzien van vloerverwarming. Onder het complex beschikt het appartement nog over een grote berging van ca. 6m2 en een privé parkeerplaats.

OMGEVING
Het complex is gelegen pal aan ‘t IJ op het Java-Eiland in het populaire Oostelijk Havengebied, een aantrekkelijke woonomgeving met architectuur van internationale allure dichtbij het oude centrum van Amsterdam. Het hippe winkelaanbod van o.a. Sissy Boy, Pols Potten, Keet in Huis, Loods 6 en bekende café- en eetgelegenheden als Panama, Lloyd Hotel, Odessa, PepeNero, café Zuid en Kanis en Meiland lokt veel bezoekers en geeft het eiland een levendig karakter. Op de punt van Java-eiland is onlangs Hotel Jakarta gerealiseerd met een fijn terras/bar-restaurant en een wellness/fitness ook toegankelijk voor bewoners (abonnement). Voor de dagelijkse boodschappen ligt winkelcentrum Brazilië op enkele minuten afstand van het appartement evenals de warme bakker bij het Azartplein. Langs ’t IJ is het circa 5-10 minuten fietsen om de binnenstad te bereiken en een bushalte bevindt zich op 50 meter afstand. Met de auto is via de Piet Heintunnel of de IJ-tunnel ook de ringweg A10 zo te bereiken. Kortom een top locatie aan het water met alles wat Amsterdam te bieden heeft binnen handbereik. Nog even wachten op Sail Amsterdam 2025!

BIJZONDERHEDEN
- ruim en zonnig balkon op het zuiden
- vrij uitzicht aan de voorzijde en achterzijde
- vloerverwarming door gehele appartement
- praktisch indeling met 3 goede slaapkamers
- luxueuze afwerking met o.a. Bulthaup keuken
- compleet en hoogwaardig gerenoveerd in 2018
- actieve en professioneel beheerde VvE met MJOP
- privé parkeerplaats in onderbouw van het complex
- bovenste verdieping, 2 appartementen per verdieping
- zeer veel licht inval door de breedte van het appartement
- veel kast/bergruimte zowel inpandig als separate berging
- ideaal gelegen m.b.t. het openbaar vervoer en de Ring A-10
- erfpachtcanon afgekocht t/m 31-08-2045 (gunstige voorwaarden voor overstap)

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 20 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Exceptional penthouse apartment with a fantastic view over the IJ river, with a spacious sunny balcony and a private parking space located on the popular Java-Island. The Oostelijk Havengebied is an attractive residential neighborhood with world-class architecture close to the old city centre. The hip range of shops, restaurants and the Jakarta Hotel make it a very attractive area and give the island a lively character. The apartment is situated on the 8th and last floor and is part of a professionally managed apartment complex called “De Armada” built around 1997. In 2018 the apartment was completely renovated with great detail, giving it a very upscale and luxurious feel. This remarkable apartment stands out due its vast living spaces and the flooding light in all rooms. The living room alone is nearly 65m2. It’s ideally located in terms of public transport and exit roads. Via the Piet Hein tunnel the Ring A-10 can be reached within 5 minutes and Schiphol within 20 minutes. The city centre and Central Station can also be reached within minutes by bike. In short; a centrally-located turn-key apartment with a fantastic view, ready to move in!

SPECIALTIES
- completely high-end renovated in 2018
- spacious and sunny balcony facing South
- practical lay-out with 3 spacious bedrooms
- very bright due to the width of the apartment
- luxurious finishing including Bulthaup kitchen
- floor heating throughout the whole apartment
- unobstructed view over the IJ water and the city
- top floor apartment with just 2 apartments per floor
- ideally located in terms of public transport and exit roads
- private parking and storage in the basement of the complex
- active and professionally administrated association of owners
- spacious modern bathroom with double walk-in shower and free standing bath-tub
- ground lease city of Amsterdam paid till 2045 (favorable conditions for perpetual ground lease)