Spaarndammerstraat 97 I te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 312.500

Woonoppervlakte:
50 m2

Inhoud:
150 m3

Te koop sinds:
Augustus 2020

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English text below*

Zo te betrekken heerlijk licht tweekamer appartement (50m², gemeten volgens NEN 2580 instructie) met zonnig balkon van 5m2 (zuidwest). Deze woning is gelegen op de eerste verdieping van een goed onderhouden pand op (particuliere) erfpacht grond in de geliefde Spaarndammerbuurt. Het pand is in 2002 gesplitst in 4 appartementsrechten en de administratie van de VvE gebeurt in eigen beheer. Zowel de badkamer als de keuken werden ca. 5 jaar geleden vernieuwd; de keuken is vrij basis, maar functioneel terwijl de badkamer wat moderner is. Het gevel brede balkon is uiterst gunstig gesitueerd, zodat de zonliefhebber zowel ’s middags als ’s avonds aan z’n trekken komt. Het geheel wordt verwarmd door een eigen CV en uiteraard is er zowel voor als achter dubbele beglazing. De ruime zolderberging maakt het geheel compleet. Dit is een leuke starterswoning in een zeer populaire buurt, met het Westerpark, de Jordaan en het IJ op loopafstand. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
Entree aan de Spaarndammerstraat, gemeenschappelijk trappenhuis naar de woning gelegen op de eerste etage. Entree naar (eenvoudige) keuken met in wit uitgevoerd blok dat is voorzien van 4-pits gasfornuis, combimagnetron, koelkast, wasemkap vaatwasser. De woonkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning die is uitgerust met een driedubbele raampartij met draai/kiepramen (waarvan 1 thans niet functioneert). De ruime slaapkamer is gelegen aan de rustige achterzijde en geeft toegang tot het gevel brede balkon gelegen op het zuidwesten! Naast de slaapkamer is nog een moderne badkamer (2015) met inloopdouche, wastafel, toilet en ruimte voor de wasmachine/droger. Op de zolderetage vindt men nog een ruime berging van 7 m².

OMGEVING EN LIGGING
De Spaarndammerstraat is gelegen in de Spaarndammerbuurt, onderdeel van het stadsdeel West dat ten westen ligt van de Jordaan en het centrum. Circa 140.000 inwoners wonen hier in verschillende karakteristieke buurten. Het aanwezige Westerpark biedt recreatieve en culturele mogelijkheden. Het terrein van de Westergasfabriek, een prachtig industrieel monument, is omgevormd tot Cultuurpark Westergasfabriek. De komende jaren worden de oude industriële gebouwen gerenoveerd. West is als stadsdeel continu in ontwikkeling. Stedelijke vernieuwingsprojecten zorgen ervoor dat het aparte karakter van de buurten blijft behouden terwijl de leef- en werkomgeving wordt aangepast aan de hedendaagse normen en wensen. Het appartement is centraal gelegen, op slechts 5 minuten lopen van de Jordaan en 10 minuten fietsen van het Centraal Station. De ring A10 en de Coentunnel zijn binnen enkele autominuten bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is ruimschoots vertegenwoordigd. Tevens zijn in de directe omgeving alle denkbare winkels (van de Keurslager tot de AH, van ‘t Kruidvat tot de warme bakker) te vinden en de bekende Westermarkt is op loopafstand. Ook is in dit deel van de stad een keur aan gezellige horecagelegenheden aanwezig (o.a. Bar Mick, Café de Walvis en Wijncafe Worst). Het nabij gelegen Westerpark biedt natuurlijk volop mogelijkheden voor Sport, Cultuur en Ontspanning!

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op eerste verdieping met berging op zolder, plaatselijk bekend Spaarndammerstraat 97-I, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie X complexaanduiding 2169 appartementsindex 2, uitmakende het 1/4e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

EIGENDOMSSITUATIE
De woning is gelegen op particuliere erfpachtgrond. De jaarlijkse canon bedraagt ca. € 705 en is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Het huidig tijdvak loopt tot medio 2052, een notariële erfpachtopinie (oranje) is via ons kantoor beschikbaar.

DE VVE
De Vereniging van Eigenaars betreft de winkelruimte aan de Spaarndammerstraat 97 hs gezamenlijk met de drie afzonderlijke bovenwoningen en is van rechtswege ontstaan bij de splitsing in 4 appartementsrechten uit 2002. Het aandeel in de gemeenschap is 1/4. De servicekosten bedragen €90,- per maand. Er is een reservefonds opgebouwd van ca. € 10.000,- (per datum 31-12-2019). Het beheer wordt door één van de leden verzorgd en er wordt op regelmatige basis vergaderd; ook is de VvE ingeschreven bij de KvK. Desgewenst kunnen wij u alle relevante stukken toesturen.

PARKEREN
De Spaarndammerstraat is gelegen in parkeergebied West 7.1. Het parkeertarief bedraagt € 6,- per uur (ma-za van 09:00 tot 24:00 en op zondag van 12:00 tot 24:00) De geschatte wachttijd voor een bewonersvergunning bedraagt thans 1 jaar en 5 maanden. Er is eventueel op kortere termijn een overloopvergunning beschikbaar.

BIJZONDERHEDEN
- 50m² gebruiksoppervlakte wonen, 56m2 bruto (NEN 2580 certificaat aanwezig)
- 1 slaapkamer (evt. mogelijkheid voor 2)
- zonnig balkon (5m²) op het zuidwesten aan de rustige tuinzijde
- ruime zolderberging (7m2)
- kunststof kozijnen voor en houten achter (met dubbel glas)
- recent gesplitst: 2002 en daaromtrent verbouwd
- ligging nabij Westerpark, Jordaan, ECO-wijk en binnenstad
- goed bereikbaar per auto en OV
- intercom aanwezig (klein defect)
- eigen CV/combiketel (Remeha)
- lichte laminaat vloer door de gehele woning
- particuliere erfpacht, (oranje) notariële opinie beschikbaar
- ligging nabij horecagelegenheden, winkels en Westerpark
- zeer geschikt voor (door)starters
- WOZ-waarde € 296.000,- (peildatum: 01-01-2019)
- Niet-zelfbewonersclausule van toepassing: verkoper heeft het geheel niet zelf bewoond en
uitsluitend voor verhuurdoeleinden benut
- levering in overleg (kan snel)

De woning is ingemeten conform NEN 2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

*English text*
Lovely light two-room apartment (50m², measured according to NEN 2580 instruction) with sunny balcony of 5m2 (southwest). This house is located on the first floor of a well-maintained building on (private) leasehold land in the popular Spaarndammerbuurt. The property was split into 4 apartment rights in 2002 and the administration of the Owner's Association is done in-house. Both the bathroom and the kitchen were renovated about 5 years ago; the kitchen is fairly basic, but functional while the bathroom is more modern. The building wide balcony is ideally situated, so that the sun lovers will enjoy themselves in the afternoon as well as in the evening. The whole is heated by its own central heating and of course there is double glazing at the front and rear. The spacious attic storage room makes it complete. This is a nice starter home in a very popular neighborhood, with the Westerpark, the Jordaan and the IJ within walking distance. Will you contact us for a viewing?

LAYOUT
Entrance on the Spaarndammerstraat, common staircase to the house located on the first floor. Entrance to (simple) kitchen with a white block that is equipped with a 4-burner gas stove, combi microwave, refrigerator, dishwasher. The living room is located at the front of the house which is equipped with triple windows with turn / tilt windows (1 of which is currently not functioning). The spacious bedroom is located at the quiet rear and gives access to the building wide balcony located on the southwest! Next to the bedroom is a modern bathroom (2015) with walk-in shower, sink, toilet and space for the washing machine / dryer. On the attic floor you will find a large storage room of 7 m².

PARTICULARITIES
- 50m² usable area, 56m2 gross (NEN 2580 certificate available)
- 1 bedroom (possibly possibility for 2)
- sunny balcony (5m²) on the southwest on the quiet garden side
- spacious attic storage (7m2)
- artificial frames at the front and wooden at the back (with double glazing)
- recently split: 2002 and renovated accordingly
- location near Westerpark, Jordaan, ECO district and city center
- easily accessible by car and public transport
- intercom present (minor defect)
- own central heating / combi boiler (Remeha)
- light laminate flooring throughout the house
- private leasehold, (orange) notarized opinion available
- location near catering establishments, shops and Westerpark
- very suitable for (continuing) starters
- WOZ value € 296,000 (reference date: 01-01-2019)
- Non-self-occupant clause applies: seller has not inhabited the apartment himself and
used it exclusively for rental purposes
- delivery in consultation (can be done quickly)