Seranggracht 9 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 935.000

Woonoppervlakte:
202 m2

Inhoud:
690 m3

Perceeloppervlate:
99 m2

Bouwjaar:
2000

Te koop sinds:
Mei 2017

Ligging tuin:
oost

Aantal kamers:
7

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Woonhuis (grachtenpand)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Modern onder architectuur gebouwd grachtenpand (bouwjaar 2000) van maar liefst 202m2 (gemeten volgens richtlijn NEN-2580) verdeeld over 5 woonlagen, inclusief een zonnig dakterras (O), een tuin op het oosten en de mogelijkheid om je eigen bootje voor de deur aan te meren. Het pand dat uitermate geschikt is voor grote gezinnen of kantoor/praktijk aan huis maakt onderdeel uit van een bijzonder project waarbij 10 architecten elk een grachtenpand hebben ontworpen. Deze energiezuinige woning (label A) wordt gekenmerkt door een krachtige, robuuste uitstraling en diverse raampartijen. Vanaf het privé dakterras aan de tuinzijde is er een weids en vrij uitzicht. Het pand is gelegen aan een rustig, autoluw straatje met haar bekende speelse bruggetjes, om de hoek van de Sumatrakade en het nabij gelegen park aan de Bogortuin. Er is een open verbinding met het IJ en binnen enkele vaarminuten worden de grachten bereikt. Het geheel kent een hoog afwerkingsniveau en heeft een speels karakter welke wordt onderstreept door de variaties in plafondhoogte, “de loopbrug” op de eerste verdieping en de diverse raampartijen die voor veel lichtinval zorgen. Aan functionaliteit ook geen gebrek, want de woning heeft 3 prima slaapkamers en een werkkamer (die ook dienst kan doen als 4e slaapkamer). Uiteraard ontbreekt de berging niet en zijn de eerste twee woonlagen voorzien van een fraaie massief houten bankirai vloer. Als u op zoek bent naar een ruime woning met een praktische indeling, dan bent u hier aan het juist adres! Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
Begane grond: entree, hal, garderobe, berging met aansluiting voor een wasmachine/droger en de stadsverwarmingsunit, meterkast (8 groepen met aardlekschakelaar) en een separaat toilet. Toegang tot de woonkeuken en de aangrenzende tuin (L-vormige keukenopstelling met tegenover gelegen spoelgedeelte uitgevoerd in een authentieke groene kleur, uitgerust met een Belgisch hardstenen werkblad en v.v. diverse (inbouw)apparatuur, w.o. een Pelgrim kookplaat, Siemens heteluchtoven, Atag wasemkap, Miele vaatwasser (’15), Miele koelkast en een Siemens combimagnetron. Een gedeelte van de woonkeuken is voorzien van een hardstenen vloer. Vanuit de woonkeuken is er middels een schuifpui toegang tot de tuin (O) en de houten berging (v.v. betonnen vloer en elektra). De berging heeft tevens een tweede uitgang die toegang biedt tot het achtergelegen gangpad.
Vanuit de hal toegang tot de eerste verdieping middels een vaste trap: overloop, “loopbrug” met speelse doorkijk naar de begane grond, die in verbinding staat met de woonkamer aan de tuinzijde met frans balkon. Ook deze verdieping is voorzien van een bankirai vloer.
Vanuit de hal toegang tot de tweede verdieping: twee ruime slaapkamers, waarvan een met trapkast, garderobekast op de overloop (thans in gebruik als bibliotheek). Deze verdieping is volledig gestoffeerd.
Vanuit de hal toegang tot de derde verdieping: masterbedroom aan de tuinzijde, met vaste (inloop)kast. Naastgelegen toiletruimte en badkamer v.v. ligbad, douchehoek, dubbele wastafel, opstelling t.b.v. wasmachine/droger en een handdoekradiator. Deze verdieping is volledig gestoffeerd.
Vanuit de hal toegang tot de vierde verdieping: werkkamer met inbouwkast en aangesloten dakterras. Deze kamer zou ook kunnen fungeren als vierde slaapkamer. Het dakterras (17m2) is gelegen op het oosten, is voorzien van een betonnen tegelvloer en beschikt over een aansluiting voor water en elektra.

OMGEVING
Het Java-eiland is ontwikkeld als de grachtengordel van de toekomst, gevarieerde woningbouw aan het water met onvervalste Amsterdamse dwarsgrachten en groene binnentuinen. Het Java-eiland heeft een ideale ligging aan de rand van de binnenstad. Overal dichtbij, maar toch weg van de drukte. Aan de overkant op de Oostelijke Handelskade ligt een fraaie boulevard met winkelcentrum Brazilië voor al uw dagelijkse boodschappen (Albert Heijn, Jumbo, Blokker, Kruidvat, Etos, Keurslager, viswinkel, kapsalon, Bruna, Grape district, etc), er zijn tevens diverse eetgelegenheden, met nieuwkomers als Happyhappyjoyjoy en Anne & Max of evergreens als het Lloyd hotel en Kanis & Meiland. Op de westpunt van het eiland met uitzicht op het Amsterdamse Centraal Station wordt een aansprekend hotel gerealiseerd. Dit uiteinde noemt men de Kop van het Java-eiland. Het is vaak een locatie voor concerten en evenementen zoals de Uitmarkt. En met Sail Amsterdam (eens per 5 jaar) zit u eerste rang!

GESCHIEDENIS
Met de aanleg in het IJ werd aan het eind van de 19e eeuw begonnen. Aanvankelijk was het eiland een golfbreker voor de Oostelijke Handelskade, net als het oostelijker gelegen KNSM-eiland. Later werd het uitgebreid met de IJkade, en opgehoogd met baggerspecie uit het Noordzeekanaal. Op het haventerrein dat zo ontstond vestigde zich onder meer de Stoomvaart Maatschappij Nederland die lijndiensten op Nederlands-Indië onderhield. Na de Tweede Wereldoorlog viel in de jaren vijftig de handel op de Oost vrijwel stil als gevolg van de dekolonisatie van Indonesië. Het Java-eiland is een woonwijk op een schiereiland in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. De Javakade in Amsterdam-Oost kreeg zijn naam in 1914 en werd vernoemd naar het eiland Java, een der grote Soenda-eilanden. De Javakade vormt de zuidelijke begrenzing van het begin 20e eeuw aangelegde schiereiland. De noordelijke begrenzing wordt gevormd door de Sumatrakade.
In de jaren negentig werd het gebied herontwikkeld tot woonwijk, naar een plan van de Amsterdamse architect Sjoerd Soeters. Alle bebouwing werd gesloopt, op een gebouw van de Samenwerkende Havenbedrijven (SHB) na. Aan de noordzijde van het eiland loopt een ontsluitingsweg, en het eiland wordt doorsneden door vier grachtjes (anno 1995) met postmodernistische grachtenhuizen van verschillende architecten, en fiets- en loopbruggetjes van Guy Rombouts en Monica Droste. Aan de oostzijde eindigt het Java-eiland. Hier is sinds 2004 het eindpunt van tramlijn 10.

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Het perceel plaatselijk bekend als Seranggracht 9, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, nummer 7693, groot 99ca.

EIGENDOMSSITUATIE
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht van 1994 zijn van toepassing. De canon is vooruitbetaald tot en met 31 januari 2048. Tot die tijd bent u dus niets verschuldigd.

PARKEREN
Parkeren doet u in de nabijheid van de woning, middels een parkeervergunning (vergunninggebied Oost-7). In de directe omgeving is betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. Het tarief is € 3,00 per uur. Voor meer informatie kijk op www.amsterdam.nl.

AUTO EN OPENBAAR VERVOER
De woning is goed bereikbaar via de A10, afslag S114, Piet Heintunnel. Sinds 2001 verbindt de Jan Schaeferbrug, vernoemd naar de Amsterdamse wethouder Jan Schaefer, de Javakade met de Oostelijke Handelskade.

Tramlijn 10 vormt de verbinding van het Oostelijk Havengebied met de Sarphatistraat (het oostelijk deel), Weteringschans en Leidseplein (het zuidelijk deel) van de binnenstad en de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West.
Buslijn 48 verbindt het Java-eiland met het Centraal Station en Station Sloterdijk.

BIJZONDERHEDEN
- Geheel pand aan gracht gelegen
- Bouwjaar 2000
- 3 slaapkamers, plus een werkkamer
- Volledig geïsoleerd
- Loftachtig karakter
- Mogelijkheid voor kantoor/praktijk aan huis
- Zonnige tuin en dakterras (oost)
- Houten berging (14m2) met achterom
- Afgekocht erfpacht t/m 31-1-2048
- Verwarming middels stadsverwarming
- Mogelijkheid tot afmeren bootje
- Ideaal gelegen t.o.v. uitvalswegen
- Energielabel A

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.