Seranggracht 6 +PP te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 935.000

Woonoppervlakte:
193 m2

Inhoud:
500 m3

Perceeloppervlate:
104 m2

Bouwjaar:
2000

Te koop sinds:
Maart 2015

Ligging tuin:
west

Aantal kamers:
6

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Woonhuis (grachtenpand)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Modern onder architectuur gebouwd grachtenpand (2000) van maar liefst 192m2 verdeeld over 5 woonlagen, inclusief een zonnig dakterras (O), een tuin op het Westen en een inpandige parkeerplaats in het tegenovergelegen complex "Parkblok". Het pand dat uitermate geschikt is voor grote gezinnen of kantoor/praktijk-aan-huis maakt onderdeel uit van een bijzonder project waarbij 10 architecten elk een grachtenpand hebben ontworpen. Deze woning wordt gekenmerkt door een krachtige, robuuste uitstraling en grote raampartijen. Vanaf het dakterras aan de voorzijde is er een weids en vrij uitzicht, met de gracht op de voorgrond en het IJ op de achtergrond. Het is gelegen aan een rustig, autoluw straatje met haar bekende speelse bruggetjes, om de hoek van de Sumatrakade en het nabij gelegen park aan de Bogortuin. Een bootje mag hier natuurlijk niet ontbreken en kan worden afgemeerd aan de aangrenzende kade; er is een open verbinding met het IJ en binnen enkele vaarminuten worden de grachten bereikt. Het geheel kent een hoog afwerkingsniveau en heeft een loftachtig karakter welke wordt onderstreept door de plafondhoogte (2.90 m en deels zelfs 5.80 m) en de diverse raampartijen die voor veel lichtinval zorgen. Aan functionaliteit ook geen gebrek, want de woning heeft 3 prima slaapkamers en een werkkamer (die ook dienst kan doen als 4e slaapkamer). Uiteraard ontbreekt de berging niet (14m2) en bestaat de mogelijkheid een tweede parkeerplaats aan te schaffen (€ 40.000,- k.k.) Als u op zoek bent naar een bijzondere woning met een speels karakter dan bent u hier aan het juist adres! Belt u ons voor een bezichtiging?

INDELING
Begane grond: entree, in wit carrara marmer uitgevoerde hal, garderobe, meterkast, toilet, toegang tot woonkeuken (Varenna keuken wit eiken i.c.m. roestvrijstaal en v.v. diverse Smeg inbouwapparatuur, w.o. koel/vriescombi, oven en gasfornuis "Renzo Piano", RVS-wasemkap, een 5-pits kookplaat en een Miele vaatwasser). De gehele woonkeuken is voorzien van een lichtgrijze gietvloer met vloerverwarming; in de serre (bouwjaar 2004) is een Noorse leistenen vloer aangebracht. Vanuit de serre is er toegang tot de tuin en de houten berging (v.v. betonnen vloer en elektra). De berging heeft tevens een tweede uitgang die toegang biedt tot het achtergelegen gangpad.
Eerste verdieping: woonkamer met vide, trap naar tuin en inwendige trap naar de tweede verdieping. Deze verdieping is voorzien van een Frans eiken vloer.
Tweede verdieping: masterbedroom, garderobekast, balkon met doorkijk naar living. Deze verdieping is in z'n geheel gestoffeerd.
Derde verdieping: slaapkamer aan grachtzijde met wastafel. Tussengelegen badkamer (Ucosan ligbad, Dornbracht sanitair, dubbele wastafel (Antonio Lupi), Sphinx douchebak en Ucosan douchewand. Het toilet is van Duravit en het geheel is in wit carrara marmer uitgevoerd. Tevens is er vloerverwarming aanwezig en een opstelling t.b.v. wasmachine/droger. Aan de tuinzijde begeeft zich de derde slaapkamer. Deze verdieping is in z'n geheel gestoffeerd.
Vierde verdieping: werkkamer met aangesloten dakterras. Deze kamer zou ook kunnen fungeren als vierde slaapkamer. Het dakterras is gelegen op het Oosten en is voorzien van een bankirai vloer en beschikt over een aansluiting voor water en elektra.

OMGEVING
Het Java-eiland is ontwikkeld als de grachtengordel van de toekomst, gevarieerde woningbouw aan het water met onvervalste Amsterdamse dwarsgrachten en groene binnentuinen. Het Java-eiland heeft een ideale ligging aan de rand van de binnenstad. Overal dichtbij, maar toch weg van de drukte. Aan de overkant op de Oostelijke Handelskade ligt een fraaie boulevard met winkelcentrum Brazilië voor al uw dagelijkse boodschappen, er zijn tevens diverse eetgelegenheden. De westpunt van het eiland met uitzicht op het Amsterdamse Centraal Station heeft geen bebouwing. Dit uiteinde noemt men de Kop van het Java-eiland. Het is vaak een locatie voor concerten en evenementen zoals de Uitmarkt.

GESCHIEDENIS
Met de aanleg in het IJ werd aan het eind van de 19e eeuw begonnen. Aanvankelijk was het eiland een golfbreker voor de Oostelijke Handelskade, net als het oostelijker gelegen KNSM-eiland. Later werd het uitgebreid met de IJkade, en opgehoogd met baggerspecie uit het Noordzeekanaal. Op het haventerrein dat zo ontstond vestigde zich onder meer de Stoomvaart Maatschappij Nederland die lijndiensten op Nederlands-Indië onderhield. Na de Tweede Wereldoorlog viel in de jaren vijftig de handel op de Oost vrijwel stil als gevolg van de dekolonisatie van Indonesië. Het Java-eiland is een woonwijk op een schiereiland in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. De Javakade in Amsterdam-Oost kreeg zijn naam in 1914 en werd vernoemd naar het eiland Java, een der grote Soenda-eilanden. De Javakade vormt de zuidelijke begrenzing van het begin 20e eeuw aangelegde schiereiland. De noordelijke begrenzing wordt gevormd door de Sumatrakade.
In de jaren negentig werd het gebied herontwikkeld tot woonwijk, naar een plan van de Amsterdamse architect Sjoerd Soeters. Alle bebouwing werd gesloopt, op een gebouw van de Samenwerkende Havenbedrijven (SHB) na. Aan de noordzijde van het eiland loopt een ontsluitingsweg, en het eiland wordt doorsneden door vier grachtjes (anno 1995) met postmodernistische grachtenhuizen van verschillende architecten, en fiets- en loopbruggetjes van Guy Rombouts en Monica Droste. Aan de oostzijde eindigt het Java-eiland. Hier is sinds 2004 het eindpunt van tramlijn 10.

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Het perceel plaatselijk bekend als Seranggracht 6, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, nummer 7951, groot 1 a 3ca
Het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de parkeerplaats kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, complexaanduiding 7771, A-60, uitmakende het 10/5453 ste aandeel in de gemeenschap
Het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de parkeerplaats kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, complexaanduiding 7771, A-112, uitmakende het 10/5453ste aandeel in de gemeenschap

PARKEREN
Parkeren doet u in uw eigen inpandige parkeerplaats in het tegenovergelegen gebouw "Parkblok". Een tweede parkeerplaats in dit complex bieden wij te koop aan voor € 40.000,- k.k. De servicekosten bedragen € 20 p/mnd per parkeerplaats.
In de directe omgeving is betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. Het tarief is
€ 3,00 per uur. Voor meer informatie kijk op www.cition.nl.

AUTO EN OPENBAAR VERVOER
De woning is goed bereikbaar via de A10, afslag S114, Piet Heintunnel. Sinds 2001 verbindt de Jan Schaeferbrug, vernoemd naar de Amsterdamse wethouder Jan Schaefer, de Javakade met de Oostelijke Handelskade.
Tramlijn 10 vormt de verbinding van het Oostelijk Havengebied met de Sarphatistraat (het oostelijk deel) en Weteringschans en Leidseplein (het zuidelijk deel) van de binnenstad en de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West.
Buslijn 48 verbindt het Java-eiland met het Centraal Station en Station Sloterdijk.

BIJZONDERHEDEN
- Geheel pand aan gracht gelegen
- Bouwjaar 2000
- 3 slaapkamers, een werkkamer
- Volledig geïsoleerd
- Loftachtig karakter
- Mogelijkheid voor kantoor/praktijk aan huis
- Zonnige tuin en dakterras
- Houten berging (14m2) met achterom
- Afgekocht erfpacht t/m 31-1 2048
- Verwarming middels stadsverwarming
- Privé parkeerplaats (tweede eventueel separaat bij te kopen ad € 40.000,- k.k.)
- Mogelijkheid tot afmeren bootje
- Ideaal gelegen m.b.t. uitvalswegen
- Alarminstallatie aanwezig
- Energielabel A

Op al onze werkzaamheden zijn de algemene consumentenvoorwaarden van de NVM van toepassing. Neem uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee.