Seranggracht 4 +3pp te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 895.000

Woonoppervlakte:
168 m2

Inhoud:
618 m3

Perceeloppervlate:
109 m2

Bouwjaar:
2000

Te koop sinds:
Mei 2016

Ligging tuin:
west

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Woonhuis (grachtenpand)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Modern onder architectuur gebouwd grachtenpand (2000) van 168m2 (gemeten volgens NEN 2580) verdeeld over 4 woonlagen. Het geheel beschikt over 3 prima slaapkamers, een werkkamer (die ook dienst kan doen als 4e slaapkamer), 2 badkamers en 3 toiletten. De woonverdieping met open keuken bevindt zich op de eerste verdieping en kijkt uit op de gracht. De fraai aangelegde tuin op het Westen met schuur en maarliefst 3 inpandige parkeerplaatsen in het tegenovergelegen complex “Parkblok” maken het geheel compleet. Het pand dat uitermate geschikt is voor grote gezinnen of kantoor/praktijk-aan-huis maakt onderdeel uit van een bijzonder project waarbij 10 architecten elk een grachtenpand hebben ontworpen. Deze hoekwoning wordt gekenmerkt door een krachtige, robuuste uitstraling, grote raampartijen en een opvallend hoekbalkon met uitzicht op het IJ. De woning is gelegen aan een rustig, autoluw straatje met haar bekende speelse bruggetjes, om de hoek van de Sumatrakade en het nabij gelegen park aan de Bogortuin. Een bootje mag hier natuurlijk niet ontbreken en kan worden afgemeerd aan de aangrenzende kade; er is een open verbinding met het IJ en binnen enkele vaarminuten worden de grachten bereikt. Het geheel kent een hoog afwerkingsniveau en heeft een loftachtig karakter welke wordt onderstreept door de plafondhoogte (2.90 m en deels zelfs 5.80 m) en de diverse raampartijen die voor veel lichtinval zorgen. Als u op zoek bent naar een bijzondere woning met veel gebruiksmogelijkheden en een speels karakter dan bent u hier aan het juist adres! Belt u ons voor een bezichtiging?

INDELING
Begane grond: entree, hal met ruime kastenwand, garderobe, meterkast (elektra: 7 groepen met aardlekbeveiliging, eigen watermeter, alarminstallatie, aansluiting t.b.v. glasvezelnetwerk) en stadsverwarmings-unit. Aan de grachtzijde gelegen moderne, in antraciet-kleur betegelde badkamer v.v. toilet, douche, en wastafelcombi. Aan de tuinzijde gelegen slaapkamer met toegangsdeur tot de tuin en de houten berging (v.v. betonnen vloer, dakisolatie en elektra).
Deze berging is tevens bereikbaar via het openbare achterpad.
Tussen de badkamer en slaapkamer in is een separaat 2e toilet gesitueerd, evenals een kastruimte met opstelling t.b.v. de wasmachine/droger. Tot slot bevindt zich hier nog een ruime trapkast.

Eerste verdieping: overloop, woonkamer met vide en een fraai uitzicht op zowel de gracht als het IJ, trap naar tuin en inwendige trap naar de tweede verdieping. Aan de achterzijde is de L-vormige keuken gesitueerd die is voorzien van diverse apparatuur (o.m. 6 pits gasfornuis van Smeg, een Smeg RVS-wasemkap en een Siemens vaatwasser).

Tweede verdieping: overloop, balkon met doorkijk naar living op de 1e verdieping. Werkkamer voorzien van een glazen wand en glazen toegangsdeur, uitzicht op de tuin en een frans balkon. Indien gewenst kan van deze werkkamer een vierde slaapkamer gecreëerd worden.

Derde verdieping: overloop, slaapkamer aan grachtzijde met toegang tot het hoekbalkon. Tussengelegen badkamer (v.v. daklicht, 3e toilet, douchehoek en wastafel.) Aan de tuinzijde bevindt zich de derde slaapkamer met frans balkon en een bergkast (met opstelling MV-unit).

OMGEVING
Het Java-eiland is ontwikkeld als de grachtengordel van de toekomst, gevarieerde woningbouw aan het water met onvervalste Amsterdamse dwarsgrachten en groene binnentuinen. Het Java-eiland heeft een ideale ligging aan de rand van de binnenstad. Overal dichtbij, maar toch weg van de drukte. Aan de overkant op de Oostelijke Handelskade ligt een fraaie boulevard met winkelcentrum Brazilië voor al uw dagelijkse boodschappen, er zijn tevens diverse eetgelegenheden. De westpunt van het eiland met uitzicht op het Amsterdamse Centraal Station heeft geen bebouwing. Dit uiteinde noemt men de Kop van het Java-eiland. Het is vaak een locatie voor concerten en evenementen zoals de Uitmarkt.

GESCHIEDENIS
Met de aanleg in het IJ werd aan het eind van de 19e eeuw begonnen. Aanvankelijk was het eiland een golfbreker voor de Oostelijke Handelskade, net als het oostelijker gelegen KNSM-eiland. Later werd het uitgebreid met de IJkade, en opgehoogd met baggerspecie uit het Noordzeekanaal. Op het haventerrein dat zo ontstond vestigde zich onder meer de Stoomvaart Maatschappij Nederland die lijndiensten op Nederlands-Indië onderhield. Na de Tweede Wereldoorlog viel in de jaren vijftig de handel op de Oost vrijwel stil als gevolg van de dekolonisatie van Indonesië. Het Java-eiland is een woonwijk op een schiereiland in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. De Javakade in Amsterdam-Oost kreeg zijn naam in 1914 en werd vernoemd naar het eiland Java, een der grote Soenda-eilanden. De Javakade vormt de zuidelijke begrenzing van het begin 20e eeuw aangelegde schiereiland. De noordelijke begrenzing wordt gevormd door de Sumatrakade.
In de jaren negentig werd het gebied herontwikkeld tot woonwijk, naar een plan van de Amsterdamse architect Sjoerd Soeters. Alle bebouwing werd gesloopt, op een gebouw van de Samenwerkende Havenbedrijven (SHB) na. Aan de noordzijde van het eiland loopt een ontsluitingsweg, en het eiland wordt doorsneden door vier grachtjes (anno 1995) met postmodernistische grachtenhuizen van verschillende architecten, en fiets- en loopbruggetjes van Guy Rombouts en Monica Droste. Aan de oostzijde eindigt het Java-eiland. Hier is sinds 2004 het eindpunt van tramlijn 10.

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Het perceel plaatselijk bekend als Seranggracht 4, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, nummer 7950, groot 1 a 9ca
Het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de parkeerplaats kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, complexaanduiding 7771, A-61, uitmakende het 10/5453 ste aandeel in de gemeenschap
Het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de parkeerplaats kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, complexaanduiding 7771, A-58, uitmakende het 10/5453ste aandeel in de gemeenschap
Het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de (motor)parkeerplaats kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie A, complexaanduiding 7771, A-86, uitmakende het 5/5453ste aandeel in de gemeenschap

PARKEREN
Parkeren doet u in uw eigen inpandige parkeerplaatsen (2 grotere en 1 kleinere t.b.v. bijvoorbeeld een Smart/Mini of motor) in het tegenovergelegen gebouw “Parkblok”. De servicekosten bedragen € 63,- p/mnd.
In de directe omgeving is betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. Het tarief is € 3,00 per uur. Voor meer informatie kijk op www.cition.nl.

AUTO EN OPENBAAR VERVOER
De woning is goed bereikbaar via de A10, afslag S114, Piet Heintunnel. Sinds 2001 verbindt de Jan Schaeferbrug, vernoemd naar de Amsterdamse wethouder Jan Schaefer, de Javakade met de Oostelijke Handelskade.

Tramlijn 10 vormt de verbinding van het Oostelijk Havengebied met de Sarphatistraat (het oostelijk deel) en Weteringschans en Leidseplein (het zuidelijk deel) van de binnenstad en de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West.
Buslijn 48 verbindt het Java-eiland met het Centraal Station en Station Sloterdijk.

BIJZONDERHEDEN
- Geheel hoekpand aan gracht gelegen
- Bouwjaar 2000
- 3 slaapkamers en een werkkamer
- Volledig geïsoleerd
- Loftachtig karakter
- Mogelijkheid voor kantoor/praktijk aan huis
- Zonnige, fraai aangelegde tuin
- Houten berging (14m2) met achterom
- Afgekocht erfpacht t/m 31-1 2048
- Verwarming middels stadsverwarming
- 3 Privé parkeerplaatsen
- Mogelijkheid tot afmeren bootje
- Ideaal gelegen m.b.t. uitvalswegen
- Alarminstallatie aanwezig
- Massief eikenhouten vloer (m.u.v. 3e verdieping)
- Energielabel A