Ruyschstraat 99 I te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 289.000

Woonoppervlakte:
52 m2

Inhoud:
135 m3

Bouwjaar:
1899

Te koop sinds:
November 2017

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Slim ingedeeld driekamerappartement gelegen op eigen grond in een populair stuk van Amsterdam Oost tussen de Amstel en het Oosterpark. Het pand, waar dit appartement onderdeel van uitmaakt, is in 2012 grootschalig gerenoveerd. Zo is o.a. de fundering en het dak vernieuwd, de voorgevel gereinigd en gevoegd, en zijn de kozijnen voorzien van dubbele beglazing. Vorig jaar is het trappenhuis nog volledig vernieuwd. De actieve en financieel gezonde VvE bestaat uit 4 leden. De huidige eigenaar, die hier 20 jaar met veel plezier heeft gewoond, heeft in 2013 de cv-ketel vernieuwd en in 2015 het verbrede terras laten aanleggen. Het appartement beschikt nog over een ruime zolderberging. Kortom: een aantrekkelijk appartement met zeer goede kenmerken op een gewilde locatie!

INDELING (zie plattegrond)
Via de verzorgde gemeenschappelijke entree wordt het appartement op de eerste verdieping bereikt. Daar bevindt zich aan de voorzijde de ruime en lichte woonkamer met een open keuken. De moderne keuken is voorzien van diverse inbouwapparaten. Aan de achterzijde twee ruime slaapkamers beide met toegang tot het terras. Het terras meet circa 10 m² en ligt op het noordwesten, dus avondzon. De badkamer is in het midden van het appartement gesitueerd en voorzien van een toilet, een douche en wastafelmeubel. Door het gehele appartement ligt een laminaatvloer en op de vierde verdieping nog een ruime berging van 9 m². De houten kozijnen zijn zowel voor als achter voorzien van dubbele beglazing.

OMGEVING
De Ruyschstraat ligt tussen het mooie, in 2016 geheel gerenoveerde Oosterpark en de Amstel, waar heerlijk kan worden genoten van het weidse uitzicht en een groot aanbod hippe cafés en restaurants. Maar ook de Wibautstraat staat tegenwoordig bekend als een straat waar het gebeurt op horecagebied! De bereikbaarheid van de Ruyschstraat is uitstekend. Met de tram, de bus, de metro en zelfs de trein is de rest van de stad eenvoudig en snel te bereiken. Het is enkele minuten fietsen naar het centrum en De Pijp. De uitvalswegen A10, A2 en A1 zijn met de auto zeer goed te bereiken, en er is geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Om met het openbaar vervoer de stad te verlaten kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van NS station Amstel of het nabijgelegen metrostation Weesperplein. Voor dagelijkse boodschappen bieden de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat uitkomst. Daarnaast zijn de twee bekende markten Albert Cuyp en Dappermarkt in de directe omgeving gelegen. Het water, het groen, het vertier en alle overige faciliteiten maken dit tot een fantastisch locatie!

BIJZONDERHEDEN
- Zeer praktische indeling
- Ruime zolderberging van 9 m²
- Pand is gelegen op eigen grond
- HR combiketel van Nefit uit 2013
- 200 m van het Oosterpark en Amstel
- Schilderwerk voor- en achterzijde in 2017
- Terras van circa 10 m² op het noordwesten
- Actieve en financieel gezonde VvE (4 leden)
- Casco gerenoveerd incl. dak en fundering in 2012
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels en cafés/restaurants
- Volledig geïsoleerd, dubbele beglazing voor en achter
- Ideaal gelegen m.b.t. de ring A-10 en openbaar vervoer
- De huidige eigenaar heeft er 20 jaar met veel plezier gewoond
- Geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning