Ruimzicht 28 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 295.000

Woonoppervlakte:
88 m2

Inhoud:
275 m3

Te koop sinds:
Oktober 2020

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (portiekflat)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English text below*
Op de vijfde etage gelegen driekamer appartement (88 m2, gemeten conform NEN 2580 richtlijn) met twee balkons (Zuid en West) en een berging op de begane grond. De woning is gedeeltelijk voorzien van kunststofkozijnen met dubbele beglazing en de aanwezige lift-installatie (2 stuks) brengt je in no-time naar de vierde etage. Eenmaal aangekomen in de woning is te zien dat het geheel wat cosmetische aandacht verdient, maar de basis is prima. Je hebt hier dus de unieke gelegenheid om naar eigen inzicht en smaak de woning te perfectioneren! De indeling is uiterst aantrekkelijk, met 2 ruime slaapkamers (beide voorzien van een inbouwkast), een afgesloten keuken en een ruime badkamer. De zonliefhebber komt hier overigens volledig aan zijn trekken, want met de balkons die zowel op het zuiden als het westen zijn georiënteerd, is er vrijwel de gehele dag zon. Tenslotte dient vermeld te worden dat deze woning onderdeel uitmaakt van een goed functionerende VvE en dat de jaarlijkse canon van € 114,- pas in 2039 wordt herzien. Geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact met ons op voor een bezichtiging!

De globale indeling is als volgt:
Besloten entree met intercomsysteem incl. video, een trap en twee liften naar de vijfde etage.
Je komt de woning binnen via een eigen entree met meterkast (2 groepen): toegang tot de garderoberuimte en tot de badkamer met toilet, wastafel, douche en aansluiting t.b.v. de wasmachine/droger. De ruime woonkamer is voorzien van een gladde vloerbedekking en een aangesloten balkon (Z). De vele ramen zorgen voor een goede daglichttoetreding en een prettig uitzicht naar buiten toe. Naast de woonkamer is een slaapkamer aanwezig; deze is voorzien van een inbouwkast. Vanuit de slaapkamer wordt een halletje bereikt, die toegang geeft tot de 2e slaapkamer (ook met kastenwand) en de keuken, die aansluit op het 2e balkon (W). De keukenruimte is voorzien van een standaard keukenblok met een gaskookplaat en een wasemkap. Ook is hier meer dan voldoende ruimte voor een ruime eettafel.
Op de begane grond is nog een berging aanwezig van ca. 4m2.

Omgeving en ligging:
De torenflat waarin dit appartement is gelegen maakt deel uit van de welbekende torens van Ruimzicht/Vrijzicht. Het gaat om een zestal torenflats van twaalf verdiepingen elk met op de begane grond de bergingen. De flats zijn in de periode 1965-1967 gebouwd en ontworpen door de architecten W. Bruin, H.T. Vink en W. van Keulen. De torenflat ligt op loopafstand van winkelcentrum Osdorpplein
met haar bekende theater “de Meervaart” en een diversiteit aan winkels waaronder: Albert Heijn, HEMA, Blokker en verder nog vele andere populaire winkels. Vanaf het plein zijn er ook diverse openbaar vervoersmogelijkheden: tramlijn 1 en 17 en diverse busverbindingen. Eveneens op zeer korte afstand van Station Lelylaan, uitvalswegen A4, A9 en A10. Het complex ligt aan de rand van de Sloterplas en eenmaal buiten loop je direct het Sloterpark in. Parkeren kan hier nog kosteloos in de buurt.

VvE:
De woning maakt deel uit van een actieve en gezonde VvE (Torenwijck V). De administratie wordt door een professionele beheerder verzorgd. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en er is een MJOP opgesteld dat voorziet in onderhoudswerkzaamheden tot 2032. Er is een per balansdatum 31-12-2018 een reserve opgebouwd van ca. € 500.000,-. De maandelijkse servicekosten voor het appartement bedragen € 266,-, inclusief voorschot verwarmingskosten. Relevante stukken zijn op aanvraag beschikbaar.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar: ca. 1967
- Stil, licht en zeer ruim appartement (88 m2 netto volgens NEN 2580-richtlijn, 96m2 bruto)
- Twee ruime slaapkamers (resp.ca. 12m2, en ca. 7m2)
- Twee balkons (gunstige zonligging: zuid en west)
- Twee liften aanwezig
- Berging van ca. 4m2 in de onderbouw
- WOZ-waarde € 301.000,- (peildatum: 01-01-2019)
- (voorlopig) Energielabel E
- Veel voorzieningen in de buurt
- Gratis parkeren voor de deur
- Erfpacht: de jaarlijkse canon bedraagt ca. € 114,- per jaar (t/m 15-6-2039)
- Cosmetische aandacht gewenst
- Niet-zelfbewoners-clausule van toepassing (de huidige eigenaar heeft er zelf niet gewoond)
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Oplevering: per direct

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

*English text*
Two bedroom apartment (88 m2, measured in accordance with NEN 2580 guideline) on the fifth floor with two balconies (South and West) and a storage room on the ground floor. The house is partially equipped with artificial frames with double glazing and the existing elevator installation (2 units) takes you to the fourth floor in no time. Once you have arrived in the house, you can see that it deserves some cosmetic attention, but the basis is fine. So here you have the unique opportunity to finish the home according to your own insight and taste! The layout is extremely attractive, with 2 spacious bedrooms (both with a built-in wardrobe), a separate kitchen and a spacious bathroom. The sun lover will be fully satisfied here, because with the balconies that are oriented both to the south and the west, there is sun almost all day long. Finally, it should be mentioned that this house is part of a well-functioning VvE and that the annual rent of € 114 will not be revised until 2039. Interested? Then contact us for a viewing!

The layout is as follows:
Private entrance with intercom system including video, stairs and two lifts to the fifth floor.
You enter the house through a private entrance with fuse box (2 groups): access to the wardrobe space and to the bathroom with toilet, sink, shower and connection for the washing machine / dryer. The spacious living room has a smooth carpet and a connected balcony (S). The many windows provide good daylight and a pleasant view to the outside. There is a bedroom next to the living room; this is equipped with a built-in wardrobe. From the bedroom a small hall is reached, which gives access to the 2nd bedroom (also with cupboard wall) and the kitchen, which connects to the 2nd balcony (W). The kitchen area is equipped with a standard kitchen unit with a gas hob and an extractor hood. There is also more than enough space here for a spacious dining table.
On the ground floor there is a storage room of approximately 4 m2.

Particularities:
- Year of construction: approx. 1967
- Quiet, light and very spacious apartment (88 m2 net according to NEN 2580 guideline, 96 m2 gross)
- Two spacious bedrooms (approx. 12 m2, and approx. 7 m2)
- Two balconies (favorable sun position: south and west)
- Two elevators available
- Storage room of approx. 4 m2 in the basement
- WOZ value € 301,000 (reference date: 01-01-2019)
- (provisional) Energy label E
- Many amenities nearby
- Free parking in front of the building
- Annual lease payments: the annual ground rent is approximately € 114 per year (until 6/15/2039)
- Cosmetic attention needed
- Non-self-occupant clause applies (the current owner has not lived there himself)
- Old-age clause applies
- Delivery: immediately