Roetersstraat 20 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 750.000

Woonoppervlakte:
137 m2

Inhoud:
401 m3

Bouwjaar:
1890

Te koop sinds:
Februari 2020

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (benedenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Aantrekkelijk gelegen hoekwoning (137m2, gemeten volgens NEN 2580 richtlijn), smaakvol gerenoveerd en op eigen grond gelegen in de aantrekkelijke Weesperbuurt! Deze dubbele benedenwoning maakt onderdeel uit van een markant monumentaal pand en ligt op de hoek van de Nieuwe Achtergracht en tegenover de UVA/HvA. Vrijwel alles in het appartement is aangepakt, zodat u slechts de verhuisdozen hoeft uit te pakken; het geheel werd in 2017 gesplitst in appartementsrechten en is hieraan voorafgaand zeer hoogwaardig en luxueus verbouwd. Zo is deze vierkamerwoning (mogelijkheid voor 4 slaapkamers) uitgerust met een open haard, twee badkamers met vloerverwarming, drie toiletten, een keuken met kookeiland en diverse inbouwkasten. Verder vindt u door de gehele woning een massief eiken vloer en is de master bedroom uitgerust met een vrijstaand ligbad. Uiteraard is het geheel voorzien van dubbel glas en is er veel daglichttoetreding door de hoekligging. Winkels, gezellige cafés & restaurants, het openbaar vervoer en Artis liggen letterlijk op een steenworp afstand. Het appartement maakt onderdeel uit van een kleine VvE met 5 leden. Dit is een uiterst aantrekkelijke woning, op een unieke locatie. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Entree op de begane grond: tochtportaal met trapje naar de opkamer met achtergelegen woonkeuken. De woonkamer heeft rondom uitzicht en is voorzien van een houtgestookte open haard. Middels karakteristieke openslaande deuren is de achtergelegen woonkeuken te bereiken. Deze is uitgerust met een moderne, in grijs/wit uitgevoerde keuken met natuurstenen werkblad, kookeiland en alle denkbare inbouwapparatuur van AEG/Siemens. Overigens is op deze verdieping nog een bergkast aanwezig (met de MV-installatie) en een luxe toiletruimte (v.v. zwevend toilet en fonteintje.)
Het souterrain wordt bereikt d.m.v. een trap in de woonkamer. Vanuit de centrale hal worden alle vertrekken bereikt, waaronder 3 slaapkamers (waarvan de master bedroom eenvoudig is op te delen in 2 slaapkamers; eentje zal dan uitgerust zijn met het vrijstaande ligbad), twee badkamers (v.v. douchehoek, wastafelmeubel, vloerverwarming), een separaat 2e toilet en bergkasten in alle aanwezige slaapkamers. Tenslotte bevindt zich de meterkast ook in het souterrain, evenals de opstelling CV (2018).

Omgeving:
De Amsterdamse Weesperbuurt grenst aan de Plantagebuurt en ligt in het oostelijke en laatst aangelegde deel van de Grachtengordel. In de tweede helft van de 19e eeuw raakte het gebied bebouwd, vooral met herenhuizen. De Plantage wordt gekenmerkt door een groen karakter. We vinden er onder andere de Hortus Botanicus (sinds 1638) en het Wertheimpark. Ook is er sinds 1838 de dierentuin Artis gevestigd met het Zoölogisch Museum, het Geologisch Museum en het Planetarium. Enkele bekende gebouwen en musea in de Plantage zijn: Hollandsche Schouwburg, Verzetsmuseum, Vakbondsmuseum, Rembrandthuis, Stopera en het Tropenmuseum. De tramlijnen 9 en 14 rijden door de Plantage Middenlaan. Lijn 6 heeft zijn eindpunt aan de Plantage Parklaan. Het metrostation Waterlooplein bevindt zich op loopafstand. In noordelijke richting is de IJ-tunnel die toegang geeft tot de ring van Amsterdam (A10) in de directe nabijheid. En in zuidelijke richting is de A10 zuid binnen enkele minuten te bereiken via de S112. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering, een vergunning is met beperkte wachttijd te verkrijgen!

De VvE:
Het pand is in 2017 gesplitst in 5 appartementsrechten. Roetersstraat 20 heeft een 137/387e onverdeeld aandeel in de gemeenschap. De VvE wordt professioneel beheerd door Hoen Vastgoedbeheer te Amsterdam. Per balansdatum 31-12-2019 is er een batig banksaldo van ca. € 5.000,-. De maandelijkse servicekosten bedragen € 147,-.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Amsterdam sectie O nummer 5186-A1

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- Gemeentelijk monument
- 137 m2 gemeten volgens NEN 2580-richtlijn
- Drie slaapkamers (met inbouwkasten), mogelijkheid voor vier
- Woonkamer met open haard
- Veel lichtinval, door hoekligging
- Dubbele beglazing rondom
- Moderne keuken met AEG/Siemens apparatuur en kookeiland (2017)
- Twee badkamers met vloerverwarming en twee toiletruimtes (2016)
- Maandelijkse service kosten € 147,-
- Inbouwspots in de diverse plafonds
- Videofoon-installatie met beeldscherm
- Houten vloer en diverse inbouwkasten door de gehele woning
- Beperkte wachttijd van ca. 2 maanden voor een parkeervergunning (bron: gemeente Amsterdam)
- Kleine, professioneel beheerde VvE bestaande uit 5 leden
- Ideale ligging t.o.v. winkels, cafés/restaurant, openbaar vervoer en uitvalswegen
- WOZ-waarde € 721.000,- (peildatum: 1-1-2018)

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

ENGLISH TEXT
Attractively located corner apartment (137 m2, measured according to NEN 2580 guideline), tastefully renovated and located on its own land in the attractive Weesperbuurt! This double ground floor apartment is part of a striking monumental building and is located on the corner of the Nieuwe Achtergracht and opposite the UVA / HvA. Almost everything in the apartment has been tackled, so you only have to unpack the moving boxes; the whole was split into apartment rights in 2017 and was very high-quality and luxuriously renovated beforehand. This three bedroom home (option for 4 bedrooms) is equipped with a fireplace, two bathrooms with underfloor heating, two toilets, a kitchen with a cooking island and various fitted wardrobes. Furthermore you will find a solid oak floor throughout the house and the master bedroom is equipped with a freestanding bathtub. Of course, the whole is equipped with double glazing and there is a lot of daylight coming in due to the corner location. Shops, cozy cafés & restaurants, public transport and Artis Zoo are literally a stone's throw away. The apartment is part of a small Owners Association with 5 members. This is an extremely attractive property in a unique location. Do you contact us for a viewing?

Layout:
Entrance on the ground floor: air lock hall with stairs to the upstairs room with the kitchen at the back. The living room has a view all around and is equipped with a wood burning fireplace. The back kitchen can be reached through characteristic doors. This is equipped with a modern, gray / white kitchen with natural stone worktop, kitchen island and all conceivable built-in appliances from AEG / Siemens. Besides this, there is a storage cupboard on this floor (with the MV installation) and a luxury toilet room (for example, a floating toilet and washbasin.)
The basement is reached by a staircase in the living room. From the central hall all rooms are reached, including 3 bedrooms (of which the master bedroom can easily be divided into 2 bedrooms; one will then be equipped with the freestanding bathtub), two bathrooms (with shower corner, washbasin, floor heating), a separate 2nd toilet and storage cupboards in all existing bedrooms. Finally, the meter cupboard is also located in the basement, as well as the CV layout (2018).

Particularities:
- Own ground/Freehold
- Municipal monument
- 137 m2 measured according to NEN 2580 guideline
- Three bedrooms (with fitted wardrobes), possibility for four
- Living room with fireplace
- Lots of light because of the corner location
- Double glazing all around
- Modern kitchen with AEG / Siemens appliances and cooking island (2017)
- Two bathrooms with underfloor heating and two toilet rooms (2016)
- Monthly service costs € 147
- Recessed spotlights in the various ceilings
- Videophone installation with screen
- Wooden floor and various built-in cupboards throughout the apartment
- Limited waiting time of approx. 2 months for a parking permit (source: municipality of Amsterdam)
- Small, professionally managed Owners Association consisting of 5 members
- Ideal location for shops, cafes / restaurant, public transport and exit roads
- WOZ value € 721,000 (reference date: 1-1-2018)