Prinsengracht 854 D te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 569.000

Woonoppervlakte:
79 m2

Inhoud:
242 m3

Bouwjaar:
1780

Te koop sinds:
Oktober 2015

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Aan het mooiste stukje van de grachtengordel gelegen 3-kamerappartement van 79 m² gesitueerd op de derde verdieping met lift, gelegen aan de Prinsengracht tussen de Utrechtsestraat en de Amstel. Vanuit de drie raampartijen aan de voorzijde heeft u een pittoresk en vrij uitzicht over de gracht. Aan de achterzijde is een balkon aanwezig, gesitueerd op het zuidoosten. Het appartement maakt onderdeel uit van een kleinschalig complex dat in 1994 werd gerenoveerd; Prinsengracht 852 A t/m F, 854 A t/m E en 856 A t/m E. Deze drie monumentale grachtenpanden werden samengevoegd tot een stijlvol geheel achter een authentieke gevel; oftewel het comfort van nieuwbouw met de charme van weleer.
Door de gehele woning is een visgraat eiken vloer aanwezig, met fraaie bies. De woonkamer met open (basis)keuken en aangesloten berging zijn aan de grachtzijde gelegen, terwijl de twee slaapkamers aan de rustige tuinzijde zijn gelegen (en voorzien van dubbel glas). Tussen de vertrekken in ligt de badkamer (met ligbad) en het separate toilet. Uiteraard ontbreekt de berging in de onderbouw niet. Het geheel is gelegen op eigen grond, dus u bent geen erfpachtcanon verschuldigd! Als u op zoek bent naar een aantrekkelijk gelegen appartement met alle denkbare comfort dan bent u hier aan het juiste adres! Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
U komt binnen in een chique hal met marmeren plavuizen en kunt vervolgens met de trap of met de personenlift naar de derde verdieping. Direct naast het appartement is de meterkast aangebracht. Eenmaal binnen in de woning heeft u vanuit de centrale hal toegang tot alle vertrekken. Via openslaande deuren komt u vervolgens de woonkamer binnen. De drie grote ramen (enkel glas) kijken uit over het water van de langste hoofdgracht naar de imposante panden aan de overzijde. De semi open keuken zit net om de hoek van de zitkamer en zou gemoderniseerd kunnen worden. De naastgelegen bijkeuken biedt plaats aan de CV-ketel, de wasmachine, de mechanische ventilatie en eventuele voedselvoorraad. De wc met fontein is bereikbaar vanuit de gang en is separaat van de badkamer. De ruime badkamer is zowel vanuit de hal als vanuit de naastgelegen masterbedroom te benaderen en heeft een douchecabine, een ligbad, een handdoekenradiator en een dubbele wastafel. De tweede slaapkamer heeft o.m. een flinke inbouwkast. Beide kamers liggen aan de rustige achterzijde van het gebouw. Het balkon is te bereiken via de masterbedroom. Op de begane grond bevindt zich nog een berging.

OMGEVING
Dit prachtige pand is gelegen op een zeer goede, levendige locatie aan de Prinsengracht, tussen de Utrechtsestraat en de Amstel, en maakt onderdeel uit van de beroemde grachtengordel. De omgeving kenmerkt zich door een combinatie van werken, wonen en ontspannen. Veel kleinschalige winkels, hotels, cafés en restaurants bevinden zich op loopafstand aan de Utrechtsestraat. Even verderop vindt u bijvoorbeeld de Stopera, de Hermitage, Koninklijk Theater Carré het Rembrandtplein en de gezellige 9 straatjes met zijn schilderachtige monumenten en een uniek aanbod gespecialiseerde, veelal authentieke winkels en de meest bijzondere horeca.

Het appartement is zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer middels diverse bus-/ en tramlijnen.
Openbaar vervoer: tramlijn 4, halte Frederiksplein, tramlijn 6, 7 en 10; halte Weteringschans, Metrolijn Noord/Zuid (2017); halte Weteringcircuit, tramlijn 9 en 14; halte Rembrandtplein,

Tevens is het appartement goed bereikbaar met de auto en nabij uitvalswegen: ringweg A10 Amsterdam te bereiken binnen 10 minuten, oprit S112, via de Utrechtsestraat, Stadhouderskade, Amsteldijk, prins Bernardplein en Gooischeweg, A2 Amsterdam – Utrecht: te bereiken binnen 5 minuten, via de Utrechtsestraat, Van Woustraat en de Rijnstraat.

VERENIGING VAN EIGENAARS
Het pand is in 1994 gesplitst en de VvE bestaat uit 16 woningen met 14 bergingen. De administratie van de VvE wordt uitgevoerd door ‘de Drie Prinsen’. De maandelijkse servicekosten bedragen € 171,-. Er wordt thans een meerjarenonderhoudsplan vervaardigd die voorziet in langere termijn onderhoudswerkzaamheden en er is een huishoudelijk reglement van toepassing. Afgelopen jaar is de entree geschilderd en voorzien van nieuwe vloerbedekking, de voor-/ en achterkant van de panden zijn dit jaar geschilderd, tevens zijn de daken en de rookgaskanalen vernieuwd.
Het saldo van de kas van de VvE was per 31-12-2014 ca. € 92.000,-. De relevante stukken zijn bij ons kantoor op te vragen.

KADASTRALE OMSCHRIJVING APPARTEMENTSRECHTEN
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met bijbehorend balkon, gelegen op de derde verdieping van het na te melden gebouw plaatselijk bekend als Prinsengracht 854 D te (1017 JN) Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie I, complexaanduiding 10576-A, appartementsindex 13, uitmakende het 90/1.602e onverdeeld aandeel in de gemeenschap alsmede het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de berging, gelegen op de tuinetage van het na te melden gebouw plaatselijk bekend als Prinsengracht ongenummerd te Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie I, complexaanduiding 10576-A, appartementsindex 24, uitmakende het 5/1.602e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

EIGENDOMSSITUATIE
Het appartementencomplex is gelegen op eigen grond zodat er geen erfpacht verschuldigd is.

PARKEREN
In het centrum geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. en op zondag van 12.00 tot 24.00u. Het tarief bedraagt € 4,00 per uur. Op dit moment is er sprake van een wachtlijst voor vergunningen in vergunninggebied Centrum 2 Jordaan / Grachtengordel van 1 jaar en 8 maanden www.cition.nl.

BIJZONDERHEDEN
- prachtige ligging tussen Utrechtsestraat en de Amstel
- rijksmonument volledig gerenoveerd in 1994
- veel lichtinval
- vrij uitzicht over de gracht
- lift aanwezig
- actieve en gezonde VvE
- visgraat parketvloer door het gehele appartement
- eigen grond
- privé berging in de onderbouw met toegang tot de straat
- balkon aan de achterzijde op het zuidoosten
- gemeten conform NEN 2580: 79 m² netto, 87 m² bruto
- 2 prima slaapkamers
- badkamer met ligbad


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundig vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.