Prinsengracht 485 D te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 1.795.000

Woonoppervlakte:
164 m2

Inhoud:
557 m3

Te koop sinds:
September 2018

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (penthouse)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Wonen in een penthouse (164m2 volgens NEN 2580, 202m2 bruto) aan de gracht, om de hoek van de 9 straatjes in het centrum van Amsterdam. Binnen vindt u alle rust en comfort, terwijl u buiten kunt genieten van de gezellige drukte van de stad. Uw auto(’s) parkeert u hier gewoon nog in uw eigen garage en de lift brengt u vervolgens tot in uw eigen woning. Eenmaal in de woning zal het u aan niets ontbreken; van een krachtige airco, tot een riante badkamer met ingebouwde speakers, van een massief houten vloer tot rondom dubbele beglazing, van diverse daklichten tot een living van ruim 100m2! Maar het pareltje van dit penthouse wordt toch wel gevormd door het enorme dakterras van 40m2, gelegen op het zuiden en voorzien van elektrische zonwering in geval de zon net even te krachtig is. Vanuit de woonkamer heb je een prachtig vrij uitzicht op de gracht en de achtergelegen Elandsgracht. Qua winkel- en horeca aanbod in de directe omgeving is er niet snel een plek vinden met zoveel keuze, maar vergeet vooral niet ook de diverse markten te bezoeken. Het geheel verkeert zowel intern als extern in een zeer nette staat van onderhoud; het geheel werd in 1997 gebouwd/verbouwd. Dit is een comfortabele woning, op eigen grond gelegen, aan een van de mooiste grachten van Amsterdam. Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor een bezichtiging!

Indeling:
Via de lift wordt de voordeur op de vierde verdieping bereikt. Eventueel kan ook de trap genomen worden. Entree, hal met toegang tot de diverse vertrekken: garderobe, meterkast (9 groepen met aardlekbeveiliging) en een riante bergkast met opstelling CV ( Nefit, 2013). Aan de rustige tuinzijde is de slaapkamer gelegen, die oorspronkelijk bestond uit 2 kamers. Vanuit de slaapkamer is er een directe toegang tot de badkamer die is voorzien van een 2e toilet, een separate douchehoek, een dubbele wastafel, een ligbad, designradiator, inbouwspots en -speakers. Ruime woonkamer met eikenhouten vloer en aangrenzende zit/studieruimte. Naastgelegen tweede slaapkamer die thans in gebruik is als logeerkamer. Zonnig dakterras (v.v. elektra) balkon gelegen op het Zuiden. Open keuken met hoekopstelling, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Tot slot is een inpandige garage aanwezig voorzien van een elektrisch bedienbare roldeur. Deze is geschikt voor 2 auto’s en/of het stallen van fietsen. Het voorste gedeelte van de garage was oorspronkelijk in gebruik als berging, maar deze is in gebruik als extra parkeermogelijkheid.

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte op de vierde verdieping, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie E complexaanduiding 10191 A, appartementsindex 22, gelegen aan de Prinsengracht 485-487 IV te Amsterdam, uitmakende het 146/1020e aandeel in de gemeenschap;
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de bergruimte op de begane grond, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie E complexaanduiding 10191 A, appartementsindex 12, uitmakende het 10/1020e aandeel in de gemeenschap;
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de parkeerplaats op de begane grond, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie E complexaanduiding 10191 A, appartementsindex 13, uitmakende het 14/1020e aandeel in de gemeenschap;

Vereniging van eigenaars:
Het pand is in 1996 gesplitst in 22 appartementsrechten, inclusief 14 bergruimtes/parkeerplaatsen. Binnen de actieve VvE Prinsengracht 485-487 wordt op regelmatige basis vergaderd en onderhoud verricht. Het beheer wordt verzorgd door Rappange. Het saldo van de reserveringen bedraagt per 31-12-2017 ca. € 15.000,- en de maandelijkse servicekosten bedragen € 399,25

Omgeving:
De woning is gelegen in het centrum, nabij de gezellige Jordaan waar werkelijk alles voorhanden is en de beroemde 9 straatjes met al haar winkels bevinden zich om de hoek. Het Centraal Station is op 10 fietsminuten afstand gelegen en de Haarlemmerdijk kan lopend bereikt worden. Qua recreatiemogelijkheden is het nabij gelegen Westerpark zeer aantrekkelijk om te bezoeken. Voor de dagelijkse boodschappen kunnen de winkels aan de Elandsgracht bezocht worden, maar de fijnproever slaat de wekelijkse markt op de Lindengracht en/of de Noordermarkt natuurlijk niet over. De vele cafés en restaurants bieden gezelligheid en wat te denken van het uitzicht tijdens Koningsdag, het Prinsengrachtconcert, the Gay pride en het schaatsen op natuurijs?!

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op eigen grond. Er is dus geen sprake van erfpacht, zodat u ook geen canon verschuldigd bent.

Parkeren:
De woning beschikt over een eigen inpandige garage met een elektrisch bedienbare roldeur. En als er mensen op bezoek komen, dan kan de mogelijkheid geboden worden om ook gebruik te maken van deze garage, want door het verwijderen van de oorspronkelijke berging, is deze ruim genoeg voor 2 auto’s. Hoe luxe is dat?

Bijzonderheden:
- 164 m2 gebruiksoppervlakte wonen, gemeten conform NEN 2580, 202m2 bruto
- Bouwjaar: ca. 1890/1997
- Gelegen op eigen grond, dus geen canon verschuldigd
- Voorzien van een inpandige garage met elektrisch bedienbare roldeur
- Lift die tot in de eigen woning komt
- Riant en zonnig dakterras (Zuid) v.v. elektrische zonwering
- Thans twee slaapkamers, voorheen 3
- Eiken houten vloer in de woonkamer
- Spectaculair uitzicht op de gracht
- Rondom dubbele beglazing
- Twee krachtige airco-units aanwezig
- Bouwjaar cv-combi: 2013
- Actieve vereniging van eigenaars
- Ideaal gelegen t.o.v. winkels en cafés/restaurants/9 straatjes/Lindenmarkt en Noordermarkt

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.