Prinseneiland 523 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 335.000

Woonoppervlakte:
50 m2

Inhoud:
128 m3

Te koop sinds:
Augustus 2020

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English text below*
OMSCHRIJVING
In het historisch centrum van Amsterdam op de grens met de Jordaan bieden wij een 2- kamer appartement aan dat op de eerste verdieping (aan de achterzijde) van een monumentaal pand is gelegen. Het appartement (50m2 gemeten volgens NEN 2580 meetinstructie) maakt onderdeel uit van een voormalig VOC-pakhuis genaamd “de Hazenwind” en stamt uit ca. 1650. Het betreft een sfeervolle woning, die door de jaren heen werd gemoderniseerd en o.m. is uitgerust met een moderne keuken (met spoeleiland) en badkamer. Uiteraard ontbreekt de houten vloer niet (gerookt eiken). Er is hier sprake van eigen grond, zodat er geen erfpacht canon verschuldigd is. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich een openbare, parkachtige tuin aan het water, zodat de zon volop benut kan worden. Wonen op Prinseneiland betekent stads wonen in een rustige dorpsachtige omgeving met de Jordaan en de Haarlemmerdijk/straat op slechts 5 minuten lopen! Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING (zie plattegrond)
Begane grond:
Gemeenschappelijke entree naar centrale hal met brievenbussentableau en toegang tot het trappenhuis.
Eerste verdieping:
Entree appartement naar hal, van waaruit de diverse vertrekken bereikt worden. Bergkast met de groepenkast. Woon-/eetkamer met aan de achterzijde een open keuken. De moderne Ikea-keuken is in wit uitgevoerd en v.v. een spoeleiland, vaatwasser, 4-pits gaskookplaat, koel/vriescombinatie, combi-oven/magnetron en een wasemkap. Vanuit het woongedeelte is er uitzicht op een dakterras (maakt geen onderdeel uit van het verkochte), middels 3 raampartijen. Het slaapgedeelte is half afgesloten van het woongedeelte en staat in directe verbinding met de moderne badkamer. De badkamer is zwart betegeld (met vloerverwarming) en voorzien van een wastafelmeubel met natuurstenen wastafel, toilet, inloopdouche en de wasmachineaansluiting. Bijzonder aan de binnenkant van het appartement zijn het robuuste balkenplafond en de houten staanders. De plafondhoogte is hierdoor wel wat beperkt tot max 2.00 meter. Door vrijwel de gehele woning ligt een lichte houten vloer.
Op de begane grond bevindt zich een gemeenschappelijke fietsenstalling en aan de voorzijde van het pand bevindt zich een openbare, parkachtige tuin aan het water.

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woonruimte op de eerste verdieping, gelegen te 1013 EC Amsterdam, Prinseneiland 523, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie M, complexaanduiding 6245, appartementsindex 17.

EIGENDOMSSITUATIE
Het appartement is gelegen op eigen grond, er is dus geen erfpacht canon verschuldigd!

DE VVE
VvE “De Hazewind” (opgericht in 1987; in dit jaar werd het pand gesplitst) bestaat uit 24 appartementsrechten (15 woningen en 9 bergingen.) Deze kleinschalige VVE wordt thans nog bestuurd door een van de bewoners, maar het voornemen is er om op zoek te gaan naar een externe beheerder. Er is een meerjaren onderhoudsplan opgesteld en mede op basis hiervan zijn de huidige servicekosten ad ca. € 177,- p/mnd vastgesteld; dat is inclusief stookkosten. Er is thans een onderhoudsreserve opgebouwd van ca. € 4.800,-. De VvE staat ingeschreven in de KvK en alle relevante stukken zijn op te vragen via ons kantoor.

PARKEREN
Dit gedeelte van het Prinseneiland is gelegen in het vergunningsgebied Centrum 2. Volgens de website van de gemeente is er thans een wachtlijst van ca. 3 maanden voor het verkrijgen van een vergunning.

OMGEVING
Het Prinseneiland vormt samen met het Bickerseiland en het Realeneiland de 'Westelijke Eilanden". Eeuwenlang werden hier schepen gebouwd en allerlei hieraan verwante ambachten bedreven. Tegenwoordig is het door zijn besloten ligging één van de meest gewilde, rustigste en meest sfeervolle buurten in het centrum van Amsterdam. Water, scheepjes, kunstenaars ateliers, groen, straatjes zonder stoepen en vrijwel zonder verkeer, maken de buurt tot een oase van poëtische rust. De bewoners waarderen dat en hebben er veel voor over die sfeer te behouden en waar mogelijk te verbeteren. De Haarlemmerdijk en - straat bevinden zich, evenals de Jordaan, op loopafstand. Daar zijn winkels, markten met een grote verscheidenheid in aanbod, van de dagelijkse levensbehoeften tot luxe artikelen. En een internationale variëteit aan uitstekende restaurants, gezellige cafés, en zelfs één van de mooiste oude bioscopen van Amsterdam. Ook op loopafstand zijn haltes van tram en bussen met uitstekende verbindingen, o.a. naar het nabij gelegen Centraal Station.

BIJZONDERHEDEN
- Gemeten conform NEN 2580: 55 m2 bruto, 50 m2 netto
- Het pand staat op eigen grond
- Rijksmonument uit 1650/1905
- Moderne keuken (Ikea), badkamer
- Houten vloer (gerookt eiken)
- Balkenplafond en houten staanders (beperkte stahoogte: tot ca 2.00 mtr)
- Verwarming middels blokverwarming
- Rustig gelegen in het centrum nabij De Jordaan en het Centraal Station
- Kleinschalige VvE
- Ouderdoms-en asbestclausule van toepassing
- Niet-zelfbewonersclausule van toepassing: verkoper heeft het appartement niet zelf bewoond en uitsluitend voor verhuurdoeleinden benut
- WOZ waarde: € 343.000,- (peildatum: 01-01-2019)
- Appartement wordt geleverd inclusief alle aanwezige roerende zaken
- Oplevering kan snel

De woning is ingemeten conform NEN 2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

*English text*

DESCRIPTION
In the historic center of Amsterdam, on the border of the quarter Jordaan, we offer a 2-room apartment that is located on the first floor (at the rear) of a monumental building. The apartment (50m2 measured according to NEN 2580 measurement instruction) is part of a former VOC warehouse called “de Hazenwind” and dates from around 1650. It is an attractive house, which was modernized over the years and is equipped with a modern kitchen (with coil island) and bathroom. Of course, the wooden floor is not missing (smoked oak). This is private land, so no ground lease is due. At the front of the property there is a public, park-like garden on the water, so that the sun can be fully enjoyed.Living on Prinseneiland means city living in a quiet village-like environment with the Jordaan and Haarlemmerdijk / street just a 5-minute walk away! Will you contact us for a viewing?

LAYOUT (see floor plan as well)
Ground floor:
Common entrance to the central hall with letterboxes and access to the staircase.
First floor:
Apartment entrance to hall, from which the various rooms can be reached. Storage cupboard with the electricity cupboard. Living / dining room with an open kitchen at the rear. The modern Ikea kitchen is in white and equipped with a rinsing island, dishwasher, 4-burner gas hob, fridge / freezer, combi oven / microwave and an extractor hood. From the living area there is a view of a roof terrace (not part of apartment that's being sold), through 3 windows. The sleeping area is semi-closed from the living area and is directly connected to the modern bathroom. The bathroom is tiled in black (with underfloor heating) and equipped with a washbasin with natural stone sink, toilet, walk-in shower and washing machine connection. Special about the inside of the apartment are the robust beamed ceiling and the wooden uprights. The ceiling height is therefore somewhat limited to a maximum of 2.00 meters. There is a light wooden floor throughout almost the entire house.
There is a communal bicycle shed on the ground floor and the communal garden of the Owner's Association at the front of the building.

PARTICULARITIES
- Measured in accordance with NEN 2580: 55 m2 gross, 50 m2 net
- The building stands on its own land
- National monument from 1650/1905
- Modern kitchen (Ikea), bathroom
- Wooden floor (smoked oak)
- Beamed ceiling and wooden uprights (limited standing height: up to approx. 2.00 m)
- Public garden in front of the apartment
- Heating by block heating
- Quietly located in the center near De Jordaan and Central Station
- Small-scale Owner's Association
- Old age and asbestos clause applicable
- Non-self-occupant clause applies: seller has not lived in the apartment himself and
used exclusively for rental purposes
- WOZ value: € 343,000 (reference date: 01-01-2019)
- Apartment is being sold including all present movables
- Delivery can be on short term