Plantage Parklaan 24 II-III te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 500.000

Woonoppervlakte:
102 m2

Inhoud:
378 m3

Bouwjaar:
1890

Te koop sinds:
Mei 2015

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (beneden + bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Omschrijving
Op een unieke locatie tegenover het Wertheimpark en om de hoek van Artis ligt deze sfeervolle 3-kamerwoning van 102 m². Het betreft een dubbel bovenhuis van 102 m² met een zonnig privé dakterras van 26,4 m², rustig gelegen op de tweede en (deels) derde verdieping van een statig pand dat dateert uit 1890. De fraaie bouwstijl wordt uiterlijk gekenmerkt door de herkenbare “plantage-stijl”. Ook van binnen zijn veel elementen van weleer bewaard gebleven en is er sprake van een riante plafondhoogte (3 meter!). Het geheel is voorzien van dubbele beglazing aan de voorzijde en wordt verwarmd middels een cv-installatie (2009). Het betreft hier 2 appartementsrechten, die bouwkundig een geheel vormen en derhalve in 1 koop worden aangeboden. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling
Ingang op de tweede verdieping; hal met zwart-wit betegelde marmeren vloer, wc met fonteintje en ruime betegelde douche, washok met cv-ketel, twee kleine aangrenzende slaap-/studiekamers (ca. 22 m²) met hoge plafonds en houten balken. (N.B. het is mogelijk om hier één grote (slaap)kamer van te maken.)
Zeer ruime woonkamer met ornamenten en marmeren schouw, aangrenzend sfeervol ingerichte eetkamer/keuken voorzien van afwasmachine, 5-pits kooktoestel en afzuigkap. Zowel in keuken als woonkamer ligt een zwarte getinte eiken houten vloer. Via een afgeschermde trap is de derde etage bereikbaar met sfeervolle slaapkamer (ca. 25 m²) en badkamer met betegelde vloer, aparte douche, wastafel, toilet en bad op pootjes. Het aangrenzende dakterras is 26,4 m² en is zeer zonnig!

Vereniging van Eigenaars
De VvE Plantage Parklaan 24 te Amsterdam, bestaat uit 6 appartementsrechten, doch 4 appartementen. Het pand werd in 1993 gesplitst en middels een wijziging splitsing uit 2002 werd het dakterras toebedeeld aan de huidige eigenaren. De woning is juridisch gesplitst in 2 appartementsrechten, maar bestaat bouwkundig uit een geheel. Het totale aandeel in de gemeenschap bedraagt 3/10e. De servicekosten bedragen EUR 120,- per maand. Het betreft hier een actieve VvE. De administratie wordt gevoerd door “De Nieuwe Wereld”.
Er is thans een reservefonds aanwezig van € 2.317,18 en men is voornemens om delen van het dak en de zijgevel te vernieuwen, hetgeen t.z.t. middels een additionele bijdrage gefinancierd dient te worden.

Kadastrale omschrijving
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de tweede verdieping plaatselijk bekend als Plantage Parklaan 24-III, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie O complexaanduiding 4411 appartementsindex 10, uitmakende het 2/10e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de kamer/berging en dakterras gelegen op de zolderverdieping plaatselijk niet nader aangeduid, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie O complexaanduiding 4411 appartementsindex 13, uitmakende het 1/10e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Technisch
Medio 2000 heeft funderingsherstel plaatsgevonden (meer info via BWT, dhr Kuijpers). In 2008 is het gehele appartement voorzien van nieuwe hardhouten kozijnen (meranti) met dubbele beglazing. Het raam- en deurbeslag is geheel in stijl doorgevoerd. De verwarming en het warm water geschieden middels een gasgestookte c.v.-ketel uit 2009 (Vaillant). De elektrische installatie bestaat uit 6 groepen met aardlekbeveiliging.

Parkeervergunning
In de Plantagebuurt geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. en op zondag van 12 tot 24.00u het tarief is € 4,50 per uur. Op dit moment is er sprake van een wachtlijst voor vergunningen in vergunninggebied Centrum 3 (CE-03) van 8 maanden. Bron: www.cition.nl

Algemeen & Omgeving
De Plantage Middenlaan is een straat in de Plantagebuurt in Amsterdam-Centrum. Het is de hoofdstraat van de Plantagebuurt en dateert uit de grote stadsuitbreiding van 1658. De Plantage Middenlaan ligt in het verlengde van de Muiderstraat en loopt in zuidoostelijke richting naar het Alexanderplein. Hij wordt gekruist door de Plantage Kerklaan. Bekende gebouwen aan de Plantage Middenlaan zijn de Hollandsche Schouwburg, Desmet en de Muiderpoort. Aan de Plantage Middenlaan liggen ook de dierentuin Artis, Hortus Botanicus Amsterdam en het Wertheimpark.

Door de woningstagnatie aan het einde van de 17e eeuw bleef dit gebied lange tijd ongebouwd en werden hier tuinen en parken aangelegd en zelfs na de bebouwing met herenhuizen halverwege de 19e eeuw bleef deze buurt bekend staan vanwege haar groene karakter.

In de nabijheid van deze woning vindt u o.m. het Waterlooplein, de Hortus Botanicus, Theater Carré, Artis en op slechts 5 minuten fietsafstand de Nieuwmarkt. Tevens is de ligging zeer gunstig t.o.v. openbaar vervoer (tram 9 en 14, metro en bus), winkels en uitvalswegen zoals de ringweg A10. Parkeren volgens vergunningstelsel en parkeergarages Stadhuis/Muziektheater en Markenhoven in de nabije omgeving.


Bijzonderheden
- Gemeten conform NEN 2580: 102 m² netto, 119 m² bruto
- Eigen grond
- Hoge plafonds en diverse authentieke details
- Vrij uitzicht over park en plantsoen
- Eikenhouten vloer
- Twee slaapkamers, mogelijkheid voor 3
- Dubbele beglazing
- Zonnig privé dakterras van 26,4 m²
- Twee appartementsrechten


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundig vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden