Pieter de Hoochstraat 5 K te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 898.000

Woonoppervlakte:
105 m2

Inhoud:
335 m3

Bouwjaar:
1995

Te koop sinds:
September 2019

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English summary below*

OMSCHRIJVING
Luxueus en royaal driekamerappartement gelegen op de derde verdieping van het statige appartementengebouw
“De Wending’’. Het appartement is bereikbaar middels een lift en beschikt o.a. over een ruim zonnig balkon en een berging gelegen in souterrain. “De Wending” ligt in een rustig deel van Amsterdam Zuid nabij het Museumplein, het Concertgebouw, de PC Hooftstraat en de Van Baerlestraat. Maar ook om de hoek van de Pijp met een groot aanbod aan gezellige cafés en restaurants. Het gebouw dateert van 1995, een goede bouwkwaliteit en dito geluids- en warmte isolatie. De VvE wordt professioneel beheerd en er is een sluitend meerjarenonderhoudsplan opgesteld. Parkeren kan voor de deur middels het vergunningstelsel. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning!

INDELING (zie plattegrond + alternatief)
Via de representatieve en afgesloten entree voorzien van videofoon wordt de hal bereikt alwaar de lift zich bevindt. De lift komt direct uit bij de voordeur van het appartement op de derde verdieping. Vervolgens de lichte hal met toegang tot alle vertrekken, een gastentoilet en de bergruimte met aansluiting voor de wasmachine en droger. Via de dubbel openslaande deuren wordt de woonkamer bereikt aan de achterzijde van het gebouw. De grote glazen achtergevel zorgt voor veel lichtinval. De prettig en efficiënt ingedeelde open keuken met kookeiland heeft een lichte en neutrale kleurstelling en is voorzien van twee ingebouwde ovens, een ingebouwde espressomachine en zeer veel kastruimte. Alle apparatuur is van het merk Bosch, waaronder verder een gaskookplaat met afzuigkap, een ruime koelkast en een diepvries. Het zonnige terras ligt op het oosten en heeft een breedte van ca. 6-7 meter met een speelse boog wat extra ruimte biedt.

De smaakvolle badkamer is in het midden van het appartement gesitueerd en voorzien van een luxe bubbelbad, twee wastafelmeubels, een ruime inloopdouche met stortdouche en een toilet. De masterbedroom ligt aan de voorzijde en beschikt over twee dubbel openslaande ramen naar een Frans Balkon. De vaste kastenwand met verlichting blijft achter. De daarnaast gelegen tweede slaapkamer is van een goede afmeting.

Het hele appartement heeft fraaie vaste verlichting met verstelbare spots aan een plafond rails systeem en vaste spots in de hal en slaapkamers. Door het gehele appartement, m.u.v. een deel van de keuken, ligt een mooie parketvloer. Het appartement wordt 'turn key' opgeleverd eventueel met overname van het interieur of een deel daarvan. In het souterrain beschikt het appartement nog over een separate berging.

OMGEVING
De Pieter de Hoochstraat is een rustige straat met eenrichtingsverkeer gelegen in het Museumkwartier tussen de Hobbemakade en de Johannes Vermeerstraat. In dit culturele hart van Amsterdam zetten het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Concertgebouw de toon voor het kwalitatieve karakter van de omgeving. De metrohalte Ceintuurbaan in De Pijp ligt op enige minuten loopafstand, zo is Schiphol snel te bereiken via NS stations Centraal, Zuid, of RAI. Trams richting de binnenstad zijn om de hoek. En wandelend, of per fiets zijn een keur aan fijne restaurants, winkels en gezellige cafés in de Concertgebouwbuurt, Cornenis Schuytstraat, Beethovenstraat, De Pijp en de Grachtengordel bereikbaar. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen een vergunning. De Ring A-10 is binnen 5 a 10 minuten te bereiken.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 1995
- Volledig geïsoleerd
- Luxueuze afwerking
- Plafondhoogte 2.67 m
- Video intercom installatie
- Ruime berging in het souterrain
- Oplevering in overleg (kan snel)
- Mogelijkheid voor een 3e slaapkamer
- Lift komt uit bij voordeur appartement
- Ruim zonnig balkon (12 m²) op het oosten
- Fraaie parketvloer door gehele appartement
- Actieve en financieel gezonde VvE (20 leden)
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, OV en winkels
- Erfpacht gemeente Amsterdam afgekocht tot 01-10-2035
- Geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning

*English summary*

DESCRIPTION
Luxurious and spacious 3-room apartment situated on the 3rd floor of the prestigious apartment building “De Weding”. The apartment is accessible through an elevator and consist of a sunny spacious balcony and a storage room in the basement. “De Wending” is located in a peaceful and quiet part of Amsterdam South near the Museumsquare and the Concertgebouw. For shopping the PC Hooftstraat and the Van Baerlestraat are just around the corner. The Pijp area is also nearby, with a big variety of nice bars, cafes and restaurants. The building was built in 1995, with high quality materials. Also the insulation noise/heath is well taken care off. The association of owners is professionally administrated, and there is a maintenance plan for the future. Parking in front of the building is allowed with a permit. There is no waiting list applying for a permit.

SPECIALITIES
- Building year 1995
- Luxurious finishing
- Ceiling height is 2.67m
- 3rd bedroom is possible
- Video intercom installation
- Spacious storage in the basement
- Nice wooden floor through apartment
- Spacious sunny balcony facing east (12m2)
- Elevator near the front door of the apartment
- No waiting list if applying for a parking permit
- Active and financially heathy association of owners
- Ground lease city of Amsterdam, paid till 01-10-2035
- Ideally located in terms of shops, cafés, restaurants, Museums.