Panamalaan 174 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 450.000

Woonoppervlakte:
120 m2

Inhoud:
395 m3

Bouwjaar:
2000

Te koop sinds:
Februari 2017

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (maisonnette)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Heerlijk ruim en modern vierkamer appartement/maisonnette (120m2 conform NEN-2580), gelegen op de 4e en 5e, (tevens bovenste) verdieping met eigen parkeerplaats en een berging in de onderbouw. De woning maakt onderdeel uit van een hoogwaardig afgewerkt appartementencomplex ‘Batavia’ dat is gerealiseerd in 2000 en aantrekkelijk gelegen in het Oostelijk Havengebied. Uiteraard kunt u gebruik maken van een liftinstallatie, zodat boodschappen doen en zelfs verhuizen geen moeite kost. In de woning zal het u aan niets ontbreken en kunt u aan de westzijde genieten van de ruime loggia met uitzicht op de Czaar Peterbuurt met haar Funenpark. De ligging van de woning is uitstekend: zeer vrij door de hoekligging, veel lichtinval en geen bovenburen op de woonverdieping. De woning is ideaal gelegen op de rand van Stadsdeel Centrum in het Oostelijk Havengebied, nabij de Piet Hein tunnel. Het Centraal Station is op 10 minuten fietsen, winkelcentrum Brazilië is op 5 minuten lopen. Bus 22 en Tram 10 rijden in de buurt en alle denkbare voorzieningen zijn aanwezig; horeca, scholen, winkels en OV. In de ondergelegen parkeerkelder bevindt zich de eigen parkeerplaats (vraagprijs is inclusief inpandige parkeerplaats) en een berging. Dit is een ruime, praktisch ingedeelde woning, op een aantrekkelijke locatie. Mailt u ons voor een bezichtiging?

INDELING (zie plattegrond)
Via de fraaie gemeenschappelijke entree kan de maisonnette, gelegen op de vierde en vijfde verdieping, zowel via de trap als de lift worden bereikt. Vervolgens komt men in de hal van de woning met toegang tot de slaap/werkkamer, meterkast en een ruime berging/provisieruimte. De trap brengt je naar de vijfde verdieping: hier zijn 2 slaapkamers naast elkaar gesitueerd met de badkamer aan de overzijde (v.v. douche/badcombinatie, wastafel en handdoekradiator). Er is een naastgelegen separaat toilet met fonteintje. Tevens is op deze verdieping een bergruimte aanwezig met de MV-box en de wasmachine-aansluiting. De ruime, lichte woonkamer is v.v. een vrijstaand keukenblok (deze dient bij voorkeur vervangen te worden), diverse raampartijen aan alle zijden en een overdekt balkon (loggia) van 13m2 op het westen.
De woning beschikt over veel bergruimte en is v.v. een fraaie massief houten vloer. Om het appartement helemaal compleet te maken is er nog een extra berging op de begane grond, een overdekte fietsenstalling en een afgesloten parkeerplaats!

HET COMPLEX
Batavia is een uniek complex waarin 119 koopwoningen, 48 huurwoningen en 1100 m2 aan bedrijfsruimte zijn geïntegreerd. De meeste koopwoningen hebben een parkeerplaats in de ruime parkeergarage. Het complex ligt zeer gunstig vlakbij de Piet Heintunnel en heeft goede openbaar vervoerverbindingen naar het uitgaanscentrum (tramlijn 10) het Centraal Station (tramlijn 26).
Batavia, ook bekend als Woongebouw Entrepot West 4, is ontworpen door de architect Frits van Dongen. Van Dongen is partner van het Amsterdamse de Architekten Cie, waarvan hij in 1988 medeoprichter was. Van Dongen is verantwoordelijk voor meer spraakmakende projecten in de buurt, zoals het ontwerp van The Whale op Sporenburg, delen van IJburg en het stedenbouwkundig plan van Het Funen. Zie voor meer info: www.wonen-in-batavia.nl

OMGEVING
De Panamalaan ligt aan de aan de rand van stadsdeel centrum, nabij de Piet Heintunnel (afslag S114). In het nabijgelegen winkelcentrum Brazilië is een ruim aanbod van winkels als Bruna, een bakker, vishandel, Albert heijn en Jumbo, Blokker, de keurslager en Gall&gall. Ook ABN AMRO en ING hebben hier kantoren en pinautomaten. Onder het winkelcentrum is een parkeergarage aanwezig. De 8e Montessorischool, Basisschool Oostelijke eilanden en basisschool Piet Hein zijn aanwezig op korte fietsafstand. Elke woensdag is de biologische markt geopend aan de nabij gelegen van Eesterenlaan. Ook zijn er vele aansprekende horecagelegenheden in de omgeving zoals the Harbour Club, Gare de Lést, het Lloyd hotel, Pompstation, Happyhappyjoyjoy en Wilde Zwijnen. Recreëren kan o.m. in het tegenover gelegen Funenpark, of even verderop in het Flevopark.

TECHNISCHE INSTALLATIES
- Meterkast voorzien van 6 groepen met aardlekbeveiliging
- MV-ventilatie
- Stadsverwarming
- Eigen watermeter
- (Gemeenschappelijke) liftinstallatie

EIGENDOMSSITUATIE
Het appartement is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht d.d. 1994 zijn van toepassing. De canon is bij vooruitbetaling voldaan tot 1 maart 2049.

DE VVE
De administratie wordt verzorgd door de Nieuwe Wereld Beheer Amsterdam. De maandelijkse servicekosten bedragen
€ 185,87 voor de woning en € 24,20 voor de parkeerplaats. De VvE ‘Batavia’ vergadert op regelmatige basis en voorziet in een onderhoudsplan tot 2041. Per balansdatum 31-12-2015 is er een reservefonds ad ca. € 240.000,-. Alle relevante stukken, waaronder ook het huishoudelijk reglement zijn via ons kantoor op te vragen.

BIJZONDERHEDEN
- Gebruiksoppervlakte wonen 120m2 gemeten volgens NEN 2580
- Zeer goed geïsoleerd (B-label)
- Afgekochte erfpacht (01.03.2049)
- Overdekte privé parkeerplaats
- Drie slaapkamers aanwezig
- Actieve en professioneel beheerde VvE
- Geen bovenburen aanwezig
- Houten vloer
- Keuken dient vervangen te worden
- Ruime loggia op het westen
- Ligging nabij Funenpark, Piet Heintunnel
- Lift aanwezig
- Niet-zelfbewonersclausule van toepassing

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.