Overamstelstraat 119 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 425.000

Woonoppervlakte:
60 m2

Inhoud:
170 m3

Bouwjaar:
1993

Te koop sinds:
Juni 2020

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 15 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

OMSCHRIJVING
Zeer sfeervol en licht driekamerappartement van 60m2 gelegen in de populaire Weesperzijdebuurt om de hoek van de Amstel en de Wibautstraat, op een steenworp afstand van De Pijp. Het appartement is in 2017 fraai gerenoveerd en heeft een zeer praktische indeling met 2 goede slaapkamers, en een ruim zonnig balkon op het zuidwesten. Het appartementencomplex is in 1993 gebouwd en beschikt over een zeer riante en verzorgde gemeenschappelijke binnentuin. De VvE wordt professioneel beheerd, zo is er o.a. een sluitend meerjarenonderhoudsplan. Het appartement is ideaal gelegen m.b.t. openbaar vervoer, het Amstelstation en Metrostation Wibautstraat zijn op loopafstand gelegen. Ook met de auto is de Ring A-10 snel te bereiken en de wachttijd voor een parkeervergunning is slechts 2 maanden. Kortom; een perfect ingedeeld kant-en-klaar appartement op een fantastische locatie en direct te betrekken!

INDELING (zie plattegrond)
Via de verzorgde gemeenschappelijke hal wordt middels een brede trap de eerste verdieping bereikt. Vervolgens de hal van het appartement met toegang tot alle vertrekken en ruimte voor de garderobe. De lichte woonkamer ligt aan de achterzijde en heeft toegang tot het ruime zonnige balkon. De woonkamer met open keuken is vernieuwd in 2017, net als de vloer- en wandafwerking. Het balkon ligt op het zuidwesten en biedt een mooi uitzicht over de grote gemeenschappelijke binnentuin. Aan de voorzijde liggen twee goede slaapkamers, beiden met ruimte voor een tweepersoons bed en een kastenwand. De in 2017 gerenoveerde badkamer is voorzien van een inloopdouche, een wastafel, een toilet en een wasmachineaansluiting. In de onderbouw is een fietsenberging die gedeeld wordt met vier andere woningen. Daarnaast is de toegang tot de fraaie gemeenschappelijke tuin (van ongeveer 15 bij 60 meter), gelegen op het westen met diverse gezellige zitjes.

OMGEVING
Het appartement ligt op een van de populairste locaties van Amsterdam Oost. De Overamstelstraat is een rustige straat gelegen tussen de Weesperzijde/Amstel en de Wibautstraat. De up-coming Oosterparkbuurt, de gezellige Pijp, en het bruisende centrum van Amsterdam zijn op loop- cq. fietsafstand prima te bereiken. Er zijn uitstekende mogelijkheden tot gebruik van het openbaar vervoer. De tram/bushalte, het Amstel station / Muiderpoort station (NS) en de metrohalte op het Weesperplein/Wibautstraat liggen allemaal op loopafstand. De uitvalswegen A-1,A-2,A-9 liggen ideaal ten opzichte van het appartement. De Ring A-10 is binnen enkele minuten te bereiken. In de nabije omgeving bevinden zich diverse trendy cafe's en restaurants waaronder café Hesp, Weesper, Rijsel, de Ysbreeker, Restaurante C, Benji’s, Loetje Oost, Volkshotel, Studenthotel, etc. etc.. Voor de dagelijkse boodschappen zijn de bakker, slager en de Albert Heijn om de hoek gelegen. In de omgeving zijn ook een aantal mooie parken te vinden: Oosterpark, Martin Luther Kingpark en het Sarphatipark. In het Martin Luther Kingpark is jaarlijks in augustus het evenement "De Parade". Het water, het groen, het vertier en alle overige faciliteiten maken dit tot een fantastisch locatie!

BIJZONDERHEDEN
- energielabel C
- direct beschikbaar
- gerenoveerd in 2017
- twee ruime slaapkamers
- gemeenschappelijke fietsenberging
- betonnen vloeren en dubbele beglazing
- zonnig beschut balkon op het zuidwesten
- servicekosten bedragen € 80,97 per maand
- Ideaal gelegen m.b.t winkels, cafés en restaurants
- wachttijd parkeervergunning momenteel 2 maanden
- goed onderhouden sfeervolle gemeenschappelijke tuin
- bouwjaar 1993 en gesplitst in appartementsrechten in 2003
- 3-kamerappartement van 60 m² (gemeten volgens de NEN-2580)
- professionele beheerde VvE, 58 woningen en 12 fietsenbergingen
- ideaal gelegen m.b.t. open vervoer; bus/metro halte en NS stations
- erfpachtgrond gemeente Amsterdam, canon afgekocht t/m 15-01-2044

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 15 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Very charming and bright 3-room apartment of 60m2 located in the popular Weesperzijdebuurt around the corner of the Amstel river and the Wibautstraat at just a stone throw away of De Pijp area. The apartment was nicely renovated in 2017 and has a practical lay-out with 2 good size bedrooms and a spacious sunny balcony. The complex was built in 1993 and features a very large communal back yard. The association of owners is professionally administrated with a budget plan for the future maintenance. The apartment is ideally located in terms of public transport, the Amstel station and Wibautstraat Metro station are very close by. The Ring A-10 can be reached within a couple of minutes by car, and the waiting list for applying for a parking permit is just 2 months. In short: a turn-key apartment with a perfect lay-out on a fantastic location ready to move in immediately!

SPECIALTIES
- energy label C
- renovated in 2017
- directly transferable
- 2 spacious bedrooms
- communal storage space
- monthly service cost € 80,97
- sunny balcony facing Southwest
- 3-room apartment of 60m2 (NEN-2580)
- concrete construction with double glazing
- building year 1993, deed of division in 2003
- ideally located in terms of shops, cafés, restaurants
- well maintained and very large communal backyard
- waiting list applying for a parking permit is 2 months
- ground lease municipality of Amsterdam, paid till 15-01-2044
- professional administrated association of owners (58 apartments)
- ideally located in terms of public transport, subway and train station nearby