Orteliusstraat 246 I te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 225.000

Woonoppervlakte:
52 m2

Inhoud:
140 m3

Bouwjaar:
1927

Te koop sinds:
Mei 2016

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Courant ingedeeld driekamer appartement van 52m2 (NEN-meting) gelegen in een populair stukje van de Baarsjes op eigen grond met een zonnig balkon op het oosten. Het appartement maakt onderdeel uit van een kleinschalige en goed functionerende vereniging van eigenaars. Doordat de gemeente Amsterdam destijds dit gedeelte van de Baarsjes toegewezen heeft als stadsvernieuwingsgebied, is de Orteliusstraat een mooie en zeer gewilde locatie geworden tussen het Rembrandtpark, Erasmuspark en Mercatorplein!

INDELING (zie plattegronden)
Via de verzorgde gemeenschappelijke entree wordt het appartement op de eerste verdieping bereikt. Vervolgens de hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde de slaapkamers, een grote slaapkamer en een iets kleine slaapkamer. De grote slaapkamer kan eenvoudig weer bij de woonkamer worden getrokken (zie alternatieve plattegrond). De woonkamer ligt aan de achterzijde van het appartement grenzend aan het zonnige balkon en de open keuken. In het midden van het appartement bevindt zich de badkamer, voorzien van een ligbad, een wastafel en de aansluitingen voor de wasmachine en droger. Door het gehele appartement ligt een fraai laminaatvloer.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in een gewild stukje van de Baarsjes tussen het Rembrandtpark en de Hoofdweg. In de nabij gelegen Jan van Galenstraat en in de Jan Evertsenstraat en op het Mercatorplein vind je een zeer uitgebreid aanbod van winkels. Maar ook qua cafés en restaurants heeft de Baarsjes een steeds beter wordend aanbod; onder andere Spijkervet, Bar Frits, Bar Baarsch, Café Cook, Edel, Radijs en Zurich bevinden zich binnen loopafstand van het appartement! De Jordaan en het Centrum liggen op slechts 10 minuten fietsen en voor recreatie liggen het vernieuwde Erasmuspark en het Rembrandtpark letterlijk op een steenworp afstand. Tramlijn 7/13 en buslijn 18 gaan direct naar het Centraal Station, tramlijn 12 naar station Sloterdijk en station Amstel, buslijn 15 brengt je zo naar station Zuid en de ring A-10 is in 1 minuut te bereiken. De wachttijd voor een parkeervergunning is ca. 6 maanden, een overloopvergunning is te verkrijgen voor gebied de Baarsjes 1. Parkeren van de auto voor de deur is eerder regel dan uitzondering.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond
- Courant ingedeeld appartement
- Actieve, professioneel beheerde VvE
- De Jordaan ligt op ca. 10 minuten fietsen
- Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
- Voor en achter dubbelglas in houten kozijnen
- Fraaie laminaatvloer door het hele appartement
- Meerdere indelingsvarianten eenvoudig te creëren
- Ideaal gelegen m.b.t. het openbaar vervoer en de Ring A-10
- Op een steenworp afstand van het Rembrandt- en Erasmuspark
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels, cafés en restaurants in de Baarsjes