Orteliusstraat 209 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 182.500

Woonoppervlakte:
50 m2

Inhoud:
130 m3

Bouwjaar:
1927

Te koop sinds:
Augustus 2015

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Courant ingedeeld driekamer appartement van 50m2 (NEN-meting) gelegen op eigen grond met zonnig balkon op het westen, een ruime berging op de zolderverdieping en veel potentie om er iets moois van te maken! Het appartement maakt onderdeel uit van een professioneel beheerde, actieve en financieel gezonde vve bestaande uit 4 leden. Zo is vorig jaar nog de voor- en achterzijde geschilderd! Doordat de gemeente Amsterdam destijds dit gedeelte van de Baarsjes toegewezen heeft tot stadsvernieuwingsgebied, is de Orteliusstraat een mooie en zeer gewilde locatie geworden tussen het Rembrandt- en Erasmuspark!

INDELING (zie plattegrond)
Via de verzorgde gemeenschappelijke entree wordt het appartement op de tweede verdieping bereikt. Vervolgens de hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde de grote en lichte woonkamer met speels vormgegeven voorgevel voorzien van nieuwe hardhoutenkozijnen met dubbele beglazing. In het midden van het appartement bevindt zich de badkamer met toilet en douche. De badkamer kan gemakkelijk worden uitgebreid met een bad. Aan de achterzijde van het appartement liggen twee slaapkamers en de keuken allen met toegang tot het brede zonnige balkon gelegen op het westen. Het appartement wordt verwarmd door middel van een moederhaard, voorbereiding voor aanleg van CV is reeds deels gerealiseerd. Op de zolderverdieping is nog een ruime berging te vinden van 8m2!

OMGEVING
Het appartement is ideaal gelegen tussen het populaire Rembrandtpark, het Erasmuspark en winkels op de Jan Evertsenstraat en Mercatorplein. Het park wordt steeds meer benut door omwonenden zowel voor te sporten als om te bbq-en. Tevens worden er festivals georganiseerd zoals EdelWise en het Rembrandtparkfestival. Maar ook het nabij gelegen Vondelpark en de Sloterplas zijn natuurlijk ideaal voor sport en/of ontspanning. Op loopafstand zijn de diverse winkelstraten gelegen zoals de Jan Evertsenstraat, Postjesweg en Kinkerstraat. Daarnaast zijn er leuke hippe cafés en restaurants in de directe omgeving, zoals Oslo, Gent aan de Schinkel, Spijkervet, Radijs, Edel, Club 8, Café Zurich, Bar Baarsch en ’t Vierde Baarsje. Ook dichtbij gelegen is het moderne Sportplaza met binnen- en buitenzwembaden en fitness mogelijkheden. Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10. Er zijn diverse tram- en bushaltes nabij o.a. tramlijn 7 en 13 en buslijn 15, 18, 247, 352, 371, 372 en 373. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering, de wachttijd voor een parkeervergunning is momenteel ca. 2 maande (bron www.cition.nl)!

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond
- Vernieuwde elektra in 2003
- Actieve en financieel gezonde VvE
- Het platte dak is in 2003 vernieuwd
- Dubbele beglazing aan de voorzijde
- Zonnig balkon met middag en avondzon
- Schilderwerk voor- en achterzijde in 2014
- Op steenworpafstand van 2 grote stadsparken
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés/restaurants, winkels en uitvalswegen