Oosterdokskade 11 +PP te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 1.150.000

Woonoppervlakte:
133 m2

Inhoud:
460 m3

Bouwjaar:
2012

Te koop sinds:
September 2020

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

* BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 30 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

*VRAAGPRIJS INCLUSIEF PRIVÉ PARKEERPLAATS*

OMSCHRIJVING
Bijzonder en luxueus driekamerappartement gelegen op de 2e verdieping met een fantastisch uitzicht over de Oosterdokskade en het centrum van Amsterdam. Het appartement is zeer fraai afgewerkt en op het zuidwesten gesitueerd. Het maakt onderdeel uit van het chique, in 2012 gebouwde, ODE Wharfcomplex. Het appartementencomplex bestaat uit 28 woningen en kenmerkt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen en een statige uitstraling. Het appartement is gelegen op één van de meest gewilde plekken van Amsterdam! Door de centrale ligging zijn alle voorzieningen op loopafstand te bereiken. Met het Centraal Station om de hoek zijn de faciliteiten voor openbaar vervoer uitstekend en zijn de Zuidas en Schiphol in minder dan 20 minuten te bereiken. Het gehele appartement is voorzien van een fraaie massief houten vloer met vloerverwarming en vloerkoeling aangesloten op een LTEO-WKO-systeem voor een prettig leefklimaat gedurende het hele jaar. Onder het complex beschikt het appartement over een privé parkeerplaats (prijs inclusief), een ruime berging en een gemeenschappelijke fietsenberging.

INDELING (zie plattegrond)
Stijlvolle gemeenschappelijke entree voorzien van twee liften, beide te gebruiken om het appartement op de tweede verdieping te bereiken. Vervolgens de entree van het appartement met een moderne toiletruimte in de afgesloten hal. De gang met plaats voor de garderobe komt uit in de lichte en ruime woonkamer op het zuidwesten gesitueerd. Door de 10 meter brede raampartij is er zeer veel lichtinval. De woonkamer heeft ramen van vloer tot bijna aan het plafond (2.82m) met deels een vouwdeurensysteem om het ruime balkon verder te vergroten. Het uitzicht over het water en de oude binnenstad is fenomenaal!

De moderne en luxe open Siematic keuken is compleet met alle benodigde apparatuur van het merk Miele, waaronder een vaatwasser, een koelkast/vriezer, een combi-oven, een multifunctionele oven, een inductiekookplaat, een afzuigkap en een Quooker. Naast de keuken bevindt zich de separate berging met opstelling voor de wasmachine/droger, WTW- en de WKO-unit (koude-warmte-opslagsysteem). Daarnaast nog een berging waar eventueel een tweede badkamer kan worden gerealiseerd. De masterbedroom ligt aan de achterzijde van het appartement met en suite een ruime inloopkast. De badkamer is in het midden van het appartement gesitueerd en voorzien van een grote inloopdouche, een tweede toilet, vloerverwarming/koeling en een dubbel wastafelmeubel. De tweede ruime slaapkamer is vanuit de gang bereikbaar en ligt tevens aan de achterzijde. In deze kamer zijn twee op maat gemaakte werkplekken gecreëerd. Daarnaast is er voldoende ruimte voor een logeerbed. Het gehele appartement is voorzien van een fraaie massief houten vloer met vloerverwarming en koeling verdeeld in vier zones, wat zorgt voor een zeer aangenaam klimaat. Verder beschikt het appartement over een ruime berging in de onderbouw van het complex, een fietsenberging en een privé parkeerplaats op ca. 30 meter van de lift.

OMGEVING
Het appartement is gelegen op het Oosterdokseiland, een levendige mix van wonen, werken en recreëren. De locatie is ideaal met alle voordelen van het centrum van Amsterdam op loopafstand. In deze bruisende omgeving heeft het eiland een geheel eigen dynamiek, met een ruimtelijk karakter en ontspannen atmosfeer. Amsterdam Centraal Station ligt op slechts 300 meter afstand. De toegang met de auto is ook uitstekend; via de Piet Heintunnel en de IJ-tunnel is de snelweg A10 binnen 5-10 minuten te bereiken. Albert Heijn en sportschool TrainMore bevinden zich onder het complex. Op zaterdagen is er op de Nieuwmarkt een grote versmarkt met tevens biologisch aanbod. Cafés en restaurants als Scheepskameel, Hannekes Boom en de Skylounge van Double Tree Hilton liggen om de hoek. De Jordaan en de Nieuwmarkt liggen tevens op korte loopafstand. Maar ook aan de andere kant van het IJ is er een steeds beter wordend aanbod aan cafés en restaurants, de A’DAM Toren telt er alleen al drie!

ERFPACHT
Verkoper heeft een inmiddels een aanbieding van de gemeente Amsterdam ontvangen voor het overstappen naar eeuwigdurende erfpacht. De aanbieding is geldig tot 14-01-2021. Er zijn 3 indicatieve opties:
- overstappen met jaarlijkse canon van € 2.601,- per jaar na 2060 (+inflatie)
- overstappen met afkoop van alleen eeuwigdurende canon € 37.332,- (na 2060 geen betalingsverplichting meer)
- overstappen met afkoop van huidige + eeuwigdurende canon € 121.939,-

BIJZONDERHEDEN
- bouwjaar 2012
- plafondhoogte van 2,82 m
- zeer hoogwaardig afgewerkt
- op afstand bedienbare screens
- zonnig balkon op het zuidwesten
- mogelijkheid voor een 2e badkamer
- volledig geïsoleerd met een energielabel A
- op maat gemaakte bureaus en kastenwand
- twee zeer ruime slaapkamers (24m2 + 16m2)
- eerste rang voor o.a. het Amsterdam Light Festival
- zeer veel lichtinval door de 10 meter brede glazen gevel
- fraaie massief houten vloer door het gehele appartement
- luxueuze badkamer en Siematic keuken met Miele apparatuur
- vloerverwarming en vloerkoeling middels LTEO/WKO-systeem
- luxueus appartementencomplex met twee liften en huismeester
- ideaal gelegen ten opzichte van het Centraal Station en Ring A-10
- vraagprijs is inclusief parkeerplaats (erfpacht afgekocht tot 30-04-2103)
- professionele en financieel gezonde Vereniging van Eigenaars (28 leden)
- fantastisch uitzicht over het water van het Oosterdok en de Schreierstoren
- erfpacht canon € 4.897 per jaar indexering tot 15-10-2060 (aftrekbaar IB)
- gelegen op een steenworp afstand van de Jordaan en de oude binnenstad
- privé parkeerplaats, berging (20 m3) en gemeenschappelijke fietsenstalling

*ENGLISH SUMMARY*

*PRIVATE PARKING INCLUDED IN THE ASKING PRICE*

DESCRIPTION
Spacious, bright and luxurious 3-room apartment (133m2/1330ft) situated on the 2nd floor with a private parking space, a fantastic panoramic view over the Oosterdokskade and the old center of Amsterdam. The apartment is well finished with high-end materials and is part of a fancy newly build complex out of 2012. The complex is named ODE Wharf and consist of 28 apartments. The complex is facing south-west and was built with high-end quality materials. The apartment is situated in one of Amsterdam most popular areas. Due to the central position all thinkable facilities are within walking distance. The central station is situated around the corner, so Schiphol Airport and the Zuidas can be reached within 20 minutes. The whole apartment has a beautiful wooden floor with floor heating and cooling connected to a LTEO-WKO-system for a comfortable climate whole year round. Underneath the complex there is a private parking space (included), a spacious storage room and a communal bike storage.

SURROUNDINGS
The apartment is situated on the Oosterdokseiland, a lively mix of residences, work spaces and recreation. The location is ideal with all the benefits of the city center of Amsterdam within walking distance. In this vibrant surrounding the island has its own dynamics with a spacious character and a relaxed atmosphere. Amsterdam Central Station is located around the corner at 350 meters, so Schiphol Airport and the Zuidas can be reached within 20 minutes. To access the apartment by car is also very easy through the Piet Heintunnel or the IJ-Tunnel the Ring A-10 is just 5-10 minutes by car. For the daily groceries there is an Albert Heyn on the right of the buildings entrance and there is a gym (Trainmore) underneath the apartment. Saturdays there is a farmers market on the Nieuwmarkt and in the Jordaan on the Lindengracht and Noordermarkt. These are also the places with numerous cafes and restaurants. But you don’t have to leave the island for dinner and drinks, there are some very nice and good places to eat & drink; Choux, Scheepskameel, Hannekes Boom and the Skylounge of the Double Tree are just a couple of minutes away. And don’t forget that on the other side of the water of ‘t IJ there is a growing number of nice concept restaurants and cafes. Even in the A’DAM TOWER alone there are 3 restaurants!

SPECIALTIES
- building year 2012
- ceiling height of 2.82m
- remote controlled screens
- Sunny balcony facing southwest
- fantastic panoramic water/city view
- private parking included in the price
- possibility to create a 2nd bathroom
- completely insulated with an A label
- 2 spacious bedrooms (24m2 + 16m2)
- custom made desks and cupboard wall
- wooden floor through the whole apartment
- luxurious Siematic kitchen with Miele equipment
- excellent finishing with high-end quality materials
- private storage (20m3) and common bike storage
- front row position for the Amsterdam Light Festival
- sunny balcony facing Southwest (accordion system)
- floor heating and floor cooling by a LTEO-WKO-system
- ideally located in terms of public transport and highways
- yearly ground lease € 4.897- till 15-10-2060 (tax deductible)
- very bright apartment due to the 10 meter width glass façade
- situated only 5 minutes from the Nieuwmarkt and the Jordaan
- luxurious apartment complex with two elevators and concierge
- professional and financial healthy association of owners (28 members)
- Ground lease offer received form the municipality with favorable conditions