Nieuwe Prinsengracht 50 H te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 450.000

Woonoppervlakte:
82 m2

Inhoud:
280 m3

Bouwjaar:
1896

Te koop sinds:
December 2015

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (benedenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

Op een uiterst aantrekkelijke, rustige centrumlocatie gelegen 2-kamer benedenwoning van 82 m² (gemeten volgens NEN 2580) met zonnige tuin op het zuiden (ca. 25 m²) en uitzicht op de gracht! Het 2-laags appartement maakt onderdeel uit van een pand dat in het kader van de splitsing in 2004 volledig werd gerenoveerd en voorzien van een nieuwe fundering. Ook de kozijnen werden vervangen en uitgerust met dubbele beglazing. De huidige bewoner heeft een imposante keuken met kookeiland aangebracht, zodat de kookliefhebber zich hier volledig kan uitleven. Een heerlijke vaste zithoek aan de grachtzijde maakt de woonkeuken compleet. De slaapkamer bevindt zich in het souterrain, op tuinhoogte. De naastgelegen badkamer is voorzien van een bad/douchecombinatie met wastafel en verdient enige cosmetische aandacht. Dit is een uiterst comfortabele woning aan het water gelegen op een fijne plek. De L-vormige tuin op het zuiden maakt het geheel compleet.
Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

INDELING
Beletage: entree/hal, ruime living voorzien van Frans leistenen vloer (ca. 45 m²) met aan de voorzijde uitzicht op de gracht, open keuken (eigen ontwerp, handgemaakt van o.m. eikenhout en aluminiumsulfaat. Diverse apparatuur waaronder vaatwasser, koelkast, oven en een 4-pits kookplaat.) Naastgelegen bijkeuken/berging voorzien van wasmachineaansluiting en cv-ketel (2004), tussenhalletje met meterkast, bergkast en toilet met fontein. Souterrain: ruime slaapkamer (ca. 14 m²), halletje met toegang naar de badkamer met ligbad-/douchecombinatie en wastafel, deur naar zonnige achtertuin (ca. 25 m²) gelegen op het zuidoosten.

OMGEVING
De nieuwe Prinsengracht ligt in het verlengde van de Prinsengracht in de Oostelijke grachtengordel. De woning is gelegen in een leuke buurt van Amsterdam tussen de Amstel en de Roetersstraat in de populaire Plantagebuurt stadsdeel Centrum. Gunstige ligging ten opzichte van de Utrechtsestraat en het Rembrandtplein alsmede de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Dichtbij onder andere het populaire café/restaurant de Ysbreker, Het Amstel Hotel, De Hortus Botanicus, Artis, de Stopera en Koninklijk Theater Carré. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij supermarkten op de Roetersstraat, De Jodenbreestraat en de Nieuwe Kerkstraat. Het appartement is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A10 (S100 en S112) en heeft een gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen (Weesperstraat en Wibautstraat).
Op loopafstand is tramlijn 7 en tramlijn 10 en zijn metrolijnen 51, 53 en 54 (halte Weesperplein) te bereiken.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De VvE NP 50 wordt gevormd door 4 leden (3 leden met 1/5 aandeel en 1 lid met 2/5) en het bestuur wordt gevormd door de bewoner van III hoog. De maandelijkse servicekosten bedragen € 80,- en er is een (voorlopig) huishoudelijk reglement van toepassing. De meest recente balans dateert van 31-12-2014 en hierop staat een batig saldo vermeld van circa € 12.500,-.

KADASTRALE OMSCHRIJVING APPARTEMENTSRECHTEN
Het appartementsrecht, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie O, complexaanduiding 4872-A, appartementsindex 1, omvattende het 1/5e onverdeelde aandeel in de gemeenschap van het perceel grond met het Flatgebouw, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 4823, groot 1 are en 5 ca. en het recht op het uitsluitend gebruik van de woning.

EIGENDOMSSITUATIE
Het appartementencomplex is gelegen op eigen grond. U bent dus geen canon verschuldigd!

PARKEREN
In het centrum geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. en op zondag van 12.00u tot 24.00u. Het tarief bedraagt € 4,00 per uur. Op dit moment is er volgens Cition geen wachtlijst voor vergunningen in vergunninggebied Centrum 3 Plantage Buurt. Kijk voor meer informatie op www.cition.nl.

BIJZONDERHEDEN
- rustige ligging met uitzicht op de gracht
- zonnige tuin (Zuid)
- op loopafstand van het centrum
- authentieke sfeer en materiaalgebruik
- riante, moderne keuken met kookeiland
- servicekosten € 80,- per maand
- gelegen op eigen grond
- gerenoveerd pand (o.m. nieuwe kozijnen en dubbel glas)
- goede parkeermogelijkheden
- gemeentelijk monument
- buitenschilderwerk verricht in 2014

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundig vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.