Middenweg 86 A te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 1.950.000

Woonoppervlakte:
201 m2

Inhoud:
730 m3

Perceeloppervlate:
390 m2

Bouwjaar:
1952

Te koop sinds:
Juni 2021

Ligging tuin:
zuidwest

Aantal kamers:
7

Aantal slaapkamers:
5

Type Woning:
Woonhuis (herenhuis)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 30 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

OMSCHRIJVING
Uniek, sfeervol en volledig gerenoveerde twee-onder-een-kapwoning met een woonoppervlakte van ruim 200m2 op een perceel van 390m2 met 3 privé parkeerplaatsen en een riante zonnige tuin van ruim 200m2 op het zuidwesten. Het pand is in 2017 zeer hoogwaardig gerenoveerd en uitgebouwd, waarbij kosten noch moeite gespaard zijn gebleven. De woning telt 7 kamers, 3 badkamers en een fantastische compleet geoutilleerde woonkeuken grenzend aan de zonnige tuin. De vloerverwarming en de airco zorgen voor een prettige leefklimaat gedurende het hele jaar. De woning is gelegen naast Park Frankendael, in een ruim opgezette kindvriendelijke buurt in de gewilde Watergraafsmeer. Sportvelden, winkels, openbaar vervoer, uitvalswegen, cafés/restaurants het is allemaal binnen handbereik. Parkeren op eigen terrein en fietsen gaan via de achterom in de berging. Kortom; een zeer fraai verbouwd turn-key familiehuis op een gewilde locatie om zo te betrekken!

INDELING (zie plattegronden)
Via de eigen voortuin, met plaats voor 3 auto’s (2 laadpalen), wordt de voordeur van het pand bereikt. Vervolgens de ruime hal met speels vide en een opmaat gemaakte garderobe kast, een toilet en de meterkast. Middels een fraaie stalendeur wordt de riante en lichte woonkamer bereikt, met aan de voorzijde het zitgedeelte met sfeervolle openhaard. Aan de achterzijde de zeer ruim opgezette en luxueuze woonkeuken voorzien van alle denkbare apparatuur (Miele/Gaggenau) en PITT cooking. Vanuit de lichte woonkeuken is middels een brede harmonica deur, de voor Amsterdamse begrippen, zeer riante tuin bereikbaar. De tuin van ca. 200m2 ligt op het zuidwesten en heeft naast veel zon ook veel privacy en een achterom. Het tuinhuis is voorzien van een complete badkamer, ideaal als logeerkamer of rustige werkplek. Naast het huis is nog een berging en een overkapping voor de fietsen e.d. Verder op de begane naast de woonkamer een afgesloten TV kamer met Bluesound speakers, en aansluitend een kantoor/speelkamer.

Eerste verdieping: via het fraaie trappenhuis met speelse vide wordt de overloop bereikt. Vervolgens een slaapkamer aan de voorzijde met balkon en twee slaapkamers aan de achterzijde. In het midden is de complete badkamer gesitueerd, voorzien van een ligbad, een inloopdouche en een wastafelmeubel. Op de overloop verder een vaste kast en een separaat toilet.
Tweede verdieping: overloop met separaat toilet. Vervolgens de master bedroom met annex een zeer ruime kastenkamer en een afgesloten wasruimte. De complete badkamer is voorzien van een ligbad, dubbele inloopdouche en een wastafelmeubel.

Door de gehele woning ligt een fraaie houten vloer (Hongaarse punt) met vloerverwarming per vertrek te reguleren. In de plafonds zijn door de gehele woning Bowers & Wilkins luidsprekers (HIFI Klubben) ingebouwd, deze werken via een app (Spotify). En in alle slaapkamers is airco ingebouwd, individueel te bedienen met een afstandsbediening. De vloerverwarming en de airco zorgen voor een prettige leefklimaat gedurende het hele jaar!

OMGEVING
De Middenweg loopt van de Ringdijk naar de A-10 / Diemen. Het pand is gelegen naast Park Frankendael in een ruim opgezette kindvriendelijke buurt met veel groen in de vorm van plantsoenen en hofjes. Alle denkbare voorzieningen zijn in de buurt op loopafstand te vinden, zoals ook goede scholen en kinderdagverblijven. Het nabij gelegen winkelcentrum aan het Christiaan Huygensplein en de winkels en horecagelegenheden van Oostpoort liggen op 5 minuten lopen. Evenals de fijne delicatessenzaken in de Hogeweg en aan het begin van de Middenweg. Oost staat ook bekend om de vele hippe cafés en restaurants. Onder andere restaurant De Kas, café 1900, La Vallade en Elsa’s café zijn al jaren een begrip in de Watergraafsmeer. Ook op het gebied van sport en recreëren kom je hier maximaal aan je trekken: in het groen aan de overzijde van de Middenweg; de beroemde Jaap Eden Baan, de vele sportparken met hockey- tennis- en voetbalclubs en de natuur voor een rondje hardlopen. Met tramlijn 19 en div. buslijnen op steenworpafstand van de woning is er een prima verbinding naar het centrum. De Ring A-10 is binnen 2 minuten te bereiken en ook NS stations liggen niet ver weg.

EIGENDOMSSITUATIE
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor eeuwigdurende erfpacht 2016 zijn van toepassing en de jaarlijkse canon bedraagt € 267,- per jaar. Het huidige tijdvak eindigt op 15-06-2025. De nieuwe canon na 2025 is vastgesteld op € 3.354,- per jaar.

KADASTRALE OMSCHRIJVING
Het voortdurend recht van erfpacht van een perceel grond, eigendom van de gemeente Amsterdam, gelegen aan de Middenweg te Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Watergraafsmeer, sectie A, nummer 3866, groot drie are en negentig centiare, met de rechten van de erfpachter op de op die grond gestichte opstallen, zijnde een woonhuis met garage, plaatselijk bekend te 1097 BS Amsterdam als Middenweg 86-A.

BIJZONDERHEDEN
- volledig geïsoleerd
- NEN-2580 richtlijn
- perceel grootte 390m²
- betonskeletbouw 1952
- alarminstallatie / camera’s
- twee-onder-een-kapwoning
- airconditioning in slaapkamers
- vloerverwarming door gehele woning
- thuis bioscoop met Bluesound speakers
- sfeervolle openhaard (nieuw afvoerkanaal)
- compleet en hoogwaardig gerenoveerd in 2017
- brede harmonica schuifpui voor binnen-buiten gevoel
- gezellige cafés en restaurants op circa 5 minuten lopen
- fraaie houten vloer (Hongaarse punt) door gehele woning
- zeer luxueuze woonkeuken met Miele / Gaggenau apparatuur
- master bedroom met inloop badkamer en inloop kastenkamer
- drie badkamers (tuinhuis / eerste verdieping / twee verdieping)
- Bowers & Wilkins sound system by HIFI Klubben door gehele woning
- fraai tuinhuis met complete badkamer, ideaal als werkplek/logeerkamer
- drie privé parkeerplaatsen voor het huis op eigen terrein met 2 laadpalen
- zeer zonnige en riante tuin op het zuidwesten met achterom en kunstgras
- ligging nabij Sportpark Middenmeer, Sportpark Drieburg en Park Frankendael
- erfpacht gemeente Amsterdam, AB 2016 canon € 237 tot 2025 daarna € 3.354 p.j.
- ideaal gelegen m.b.t. de Ring A-10 en openbaar vervoer (tram 19 en div. buslijnen)

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 30 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Unique and fully renovated semidetached house with over 200m2 of living space on a 390m2 plot with 3 private parking places and an exquisite sunny garden facing Southwest. In 2017 the house was completely renovated with high-quality materials and good sense of taste. The house consist of 7 rooms, 3 bathrooms and a magnificent fully equipped kitchen adjacent to the sunny garden. The floor heating and the air-conditioning ensure a comfortable living environment throughout the year. The house is located next to Park Frankendael in a spacious child friendly neighbourhood in the popular Watergraafsmeer area. Shops, cafes, restaurants, schools, day-care, sport fields, public transport, exit-roads all can be found within reach. Parking on private property and bikes can be stored in the storage through the back. In short; a beautiful turn-key family house on a desirable location!

SPECIALTIES
- fully insulated
- plot size 390m²
- NEN-2580 guideline
- concrete hull construction
- semidetached house 1952
- air-conditioning in all bedrooms
- cosy fire place with new chimney
- floor heating throughout the house
- home cinema with Bluesound speakers
- completely and high-end renovated in 2017
- harmonica sliding door for inside-outside feeling
- beautiful wooden floor throughout the entire house
- cosy cafes and restaurants within 5 minutes walking
- 3 bathrooms (garden shed / first floor / second floor)
- luxurious kitchen with Miele and Gaggenau equipment
- sunny and exquisite garden facing Southwest (200m2)
- master bedroom with walk-in bathroom and walk-in closet
- Bowers & Wilkins sound system by HIFI Klubben in all rooms
- ideally located in terms of shops exit-roads and public transport
- located nearby sport fields, ice skating rink, and Park Frankendael
- 3 private parking places in front of the house with 2 charging stations
- beautiful garden shed with complete bathroom, ideal as guestroom or home office
- ground lease city of Amsterdam, general conditions 2016, ground rent € 237 till 2025 after 2025 € 3.354 per year