Menadostraat 35 C te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 300.000

Woonoppervlakte:
68 m2

Inhoud:
210 m3

Te koop sinds:
Maart 2018

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

In een rustig gedeelte van de Indische buurt gelegen 3 kamerappartement (67,5 m2, derde en tevens bovenste verdieping) met zonnig balkon (ca. 4m2 op het noordoosten) en een berging op de begane grond. De woning is gelegen op erfpacht grond (canon afgekocht tot 2032) en maakt onderdeel uit van een middelgroot appartementencomplex dat in de jaren ‘80 werd gerealiseerd. Aan de achterzijde van het gebouw is een besloten parktuin gelegen, zodat je lekker tussen het groen zit. De ligging nabij het centrum biedt u wel de lusten, maar niet de lasten van de stad. Op loopafstand bevinden zich o.a. de Dappermarkt, de populaire Javastraat, het Flevopark en station Muiderpoort.

Deze goed ingedeelde woning heeft 2 prima slaapkamers en meer dan voldoende kastruimte. De grotere slaapkamer heeft openslaande deuren met een frans balkon. De woonkamer met aangrenzend balkon is aan de tuinzijde gelegen en heeft voldoende privacy. De naastgelegen afgesloten keuken is redelijk “basis” en voorzien van een Bruynzeel-blok, zonder inbouwapparatuur. De badkamer is ruim maar eenvoudig en beschikt over een douche, wastafel, aansluiting voor de wasmachine/droger en een granito vloer. Aan bergruimte geen gebrek; zowel binnen de woning als in de separate berging kunt u uw spullen prima kwijt. Uiteraard is het geheel voorzien van isolerende beglazing en verwarming middels CV (bouwjaar 1999). Dit is een woning met mogelijkheden, rustig gelegen in de populaire Indische buurt. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Entree op de derde en tevens bovenste verdieping, te bereiken middels het trappenhuis: hal van waaruit alle vertrekken zijn te bereiken met garderobe en meterkast (3 groepen met aardlekbeveiliging.) Slaapkamer met frans balkon aan de linkerzijde van de woning. Tegenover gelegen badkamer met douche, wastafel en aansluiting t.b.v. wasmachine/droger. Afgesloten keuken met Bruynzeel keukenblok (zonder apparatuur). Woonkamer met toegang tot het balkon (N/O). Tweede slaapkamer. Separate toiletruimte met fonteintje. Door vrijwel de gehele woning ligt een laminaat houten vloer. Het schilderwerk binnen is in 2018 gedaan en daarbij zijn tevens de vensterbanken vernieuwd. Op de begane grond is een berging aanwezig (6m2, v.v. elektra). Hierin kunnen meerdere fietsen geplaatst worden!

Algemeen & Omgeving:
De woning is rustig gelegen in stadsdeel Oost nabij het Javaplein. Er is een groot winkelaanbod om de hoek in de Javastraat en het verderop gelegen nieuwe winkelcentrum Oostpoort, terwijl ook de Dappermarkt en de Albert Cuyp in de buurt zijn gelegen. Maar ook vele leuke cafés en restaurants zijn op loopafstand te vinden (o.a. het Badhuis, Bar Botanique, Wilde Zwijnen, Spargo, Kuijper en hotel Manor). Qua OV is het twee minuten lopen naar de trams en bussen op de Insulindeweg, terwijl ook het Muiderpoort- en Amstel station dichtbij zijn gelegen, voor trein- of metrovervoer. Met de auto (Ring Zuid en Ring Oost) is het appartement ook prima te bereiken. Parkeren kan voor de deur middels vergunningstelsel.

Vereniging van Eigenaars:
Het complex waar dit appartement onderdeel van uitmaakt is in 2004 gesplitst in appartementsrechten, dit betrof een omzetting van sociale huurwoning naar koopwoning.
De VvE wordt professioneel beheerd door Eigen Haard VvE beheer en staat ingeschreven bij de KvK. De maandelijkse servicekosten bedragen thans € 91,87. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en actief onderhoud verricht. Er is door de leden van de VvE (143 appartementsrechten ex de bergingen) een reservefonds opgebouwd ad ca. € 560.000,- per ultimo 31-12-2016. Er is tevens een meerjarenonderhoudsplan opgesteld dat voorziet in onderhoudswerkzaamheden tot 2031. Bij ons kantoor zijn de meest recente stukken op te vragen.

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie W, complexaanduiding 8281 A-66, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met balkon op de derde verdieping met bijbehorende berging op de begane grond uitmakende het 58/10.000e onverdeelde aandeel in de gemeenschap.
Het appartementsrecht kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie W, complexaanduiding 8281 A-198, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de berging op de begane grond uitmakende het 5/10.000e onverdeelde aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op erfpacht grond; de canon is afgekocht tot en met 30-11-2032 zodat er tot die tijd geen erfpachtcanon verschuldigd is.

Parkeren:
Middels vergunningensysteem, gebied Oost 3. Er is momenteel geen wachtlijst voor dit gebied. Parkeren geschiedt op de openbare weg van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur à € 2,40 per uur. Kijk voor meer info op de website van de gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden:
• Rustige ligging
• Bruto vloeroppervlakte 73,5 m2, gebruiksoppervlakte volgens NEN 2580: 67,5 m2
• Twee ruime slaapkamers, waarvan een met frans balkon
• Privé balkon op het noordwesten (ca. 4 m2), gemeenschappelijke parktuin
• Afgekochte erfpacht (tot 30-11-2032)
• Professionele beheerder en actieve VVE
• Ideaal gelegen t.o.v. winkels, cafés/restaurants
• Diverse recreatiemogelijkheden in de directe omgeving
• Geen wachttijd parkeervergunning, goede parkeermogelijkheden
• Woning is intern geheel geschilderd (2018)
• Laminaat vloer door gehele woning
• Eigen CV-ketel (Intergas, 1999)
• Ruime badkamer
• Berging op de begane grond (6m2)
• Energielabel C
• Geen bovenburen
• WOZ-waarde: € 293.000,- (peildatum: 01-01-2017)
• Betreft een voormalige huurwoning; niet zelf bewoners-clausule van toepassing:
Verkoper heeft Koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het Verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve Koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen casu quo gebreken aan het Verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het Verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van Koper komen en dat bij de vaststelling van de koopprijs hiermee rekening is gehouden.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.