Maritzstraat 18 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 265.000

Woonoppervlakte:
47 m2

Inhoud:
161 m3

Te koop sinds:
Mei 2017

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Licht en sfeervol hoekappartement (47m2, conform NEN 2580 richtlijn) met ruim balkon (Z/W), gunstig gelegen in een aantrekkelijk deel van de Transvaalbuurt. Deze driekamerwoning (thans 2 kamers) is gelegen op de tweede verdieping van een karakteristiek pand in de kenmerkende Amsterdamse Schoolstijl. Je kan deze woning zo betrekken; het geheel verkeert zowel intern als extern in een goede staat van onderhoud. En mocht je de tweede slaapkamer verkiezen boven de riante woonkeuken, dan is een tussenwandje zo gezet. Het woongedeelte aan de straatzijde is door de vele raampartijen lekker licht te noemen en de woonkeuken aan de tuinzijde beschikt over openslaande deuren met toegang tot het zonnige balkon. De zonaanbidder komt hier sowieso prima aan z’n trekken want naast het balkon dat van ca. 12 tot 18u zon biedt, is ook de gemeenschappelijke binnentuin een ideale plek om van de zon te genieten. En dat niet alleen, want in de binnentuin is een “tuinhuis” voor leden van “de Krugerhof” beschikbaar voor een feestje, vergadering of de was (tegen geringe vergoeding staan een aantal wasmachines tot je beschikking.) De keuken en de badkamer zijn ronduit netjes te noemen en in vrijwel de gehele woning is een laminaat vloer aanwezig. Uiteraard is het geheel voorzien van dubbele beglazing. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging!

Indeling:
Via het trappenhuis wordt de entree op de tweede verdieping bereikt. Hier bevindt zich allereerst de gang met garderobe. Vanuit de gang heb je toegang tot de diverse vertrekken: de zeer lichte woonkamer met aan twee zijden grote raampartijen, met aan één zijde vrij uitzicht; de verzorgde badkamer met natuurlijke ventilatie (raampje), toilet, douche en wastafel; de naastgelegen (ruime) slaapkamer op het noordwesten (dus lekker koel!) en last but not least: de woonkeuken. Deze is door de huidige eigenaar verruimd en is voorzien van diverse inbouwapparatuur; oven, koelkast, keramische kookplaat en een rvs afzuigkap. De keuken heeft openslaande deuren naar het balkon op het zuidwesten en biedt uitzicht over de gemeenschappelijke binnentuin.
In de kelder bevindt zich een afgesloten berging van 6 m2 met bergruimte en plaats voor fietsen.
De prachtige binnentuin met “tuinhuis” is vanuit de keldergang of via het hek (direct naast de ingang) uitsluitend voor de bewoners van “de Krugerhof” bereikbaar. Tenslotte is er onder de balkons een galerij waar bewoners hun fiets veilig kunnen stallen.

Vereniging van eigenaars:
Het pand is in 2003 gesplitst in 102 appartementsrechten. Derhalve bestaat de VvE “Krugerhof” thans uit 102 leden. Het appartement A-75 heeft een 59/5987e onverdeeld aandeel in de gemeenschap (o.m. het perceel grond, 10 2-kamerwoningen, 88 3-kamerwoningen, 2 winkels/woningen en 2 winkels + dienstruimte, zijnde Maritzstraat 2 t/m 22, Christiaan de Wetstraat 3 t/m 19 en Tugelaweg 70 t/m 77) . Binnen de actieve VvE wordt op regelmatige basis onderhoud verricht en vergaderd. In 2013 is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld. De administratie wordt extern beheerd door een professionele partij; de Nieuwe Wereld. Het saldo aan reserveringen/liquide middelen bedraagt per 31-12-2015 ca. € 400.000,- en de maandelijkse servicekosten bedragen € 179 inclusief voorschot stookkosten. Alle relevante stukken, waaronder ook het huishoudelijk reglement zijn via ons kantoor op te vragen.

Omgeving:
De woning is gelegen in stadsdeel Oost nabij het Oosterpark. Er is een groot winkelaanbod: een tegenover gelegen Albert Heijn, de Marqt in de Linnaeusstraat, het nieuwe winkelcentrum Oostpoort, terwijl ook de Dappermarkt en de Albert Cuyp in de buurt zijn gelegen. Sla overigens niet de leuke buurtwinkels en speciaalzaken over op het Beukenplein. Maar ook vele leuke cafés en restaurants zijn op loopafstand te vinden. Hier volgt een kort, maar zeker niet volledig overzicht van the places to be: Biertuin, Rijsel, Volkshotel, Bar Bukowski/Henry's Bar, Dauphine, Eddy Spaghetti, Michel-Inn, Maxwell, Smoking Barrels, Bidou, Thaicoon en natuurlijk de diverse lunch- en koffietentjes zoals Clubkoffie, Coffee Bru of Rum baba. Qua OV is het twee minuten lopen naar de trams en bussen op de Linnaeusstraat, terwijl ook het Muiderpoort- en Amstelstation dichtbij zijn gelegen, voor trein- of metrovervoer. Met de auto (Ring Zuid en Ring Oost) is het appartement ook prima te bereiken. Parkeren kan voor de deur middels vergunningstelsel.
Recreëren of sporten doe je in park Frankendael, of het Oosterpark, maar ook het Flevoparkbad, het de Mirandabad of het Sportfondsenbad zijn nabij gelegen. Daarnaast kun je terecht in diverse sport- en yogascholen zoals “Sportsworld” in de oude Melkfabriek.

Parkeervergunning:
In de directe omgeving geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00u. tot 24.00u. Het tarief is € 4,00 per uur. Op zondag sta je hier nog gratis. Op dit moment is er geen sprake van een wachtlijst voor vergunningen in vergunninggebied Oost 2. Parkeren kan voor de deur of in de directe omgeving. Voor meer informatie kijk op www.amsterdam.nl.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht uit 2000 zijn van toepassing en de canon is vooruitbetaald t/m 15 februari 2048. Tot die tijd bent u dus geen canon verschuldigd!

Kadastrale gegevens:
Gemeente Amsterdam, sectie W complexaanduiding 8192 appartementsindex 75, uitmakende het 59/5987e aandeel in de gemeenschap.

Bijzonderheden:
- 47m2 gebruiksoppervlakte wonen, gemeten conform richtlijn NEN 2580, 54m2 bruto
- Veel lichtinval door hoekligging
- Afgekochte erfpacht tot 2048
- Jaren ’30 Berlage stijl
- Oorspronkelijk v.v 2 ruime slaapkamers, thans 1
- Gezamenlijke binnentuin met tuinhuis
- Maximale isolatie: rondom dubbelglas
- Open woonkeuken met toegang tot balkon
- Zonnig balkon (ZW)
- Actieve vereniging van eigenaars
- Ideaal gelegen t.o.v. de Ring A-10 en openbaar vervoer
- Ideaal gelegen t.o.v. winkels en cafés/restaurants

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.