Lord Kelvinstraat 10 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 375.000

Woonoppervlakte:
68 m2

Inhoud:
220 m3

Bouwjaar:
1954

Te koop sinds:
November 2019

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

In de populaire wijk Watergraafsmeer gelegen 3-kamerappartement (68m2, volgens NEN2580-richtlijn gemeten) met zonnig balkon op het zuidwesten en een berging op de begane grond. De woning is gelegen op EIGEN GROND, is omgeven door veel groen en ligt in een rustig straatje met nauwelijks doorgaand verkeer. Het appartement met lekker veel lichtinval is gelegen op de derde verdieping van een kleinschalig appartementencomplex (bouwjaar ca. 1955) en maakt onderdeel uit van een gezonde en actieve VvE. Er zijn in de directe omgeving volop sport- en recreatiemogelijkheden en voor de dagelijkse boodschappen loopt u naar het naastgelegen (en onlangs vernieuwde) winkelcentrum aan de Helmholtzstraat. Voor de zonaanbidders is het goed om te melden dat het balkon van 7m2 op het zuidwesten is gesitueerd. Het geheel is voorzien van een laminaat vloer en verwarming d.m.v. een eigen CV-installatie. Zowel de keuken als de badkamer werden door de huidige eigenaar recent gemoderniseerd. Kortom, dit is een complete woning met alle comfort om zo te betrekken. Neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Centraal trappenhuis op de begane grond en trap naar 2e verdieping: hal van waaruit alle vertrekken zijn te benaderen; kastruimte met opstelling CV (Remeha, 2014) en groepenkast (5 groepen). Afgesloten toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje. Ruime woonkamer aan de voorzijde, die is uitgerust met de originele suite-kasten, paneeldeuren en een sfeervolle schouw. Aan de achterzijde is de gezellige eetkamer gelegen die grenst aan het zonnige balkon en in directe verbinding staat met de open keuken (in wit uitgevoerd en o.m. uitgerust met een koel/vriescombinatie, oven, 4-pits gaskookplaat, wasemkap, magnetron en vaatwasser). De woning beschikt over twee ruime slaapkamers, met inbouwkasten. Tussen de woon-en slaapkamer in is de badkamer gesitueerd (verbouwd in 2015 en v.v. douchehoek, wastafel, en een handdoek radiator.). Aan bergruimte overigens geen gebrek, want in de woning zijn diverse inbouwkasten aanwezig. Op de begane grond bevindt zich nog een berging.

Omgeving:
De Watergraafsmeer is erg populair vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het centrum en uitvalswegen in combinatie met het dorpse karakter van deze wijk. In deze groene en kindvriendelijke wijk zijn talloze eetgelegenheden, supermarkten en er is een breed assortiment aan winkels en restaurants. Zo bevinden zich onder meer het trendy restaurant De Kas en restaurant Merkelbach in de Watergraafsmeer en er zijn diverse delicatessenwinkels te vinden.
Daarnaast zijn er diverse parken wat het groene karakter van de wijk benadrukt en waar het heerlijk toeven is zoals Park Frankendael met het fraaie landhuis Frankendael, het Darwinplantsoen of het Prins Bernhardpark. De ringweg A10 is binnen enkele autominuten bereikbaar en het centrum is rechtstreeks bereikbaar via Tramlijn 9. Daarnaast zijn de buslijnen 41, 40 en 757 op loopafstand.
De diverse sportvelden en parken liggen op fietsafstand. In de Helmholzstraat is een vernieuwd winkelcentrum met vrijwel alle winkels voor de dagelijkse boodschappen. Even verderop in het winkelcentrum Oostpoort bevinden zich ruim 200 winkels zodat er volop keuze is.
Voor de schaatsliefhebbers: de woning is gelegen nabij de Jaap Eden Baan.

Parkeren:
Parkeren d.m.v. een vergunning (vergunninggebied Oost 5a). Volgens de website Amsterdam.nl bestaat er thans geen wachtlijst. Voor bezoekers geldt een tarief van € 3,50 p/u (ma-za 09:00-21:00.

Kadastrale omschrijving:
Woning: Gemeente Watergraafsmeer sectie B, complexaanduiding 4008-A indexnummer 30, uitmakende het 22/770e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.
Berging: Gemeente Watergraafsmeer sectie B, complexaanduiding 4008-A indexnummer 8, uitmakende het 1/770e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op eigen grond. U bent dus geen erfpacht canon verschuldigd!

VvE:
Van rechtswege wordt u lid van een actieve, professionele VvE, genaamd “Lord Kelvinstraat 10-19”, bestaande uit 30 leden. Het complex werd gesplitst in appartementsrechten in 1992. Het beheer wordt verzorgd door MVGM VvE-management. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en onderhoud uitgevoerd; tevens is een huishoudelijk reglement aanwezig. Er is recentelijk een meer jaren onderhoudsplan vervaardigd dat voorziet in onderhoudswerkzaamheden tot 2046. Op de balans (31 dec 2018) is ruim € 158.000,- gereserveerd voor de geplande onderhoudswerkzaamheden. De servicekosten bedragen € 180,27 per maand. Via ons kantoor zijn de diverse stukken beschikbaar.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 68 m² gemeten volgens NEN 2580-richtlijn;
- Bouwjaar ca. 1955
- Balkon van ca. 7m2 gelegen op het zuidwesten;
- Twee prima slaapkamers;
- Moderne, hoogglans witte keuken met inbouwapparatuur
- Energielabel F (na evt plaatsing dubbele beglazing vermoedelijk C)
- Vernieuwde badkamer
- Verwarming d.m.v. CV-installatie (Remeha, 2014)
- Servicekosten € 180,27 per maand
- Actieve VvE, beheerd door MVGM VvE Management
- Oplevering kan spoedig
- Keurig onderhouden woning, om zo te betrekken
- Eigen grond, dus geen erfpacht canon!
- Authentieke details: paneeldeuren, suite-deuren, schouw
- WOZ-waarde € 362.000,- (peildatum 01-01-2018)
- Geen wachtlijst voor parkeervergunning

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

*English text*
This 3-room apartment (68m2, measured according to NEN2580 guideline) with sunny balcony on the southwest and a storage room on the ground floor is located in the popular district Watergraafsmeer. The property is located on OWN GROUND, is surrounded by greenery and is located in a quiet street with hardly any through traffic. The apartment with lots of natural light is located on the third floor of a small-scale apartment complex (built around 1955) and is part of a healthy and active Association of Owners. There are plenty of sports and leisure facilities in the immediate vicinity and for daily shopping you can walk to the adjacent (and recently renewed) shopping center on Helmholtzstraat. For the sun worshipers it is good to know that the balcony of 7m2 is situated on the southwest. The whole is equipped with a laminate floor and heating by means of your own central heating system. Both the kitchen and the bathroom were recently modernized by the current owner. In short, this is a complete home with comfort, ready to move into. Will you contact us for a viewing?

Particularities:

- Living area 68 m² measured according to NEN 2580 guideline;
- Year of construction around 1955
- Balcony of approx. 7 m 2 located on the southwest;
- Two excellent bedrooms;
- Modern, high-gloss white kitchen with appliances
- Energy rating F (after installation with double glazing presumably C)
- Updated bathroom
- Heating by means of Central heating installation (Remeha, 2014)
- Service costs € 180.27 per month
- Active Owner's Association, managed by MVGM VvE Management
- Delivery is possible soon
- Well maintained home, ready to move in
- Private land, so no ground rent!
- Authentic details: panel doors, suite doors, fireplace
- WOZ value € 362,000 (reference date 01-01-2018)
- No waiting list for parking permit