Leliegracht 30 B te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 750.000

Woonoppervlakte:
92 m2

Inhoud:
275 m3

Bouwjaar:
1700

Te koop sinds:
Oktober 2020

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

*BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 20 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

OMSCHRIJVING
Zeer sfeervol en bijzonder appartement gelegen op de eerste verdieping van een statig herenhuis met een zelfstandige studio in het achterhuis. Het appartement is in 2008 compleet en hoogwaardig gerenoveerd. Het pand dateert van circa 1700 en is gelegen op eigen grond aan een van de mooiste grachten van Amsterdam met uitzicht op de Westertoren. De Leliegracht is een zijgracht tussen de Prinsengracht en de Herengracht nabij de gezellige Jordaan, met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. Het appartement maakt onderdeel uit van een goed onderhouden pand. Zo is eind jaren ’80 de fundering hersteld, en onlangs is het buitenschilderwerk uitgevoerd. De actieve en financieel gezonde VvE bestaat uit 3 leden. Het zonnige dakterras wordt gedeeld met de onderburen. Kortom een uniek object op een fantastische locatie!

INDELING (zie plattegrond)
Via de statige gemeenschappelijke entree met fraaie marmeren lambrisering en vloer wordt middels het lichte trappenhuis het appartement op de eerste verdieping bereikt. De entree en het trappenhuis worden thans gerenoveerd. Vervolgens de entree van het appartement met ruimte voor de garderobe en het toilet. Aan de voorzijde de brede en lichte woonkamer, op het zuidwesten gesitueerd en 3 ramen breed met fantastisch uitzicht over de gracht en op de Westertoren. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparaten en een natuurstenen werkblad. Aan de achterzijde de rustig gelegen slaapkamer met een ruime inloopkast en een wasmachine aansluiting. De badkamer is voorzien van een inloopdouche en een natuurstenen wastafel. Naast de badkamer is er nog een bergkast met de cv-opstelling. Aan de achterzijde in het achterhuis beschikt het appartement over een zelfstandige studio, momenteel in gebruik als B&B, maar ook zeer geschikt als kantoor. De studio is voorzien van een keukenblok en vloerverwarming. De badkamer is voorzien van een toilet, een wastafel en een inloopdouche. Aan de voorzijde van het appartement ligt een fraaie, brede massief houten vloer, in het achterhuis ligt een stenen vloer. De vloerisolatie is ten tijde van de renovatie uitgevoerd met een dikke laag magnesiet. Het gemeenschappelijke zonnige dakterras ligt boven de studio en wordt gedeeld met de eigenaar van de begane grond. Het terras is niet vergund door de gemeente Amsterdam, maar er is wel al langer dan 20 jaar toestemming van de VvE voor gebruik van het dak.

OMGEVING
Het appartement is gelegen aan de Leliegracht tussen de Herengracht en de Keizersgracht aan de voet van de Westertoren in hartje Amsterdam, om de hoek van de 9-straatjes en de bruisende Jordaan met z’n vele cafés en restaurants. Culturele bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis en het Paleis op de Dam zijn ook op loopafstand te vinden. En voor de dagelijkse boodschappen zijn tal van speciaalzaken en supermarkten in de directe omgeving, evenals de gezellige weekendmarkt op de Lindengracht/Noordermarkt en de Haarlemmerstraat. Het appartement is zowel per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 als met het OV en het Centraal Station ligt op 10 minuten lopen!

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 18e eeuw
- Oplevering in overleg
- Gelegen op eigen grond
- Buitenschilderwerk 2020
- Binnen 30 minuten op Schiphol
- Funderingsherstel eind jaren ‘80
- Renovatie trappenhuis/entree 2020
- Magnesiet vloerisolatie voor en achter
- Platte dak dakterras vernieuwd in 2013
- Actieve en financieel gezonde VvE (3 leden)
- Stenen vloer met vloerverwarming in studio
- Compleet en hoogwaardig gerenoveerd in 2008
- Fantastisch uitzicht over de gracht en de Westertoren
- Momenteel geen wachttijd voor een parkeervergunning
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, OV en winkels
- Fraaie houten vloer door gehele appartement m.u.v. studio
- Gedeeld (BG) zonnig dakterras (niet vergund, wél met toestemming VvE +20 jaar)
- Zelfstandige studio in gebruik als B&B, maar ook heel goed te gebruiken als kantoor

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 20 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Charming and unique apartment situated on the first floor of a stately town house with a self-sufficient studio in the annexe of the house. The apartment was completely renovated with high-end materials in 2008. The building dates back to the 1700’s and is located on own ground on one of the most beautiful canals of Amsterdam with a magnificent view over the water and the Westerkerk. The Leliegracht is a side canal between the Prinsengracht and the Herengracht nearby the cozy Jordaan area with all thinkable amenities within walking distance. The apartment is part of a well maintained building. In the late 80s the foundation was renewed, and recently the outside paintwork was done. At this moment the central staircase and the marble entrance are being renovated. The financially healthy association of owners consists of 3 members. The sunny roof terrace is shared with the neighbors of the ground floor (no permit, but with permission of the VvE over more than 20 years). In short; a unique object on a fantastic spot in the middle of the Amsterdam city centre!

SPECIALTIES
- Transfer in consultation
- Outside paint job done in 2020
- Foundation renewal in late 80s
- Building year early 18th century
- No waiting list for parking permit
- Sunny shared roof terrace of 27m2
- Renovation staircase / entrance 2020
- Schiphol can be reached within 30 minutes
- Located on own ground, so no ground lease
- Completely and high quality renovation in 2008
- Nice stone floor in the annexe with floor heating
- Fantastic view over the canal and the Westertoren
- Magnesite floor insulation throughout the apartment
- Active and financially healthy association of owners (3)
- Beautiful wooden floor in the front part of the apartment
- Ideally located in terms of cafes, restaurants, public transport and shops
- Self-sufficient studio in use as B&B, also ideally usable as an office space