Legmeerstraat 29 h te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 489.000

Woonoppervlakte:
60 m2

Inhoud:
231 m3

Bouwjaar:
1931

Te koop sinds:
April 2021

Ligging tuin:
oost

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (benedenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Zeer sfeervolle en uitstekend ingedeelde benedenwoning (60m2) met riante tuin, op EIGEN GROND gelegen in een rustige en kindvriendelijke straat, nabij het Hoofddorpplein in stadsdeel Zuid. Deze monumentale woning werd in 2012 -met gebruik van hoogwaardige materialen en behoud van stijlelementen- verbouwd en opnieuw ingedeeld. Er is een moderne keuken met inbouwapparatuur en een verzorgde badkamer met ligbad en een separaat toilet. De beide slaapkamers zijn aan de rustige achterzijde gelegen en deze zijn heerlijk licht. Maar de grootste plus van deze woning is ongetwijfeld de tuin op het Oosten van ca 70m2, die grenst aan een gevelbreed terras.
Het Vondelpark, allerhande winkels/speciaalzaken, gezellige cafés/restaurant, crèches/scholen/speeltuinen, het ligt allemaal op loopafstand van het appartement. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering, en er is slechts een beperkte wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning. Ook de aanleg van een bootje aan de Westlandgracht behoort tot de mogelijkheden. Kortom, een sfeervolle benedenwoning op een gewilde locatie om zo te betrekken!

Indeling:
Entree op de begane grond, met toegang tot de hal/garderobe. Van hieruit wordt de ruime woonkamer aan de voorzijde van het appartement bereikt; deze heeft mooie grote ramen en een marmeren schouw. De moderne badkamer is gelegen in het midden van het appartement en is voorzien van ligbad, douche, wastafel(meubel) en een separaat toilet. Aan de achterzijde bevindt zich de keuken. Deze is in modern hoogglans wit uitgevoerd en is voorzien van diverse Ignis apparatuur, w.o: een vaatwasser (defect), combi oven/magnetron, 4-pits gaskookplaat en een RVS wasemkap. Via de keukendeur (of de slaapkamers) betreedt u eerst het gevelbrede terras (bankirai delen) en vervolgens de grote tuin, welke is gelegen op het Oosten. In de tuin staat een flinke overkapping, waaronder de tuinspullen altijd droog staan. De beide slaapkamers (resp. ca. 10m2 en ca. 5m2) bevinden zich aan de achterzijde van de woning.
Extra aantrekkelijk aan deze woning zijn de hoge plafonds (ca. 2,80 mtr) en de open ruimtes. Bovendien is de woning gelegen op eigen grond en v.v. diverse authentieke details (glas-in-lood ramen, paneeldeuren, marmeren schouw, etc). Er zijn diverse inbouwspots aanwezig en er ligt een houten vloer door de gehele woning.

Omgeving:
Het appartement is gelegen in Stadsdeel Zuid in een rustige, kindvriendelijke straat met een brede stoep en alleen bestemmingsverkeer. Om de hoek, op het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat, zijn talloze allerhande winkels en speciaalzaken te vinden. Tevens zijn er diverse leuke hippe cafés en restaurants binnen loopafstand te bereiken. Denk aan; Gent a/d Schinkel, Lokaal v/d stad, Drovers Dog, Stadscafé Van Mechelen, Helder, TastoeAmsterdam, Bagels & Beans en Caffenation. Het Vondelpark ligt op circa 10 minuten lopen, het Museumplein op circa 10 minuten fietsen. Ook liggen het Amsterdamse Bos en de strandjes van de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer op slechts 10 minuten fietsen. Kinderopvang, speeltuinen en scholen zijn er in de nabije omgeving te vinden. En het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Diverse tram-, bushaltes en metrolijn 50 bevinden zich op loopafstand (Hoofddorpplein, Haarlemmermeerstation, Amstelveenseweg) richting o.a. het centrum. De twee treinstations, Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Zuid WTC liggen op circa 10 minuten fietsafstand. Tevens uitstekend gelegen ten opzichte van de Ring A10, A2 en A4; deze zijn met de auto binnen enkele minuten te bereiken. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering. Er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning!

Kadastrale omschrijving:
het appartementsrecht omvattende het uitsluitend gebruik van de woning
gelegen op de begane grond van het gebouw, met tuin, plaatselijk bekend -Legmeerstraat 29-huis, 1058 NB Amsterdam, kadastraal bekend
gemeente Sloten (N.H.) sectie 0, complexaanduiding 3160-A, appartementsindex 1, uitmakende het 13/50e aandeel in de gemeenschap

Eigendomssituatie:
Er is sprake van EIGEN GROND. Er hoeft dus geen erfpacht canon te worden betaald.

VvE:
De VvE Legmeerstraat 29 is opgericht bij akte van splitsing d.d. 15-09-2004 en bestaat uit 3 leden. De maandelijkse servicekosten bedragen €5 0,- en de VvE is ingeschreven bij de KvK. Er is een reservesaldo opgebouwd ad ca. € 13.000,-. Voor het overige is deze kleinschalige VvE informeel van aard en is er geen sprake van een externe beheerder.

Bijzonderheden:
- Benedenwoning, (60m2 gemeten vgns NEN 2580-richtlijn);
- Grote tuin van ca. 70m2 op het Oosten, met terras, overkapping;
- Twee slaapkamers aan de tuinzijde;
- Badkamer met ligbad;
- Moderne keuken v.v. div. apparatuur;
- Diverse authentieke details;
- Gemeentelijk monument;
- Kleine Vereniging van Eigenaren (3 leden);
- Maandelijkse VVE bijdrage van € 50,-;
- Gelegen op eigen grond;
- Energielabel E (i.v.m. enkel glas);
- WOZ-waarde: € 421.000,- (peildatum: 01-01-2019)
- Houten vloer in alle vertrekken;
- Diverse inbouwspots door de gehele woning;
- Wachttijd parkeervergunning ca. 3 maanden;
- Niet-zelfbewonersclausule van toepassing: verkoper heeft het geheel niet zelf bewoond en
uitsluitend voor verhuurdoeleinden benut;
- Oplevering in overleg (kan snel);

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

** ENGLISH TEXT VERSION**
Very attractive and well-classified ground floor apartment (60m2) with spacious garden, located on OWN GROUND in a quiet and child-friendly street, near the Hoofddorpplein in the South district. This monumental house was renovated and redesigned in 2012, using high-quality materials and retaining style elements. There is a modern kitchen with built-in appliances and a neat bathroom with a bath and a separate toilet. Both bedrooms are located at the quiet rear and are wonderfully light. But the biggest plus of this house is undoubtedly the garden on the East of approx 70m2, which is adjacent to a facade-wide terrace.
The Vondelpark, all kinds of shops / specialty stores, cozy cafes / restaurant, crèches / schools / playgrounds, it is all within walking distance of the apartment. Parking in front of the door is the rule rather than the exception, and there is only a limited waiting time to obtain a permit. The construction of a boat on the Westlandgracht is also one of the possibilities. In short, an attractive ground floor apartment in a popular location to move into!

Layout:
Entrance on the ground floor, with access to the hall / wardrobe. From here the spacious living room at the front of the apartment is reached; it has beautiful large windows and a marble fireplace. The modern bathroom is located in the middle of the apartment and is equipped with a bath, shower, sink (furniture) and a separate toilet. The kitchen is located at the rear. This is in modern high-gloss white and is equipped with various Ignis equipment, including: a dishwasher (defective), combi oven / microwave, 4-burner gas hob and a stainless steel extractor hood. Through the kitchen door (or the bedrooms) you first enter the facade-wide terrace (bankirai parts) and then the large garden, which is located on the East. The garden has a large canopy, under which the garden items are always dry. Both bedrooms (approx. 10 m 2 and approx. 5 m 2) are located at the rear of the house.
Extra attractive about this house are the high ceilings (approx. 2.80 m) and the open spaces. In addition, the house is located on its own land and has various authentic details (stained-glass windows, panel doors, marble fireplace, etc.). There are various recessed spotlights and there is a wooden floor throughout the house.

Particularities:
- Ground floor apartment, (60m2 measured according to NEN 2580 guideline);
- Large garden of approx. 70m2 on the East, with terrace, canopy;
- Two bedrooms on the garden side;
- Bathroom with bath;
- Modern kitchen with div. equipment;
- Various authentic details;
- Municipal monument;
- Small Owners Association (3 members);
- Monthly VVE contribution of € 50;
- Located on private land;
- Energy label E (because of single glass);
- WOZ value: € 421,000 (reference date: 01-01-2019)
- Wooden floor in all rooms;
- Various recessed spotlights throughout the house;
- Waiting time for parking permit approx. 3 months;
- Delivery in consultation (can be done quickly);