Lauriergracht 30 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 1.075.000

Woonoppervlakte:
142 m2

Inhoud:
450 m3

Bouwjaar:
1680

Te koop sinds:
Juni 2020

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

* BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 30 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

OMSCHRIJVING
Bijzonder sfeervol en licht hoekappartement van 142m2 gelegen op de tweede verdieping van een Rijksmonumentaal pakhuis daterend uit de 17e eeuw. Het appartement heeft een indrukwekkende diepte van 27,5 meter en is in 2018 compleet en hoogwaardig gerenoveerd/geïsoleerd met veel gevoel voor smaak en detail. Aan de voorzijde beschikt het appartement over fantastisch uitzicht over de gracht. De Lauriergacht is een rustige gracht gelegen tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht in de Jordaan, midden in het centrum van Amsterdam met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. De VvE bestaat uit 4 leden en wordt professioneel beheerd. De actieve VvE heeft in 2005 de fundering laten herstellen, en het dak in 2017. In tegenstelling tot veel pakhuizen is dit pakhuis door de hoekligging uitermate licht. Zo zijn er 7 dubbele ramen gelegen op het Westen en een Frans balkon op het Zuiden. Kortom; een uniek en licht turn-key 5-kamerappartement aan de Lauriergracht midden in de Jordaan!

INDELING (zie plattegrond )
Via de gemeenschappelijke entree en trappenhuis wordt het appartement op de tweede verdieping bereikt. Wat bij binnenkomst direct opvalt is de diepte van 27,5 meter en het fantastische uitzicht over de Lauriergracht via de fraaie glazen deuren. Een sfeervolle gang biedt toegang tot alle vertrekken en ruimte voor de garderobe. Aan de voorzijde van het appartement een riante werkkamer/slaapkamer met een Frans balkon op het zuiden en prachtig uitzicht over de gracht. Vervolgens de tweede slaapkamer met een ruime inloopkast en openslaande ramen. Aan de overzijde van de slaapkamer een toiletruimte. De derde slaapkamer en vierde slaapkamer grenzen aan elkaar en beide zijn tevens voorzien van dubbel openslaande ramen. Tegenover deze slaapkamers ligt de sfeervolle badkamer welke is voorzien van een ligbad, een wastafelmeubel en dubbele inloopdouche. Naast de badkamer een wasruimte en nog een tweede ruime berging. Daarnaast een tweede badkamer voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel en een toilet.

De zeer ruime woonkamer ligt aan de achterzijde van het appartement. Door de hoekligging op het westen heeft deze ruimte zeer veel lichtinval. De markiezen aan de westgevel zorgen voor de nodige schaduw. De moderne keuken is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur van o.a. Bora en Miele. Aan de achterzijde een klein balkon met avondzon en toegang tot de brandtrap. Door het gehele appartement ligt een fraai visgraat houten vloer voorzien van vloerverwarming. Fietsen kunnen veilig gestald worden in de naastgelegen Ziekentroostersgang, die is afgesloten van de straat met een ijzeren hek. Momenteel is er geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning in gebied Centrum 2!

OMGEVING
Het appartement is gelegen op een fantastische locatie in de Jordaan midden in het centrum van Amsterdam. De Lauriergracht is een rustige zijgracht van de Prinsengracht en loopt tot aan de Lijnbaansgracht. Op de nabij gelegen Elandsgracht is een divers aanbod aan delicatessen zaken en een grote Albert Heyn. De hippe '9 straatjes', talloze gezellige cafés / restaurants en het Vondelpark het ligt allemaal op loopafstand. De woning is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Op de Rozengracht en op de Marnixstraat ter hoogte van de Elandsgracht zijn er haltes voor diverse tram-en buslijnen waaronder de snelbus naar Schiphol. Met de auto is de ring binnen circa 10 minuten te bereiken. Momenteel is er geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning in gebied Centrum 2! Met recht dus één van de meest geliefde locaties om te wonen.

BIJZONDERHEDEN
- Bouwjaar 17e eeuw
- Oplevering in overleg
- Dak vernieuwd in 2017
- Gelegen op eigen grond
- Twee luxueuze badkamers
- Fundering hersteld in 2005
- Twee ruime inpandige bergingen
- Dubbele beglazing aan alle kanten
- Vloerverwarming in alle vertrekken
- Uitzonderlijke diepte van 27,50 meter
- Actieve en financieel gezonde VvE (4 leden)
- Compleet en hoogwaardig gerenoveerd 2018
- Het appartement beschikt over 4 slaapkamers
- Goed onderhouden Rijksmonumentaal pakhuis
- Zeer veel daglichttoetreding door de hoekligging
- Fraaie houten visgraat vloer met vloerverwarming
- Luxueuze keuken met o.a. Bora en Miele apparatuur
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, OV en winkels
- Afgesloten naastgelegen steeg voor het stallen van fietsen
- Volledig geïsoleerd incl. dubbele beglazing en licht betonnen vloer
- Momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 30 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Unique and very charming apartment of 142m2 (1528 sq.ft) situated on the second floor on the corner of a listed monument built in the 17th century. The apartment has an impressive depth of 27,5 meters and was completely renovated/insulated with high-end materials and good sense of taste in 2018. In the front the apartment has a fantastic view over the canal. The Lauriergracht is a quiet canal located between the Prinsengracht and the Lijnbaansgracht in the Jordaan area. In the middle of Amsterdam city center with all thinkable amenities within walking distance. The association of owners consist of 4 members and it is professionally administrated. In 2005 the foundation was restored, and the roof was restored in 2017. In difference with a lot of warehouses, this warehouse is exceptionally bright due to angular location. There are 7 double windows facing West and a French balcony facing south. In short; an unique bright turn-key 5-room apartment located in the heart of Amsterdam on a quiet canal!

SPECIALTIES
- Roof restored in 2017
- Situated on own ground
- Floor heating in all rooms
- Foundation restored in 2005
- Two specious storage rooms
- Active association of owners
- Building from the 17th century
- Transfer in consultation (August)
- Impressive depth of 27,50 meters
- Two bathrooms, one with bathtub
- The apartment consist of 4 bedrooms
- Very bright due to the angular location
- Well maintained monumental warehouse
- Completely and high-quality renovated in 2018
- Luxurious kitchen with Bora and Miele equipment
- Beautiful fish-bone wooden floor with floor heating
- No waiting list applying for a parking permit at the moment
- Fully insulated including double glazing and light concrete floor
- Alley next to the building accessible for residents only (bike parking)
- Ideally located in terms of cafes, restaurants, shops and public transport