Lauriergracht 30 I te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 995.000

Woonoppervlakte:
140 m2

Inhoud:
450 m3

Bouwjaar:
1680

Te koop sinds:
September 2020

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*ENGLISH SUMMARY BELOW*

* BEZICHTIGINGEN WORDEN OM DE 30 MIN. INGEPLAND MET NALEVING VAN DE RIVM-RICHTLIJNEN*

OMSCHRIJVING
Bijzonder LOFT van 140m2 gelegen op de eerste verdieping van een Rijksmonumentaal pakhuis daterend uit de 17e eeuw. Het appartement heeft een indrukwekkende diepte van 27,5 meter, en aan de voorzijde een zonnig Frans balkon met fantastisch uitzicht over de gracht. Door de jaren heen is het appartement keurig onderhouden en smaakvol gerenoveerd. De Lauriergacht is een rustige gracht gelegen tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht in de Jordaan, midden in het centrum van Amsterdam met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. De VvE bestaat uit 4 leden en wordt professioneel beheerd. De actieve VvE heeft in 2005 de fundering laten herstellen, en het dak is in 2017 vernieuwd. In tegenstelling tot veel pakhuizen is dit pakhuis door de hoekligging uitermate licht. Zo zijn er 7 dubbele ramen gelegen op het westen. Kortom; een uniek turn-key LOFT aan de Lauriergracht midden in de Jordaan!

INDELING (zie plattegrond + alternatief)
Via de gemeenschappelijke entree en het trappenhuis wordt het appartement op de eerste verdieping bereikt. Wat bij binnenkomst direct opvalt is de diepte van 27,5 meter en de hoeveelheid lichtinval door de hoekligging. Aan de voorzijde is een gezellig zitgedeelte gecreëerd met een zonnig Frans balkon op het zuiden met prachtig uitzicht over de gracht. In het midden van het appartement is een tweede woongedeelte met de moderne woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur. Naast de keuken ligt een ruime berging met wasmachine aansluiting. Daarnaast de sfeervolle badkamer uit 2018 en voorzien van een ligbad, een inloopdouche, een wastafelmeubel, een toilet en vloerverwarming. Het slaapgedeelte is aan de achterzijde. Kenmerkend voor een LOFT is het open karakter, maar desgewenst kunnen er gemakkelijk 2/3/4 slaapkamers gecreëerd worden!

Door de hoekligging op het zuidwesten heeft het appartement zeer veel lichtinval. Aan de achterzijde beschikt het appartement nog over een klein balkon met avondzon en toegang tot de brandtrap. Door het gehele appartement ligt een fraaie kurkvloer. Fietsen kunnen veilig gestald worden in de naastgelegen Ziekentroostersgang, die is afgesloten van de straat met een ijzeren hek. Momenteel is er geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning in gebied Centrum 2!

OMGEVING
Het appartement is gelegen op een fantastische locatie in de Jordaan, midden in het centrum van Amsterdam. De Lauriergracht is een rustige zijgracht van de Prinsengracht en loopt tot aan de Lijnbaansgracht. Op de nabij gelegen Elandsgracht is een divers aanbod aan delicatessen zaken en een grote Albert Heyn. De hippe '9 straatjes', talloze gezellige cafés / restaurants en het Vondelpark het ligt allemaal op loopafstand. De woning is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Op de Rozengracht en op de Marnixstraat ter hoogte van de Elandsgracht zijn er haltes voor diverse tram-en buslijnen waaronder de snelbus naar Schiphol. Met de auto is de ring binnen circa 10 minuten te bereiken. Momenteel is er geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning in gebied Centrum 2! Met recht dus één van de meest geliefde locaties om te wonen.

BIJZONDERHEDEN
- bouwjaar 17e eeuw
- oplevering in overleg
- dak vernieuwd in 2017
- gelegen op eigen grond
- fundering hersteld in 2005
- hoogte van het plafond 2.56 m
- uitzonderlijke diepte van 27,50 meter
- luxueuze badkamer vernieuwd in 2018
- actieve en financieel gezonde VvE (4 leden)
- goed onderhouden Rijksmonumentaal pakhuis
- zeer veel daglichttoetreding door de hoekligging
- ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, OV en winkels
- dubbele beglazing rondom in gedeeltelijk nieuwe kozijnen
- naastgelegen afgesloten steeg voor het stallen van fietsen
- zonnig Frans balkon met fantastisch uitzicht over de gracht
- luxueuze keuken met inbouw apparatuur en werkeiland (2013)
- LOFT met de mogelijkheid voor het creëren van 2/3/4 slaapkamers
- momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning

*ENGLISH SUMMARY*

*VIEWINGS WILL BE PLANNED EVERY 30 MIN. WITH COMPLIANCE OF THE RIVM-GUIDELINES*

DESCRIPTION
Unique, bright and spacious apartment of 140m2 situated on the first floor on the corner of a listed monument built in the 17th century. The apartment has an impressive depth of 27,5 meters and at the front side a sunny French balcony with a fantastic view over the canal. Over the years the apartment was well maintained and tastefully renovated by the current owners. The Lauriergracht is a quiet canal located between the Prinsengracht and the Lijnbaansgracht in the Jordaan area, in the middle of Amsterdam city center with all thinkable amenities within walking distance. The association of owners consist of 4 members and it is professionally administrated. In 2005 the foundation was renewed, and the roof was restored in 2017. In difference with a lot of warehouses, this warehouse is exceptionally bright due to angular location. There are 7 double windows facing West and a French balcony facing south. In short; an unique turn-key and bright apartment located in the heart of Amsterdam on a quiet canal!

LAY-OUT
See floor plan and alternative floor plan.

SPECIALTIES
- ceiling height 2.56m
- roof restored in 2017
- situated on own ground
- active association of owners
- foundation renewed in 2005
- building from the 17th century
- impressive depth of 27,50 meters
- transfer in consultation (December)
- very bright due to the angular location
- fully insulated including double glazing
- well maintained monumental warehouse
- sunny French balcony with a fantastic view
- luxurious and spacious bathroom renewed in 2018
- possibility to create 2,3,4 bedrooms and a 2nd bathroom
- no waiting list applying for a parking permit at the moment
- alley next to the building accessible for residents only (bike parking)
- ideally located in terms of cafes, restaurants, shops and public transport