Langestraat 43 E te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 849.000

Woonoppervlakte:
137 m2

Inhoud:
434 m3

Bouwjaar:
1750

Te koop sinds:
Maart 2020

Aantal kamers:
6

Aantal slaapkamers:
4

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

*English summary below*

OMSCHRIJVING
Zeer charmant vier dubbel bovenhuis met een bruto vloeroppervlakte van 196m2 en een zonnig dakterras gelegen in een Rijksmonument middenin de westelijke grachtengordel, een van de meest geliefde buurten van de binnenstad. De Langestraat is een rustige straat met eenrichtingsverkeer en loopt parallel aan de Singel en de Herengracht. De Jordaan, het CS, De Dam, de 9-straatjes, winkels, cafés, restaurants, het ligt allemaal op loopafstand. Het appartement staat op eigen grond, en maakt onderdeel uit van een actieve en financieel gezonde VvE welke professioneel wordt beheerd. Zo is vorig jaar nog heel de buitenkant geschilderd. Het appartement telt vijf/zes ruime kamers, twee entrees, twee badkamers en twee keukens. Het is daarmee ook uitermate geschikt voor dubbele bewoning. Kortom een uniek object op een fantastisch locatie.

INDELING (zie plattegronden + alternatieven)
Via het nette gemeenschappelijke trappenhuis wordt de voordeur van het appartement op de tweede etage bereikt. Vervolgens de ruime hal. De lichte woonkamer op de tweede verdieping is het hart van het huis. De kamer ligt aan de voorzijde en heeft een opengewerkt plafond met een hoogte van ruim 5 meter! met de historische balken in het zicht. Bij de woonkamer is een open, moderne keuken met afwasmachine, koelkast en 5-pits gasfornuis met oven. Aan de achterzijde is er een aparte eetkamer met zijramen. De muur tussen deze twee kamers is eventueel door te breken. Vanuit de hal is ook de eerste badkamer met douche, wastafel en toilet te bereiken. Tevens beschikt deze verdieping nog over een diepe vaste (garderobe) kast. De gehele tweede etage is voorzien van een hardhouten vloer.

DERDE VERDIEPING: Vanuit de woonkamer wordt middels een interne trap de derde verdieping bereikt. De derde etage is ook buitenom, via het gemeenschappelijke trappenhuis te bereiken. Het appartement is daardoor geschikt voor dubbele bewoning. Deze etage bestaat deels uit een vide met zicht op de woonkamer van de tweede verdieping en boven naar de nok van het pand. Op deze etage is een bijzondere kamer die aan drie zijden ramen heeft. En hier is de tweede badkamer met wastafel, ligbad en toilet.

VIERDE VERDIEPING: een royale overloop met toegang tot een vierde grote kamer, thans in gebruik als slaapkamer. Deze kamer beschikt over een open haard en een diepe vaste kast. Op deze verdieping is ook de tweede keuken, met een ingebouwde 2- pits gaskookplaat, een aansluiting voor een afwasmachine en een close-in boiler. De overloop geeft verder toegang tot een charmant zonnig dakterras van ca. 8m2. Het terras is met toestemming van de VvE aangelegd, maar niet vergund.

VIJFDE VERDIEPING: de bovenste verdieping bestaat uit een ruime kamer in de nok, nu in gebruik als werkkamer, met een geweldig uitzicht op het centrum van Amsterdam met onder meer de Westertoren. Tot slot bevinden zich hier ook nog veel vaste kasten voor bergruimte, hier is ook nog een berg vliering onder het dak.

OMGEVING
Het appartement is prachtig gelegen in de rustige Langestraat tussen de Herengracht, de Singel en de Brouwersgracht. De omliggende straten als de Westerstraat, Haarlemmerstraat, Prinsenstraat en de Herenstraat bieden een ruim aanbod aan winkels, hippe boetiekjes, tal van goede restaurants en gezellige horecagelegenheden. Nabij gelegen vindt u tevens de geliefde Noordermarkt; een vintage markt met ook een rijk aanbod aan (biologische) versproducten. Het fraai aangelegde Westerpark, ligt op enkele minuten fietsafstand, en is een heerlijke plek om te recreëren. Het centraal station ligt op circa 10 minuten lopen, dus Schiphol is binnen een half uur bereikbaar. De wachttijd voor een parkeervergunning bedraagt 3 maanden, er is voldoende parkeerplaats in de omliggende straten/grachten.

BIJZONDERHEDEN
- 5/6 kamers
- Bouwjaar circa. 1750
- Pand is in 1977 gerehabiliteerd
- Rijksmonument op eigen grond
- Geschikt voor dubbele bewoning
- Veel lichtinval door de vele zijramen
- 4-dubbel bovenhuis met BVO 196,00 m²
- Zonnig dakterras van circa 8 m2 (niet vergund)
- 2-jaarlijkse inspectie door Monumentenwacht
- Parkeren met vergunning, 3 maanden wachtlijst
- Rustige straat in de Amsterdamse grachtengordel
- Goed functionerende VVE met professioneel beheer
- 2 voordeuren in trappenhuis, 2 badkamers, 2 keukens
- Houtwerk buitengevel is in 2019 geschilderd (via VVE)
- Ideaal gelegen m.b.t. tot winkels, cafés, restaurants en OV
- Woonoppervlak 120,50 m² + 16,20 m² overige inpandig (NEN-2580)
- Verwarming: 2 CV installaties op gas (1 voor tweede etage, 1 voor overige etages)

*English summary*

DESCRIPTION
Very charming apartment spreading out over 4 floors with a gross surface of 196m2 and a sunny terrace situated on own ground. The apartment is part of a national listed Monument and located in the west side of the canal belt, one of the most beloved neighborhoods of the city center. The Langestraat is a quiet one-way street parallel to the Singel and the Herengracht. De Jordaan, De Dam, de-9-straatjes, shops, cafes, restaurants it can all be reached within walking distance. The apartment is part of an active and financially healthy associations of owners which is professionally administrated. Last year the whole building was painted. The apartment features 2 entrances, 5/6 rooms, 2 bathrooms and 2 kitchens. Therefor it is also very suitable for double occupancy. In short; a unique object on a fantastic quiet location!

SPECIALTIES
- 5/6 rooms
- Building year 1750
- Rehabilitated in 1977
- National listed Monument
- Outside paint job done in 2019
- Suitable for double occupancy
- Very bright due to side windows
- Sunny roof terrace 8m2 (no permit)
- 4 floors with a gross surface of 196m2
- Schiphol airport within 25 min from CS
- 2-yearly inspections of Monument Guard
- Parking with a permit, waiting list is 3 months
- Quiet one-way street located in the Canal belt
- Active and financially healthy association of owners
- 2 front door in the stairwell, 2 bathrooms and 2 kitchens
- Living space 120,50 m2 + 16,20 m2 indoor space (NEN-2580)
- Ideally located in terms of shops, cafes, restaurants and public transport
- Gas heating by 2 central installations, 1 for the 2nd floor and 1 for the top floors