Kinkerstraat 234 1 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 312.500

Woonoppervlakte:
40 m2

Inhoud:
131 m3

Bouwjaar:
1896

Te koop sinds:
November 2020

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

**Find English text below**
Comfortabel 2-kamerappartement van 40 m² (gemeten conform NEN 2580-richtlijn) met ruim balkon op EIGEN GROND gelegen aan de steeds populairder wordende Kinkerstraat. Het appartement ligt op de eerste verdieping van een pand dat in 2011 werd gesplitst in appartementsrechten en in dat kader hieraan voorafgaand grondig werd verbouwd tot een heerlijke woning voor de starter, die een levendige locatie graag combineert met een onderhoudsarme woning. Het appartement heeft een opvallend ruime slaapkamer en is geheel voorzien van dubbele beglazing en vernieuwde houten kozijnen. Er is sprake van veel lichtinval via de grote ramen (draai/kiep) in de woonkamer aan de voorzijde. Vanuit de slaapkamer aan de tuinzijde heeft u toegang tot de naastgelegen badkamer en het balkon op het noordoosten. Dit is een woning om zo te betrekken; neemt u contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Het appartement is gesitueerd op de eerste etage welke bereikbaar is middels het keurige trappenhuis. Aan de voorzijde vindt u de ruime en lichte L-vormige woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer heeft u een leuk uitzicht op de levendige Kinkerstraat. De in wit uitgevoerde keuken is voorzien van diverse (Whirlpool) inbouwapparatuur zoals een RVS afzuigkap, gaskookplaat, vaatwasser, koel- kast met vriesvak, etc. Aan de achterzijde van het appartement bevindt zich de ruime slaapkamer met toegang tot het achtergelegen balkon (Noordoosten). De slaapkamer biedt tevens toegang tot de naastgelegen badkamer, welke beschikt over een douchehoek, wastafel en design handdoekradiator. Separaat toilet (zwevend) met fonteintje in de hal en een naastgelegen bergkast met opstelling t.b.v. de wasmachine/droger. De meterkast bevindt zich in het woongedeelte. De Cv-installatie (vermoedelijk bouwjaar: 2012) is in de badkamer gesitueerd.

Algemeen & Omgeving:
Gelegen midden in de Kinkerstraat in het hippe Oud-West. Dit is dé winkelstraat van het stadsdeel. Je vindt hier verscheidene supermarkten en de populaire Foodhallen, een unieke toevoeging aan Amsterdam (de allereerste ‘indoor foodmarket’ in Nederland, waar je ter plekke kunt genieten van goed eten en drinken.) Tevens is de Ten Kate markt om de hoek gelegen. Daarnaast heeft Oud-West een ruim aanbod aan restaurantjes en cafés. Het centrum en het Vondelpark zijn binnen enkele minuten per fiets of auto te bereiken. De straat ligt in het verlengde van de Elandsgracht en loopt van de Nassaukade tot aan de Kostverlorenvaart, waar de Kinkerbrug de verbinding vormt met de Postjesweg.

Geschiedenis:
De straat is vernoemd naar Johannes Kinker (1765-1845), dichter en advocaat in Amsterdam en Den Haag, daarna hoogleraar te Luik. Vertaalde werk van Shakespeare en Schiller (Bron: Stadsatlas Amsterdam).De Kinkerbuurt is aangelegd aan het begin van de twintigste eeuw, toen Amsterdam zich sterk uitbreidde, naar een ontwerp van de aannemer-architect Nicolaas Redeker Bisdom. De straten werden genoemd naar schrijvers en dichters, waarvan Johannes Kinker (1764-1845) dichter en advocaat nu nog vooral bekend is door zijn straatnaam.
De laatste jaren beleeft de Kinkerbuurt een grote opwaardering. De huizenprijzen zijn sterk gestegen, en daarmee stijgt het aantal beter verdienenden in deze buurt. In 2005 was de Kinkerbuurt de buurt met de grootste adressendichtheid van Nederland met 11.971 per vierkante kilometer (gemiddeld in Nederland: 1865). Van 1990 tot 2010 was de Kinkerbuurt de noordelijke "helft" van het stadsdeel Oud-West. Sinds 2010 ligt de buurt in het grotere stadsdeel West. Het stadsdeel onderscheidt binnen de Kinkerbuurt de sub-buurten: Da Costabuurt, Borgerbuurt en Bellamybuurt.

Vereniging van Eigenaars:
Het pand is in 2011 gesplitst in 4 appartementsrechten; het breukdeel waartoe de eigenaar van dit appartement is gerechtigd is 1/5. De VvE wordt professioneel beheerd door Jut Finance. De maandelijkse servicekosten bedragen thans € 62,-. Er is door de VvE geen meer-jarenonderhoudsplan opgesteld; eventuele toekomstige onderhoudsverplichtingen worden additioneel voldaan door de 4 leden. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en er is een reservefonds opgebouwd ad ca.
€ 5.000,- (per balansdatum 31-12-2019). Bij ons kantoor zijn de meest recente stukken op te vragen.

Kadastrale omschrijving:
Kadastraal bekend Gemeente Amsterdam, sectie T, complexaanduiding 6918 A-2, uitmakende het 1/5e onverdeelde aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op eigen grond. Er is dus geen sprake van erfpacht!

Auto en openbaar vervoer:
Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A10 (S106). Er zijn ook diverse tramhaltes nabij zoals o.a. tramlijn 3 en 12. Tramlijn 7, 17 richting Centraal Station en station Lelylaan bevinden zich zelfs op een paar meter vanaf de voordeur. Tevens bevindt buslijn 353 zich in de nabijheid.

Parkeervergunning:
Middels vergunningensysteem, gebied West 11.1. Er geldt momenteel een wachtlijst voor dit gebeid van circa 2 maanden (bron: gemeente Amsterdam). Parkeren geschiedt op de openbare weg van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 00.00 uur en op zondag van 12 tot 00:00 uur à € 6,- per uur.

Bijzonderheden:
• Bruto vloeroppervlakte 46 m², gebruiksoppervlakte volgens NEN 2580: 40 m²
• Gesplitst en verbouwd in 2011
• Eigen HR Cv/combiketel Remeha (vermoedelijk) uit 2012 / elektra: 5 groepen + aardlekschakelaar
• In wit uitgevoerde, open keuken
• Ruime badkamer, in zwart/wit uitgevoerd
• Lichte, eiken vloer in gehele woning
• Kleinschalige VvE
• Ideaal gelegen t.o.v. winkels, cafés/restaurants en Vondelpark
• Privé balkon
• Rondom dubbele beglazing
• Eigen grond; dus geen erfpacht canon verschuldigd
• WOZ-waarde € 322.000,- (peildatum 1-1-2019)
• Niet zelf-bewonersclausule van toepassing: de huidige eigenaar heeft het appartement nimmer zelf bewoond, maar gebruikt voor verhuurdoeleinden
• Oplevering kan snel

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

** ENGLISH TEXT**

Comfortable 2-room apartment of 40 m² (measured in accordance with NEN 2580 guideline) with spacious balcony on OWN LAND located on the increasingly popular Kinkerstraat. The apartment is on the first floor of a building that was split into apartment rights in 2011 and in that context was thoroughly renovated prior to this into a wonderful home for the starter, who likes to combine a lively location with a low-maintenance home. The apartment has a remarkably spacious bedroom and is fully equipped with double glazing and new wooden window frames. There is a lot of light through the large windows (turn / tilt) in the living room at the front. From the bedroom on the garden side you have access to the adjacent bathroom and the balcony on the northeast. This is a house to move into; do you contact us for a viewing?

Layout:
The apartment is situated on the first floor which is accessible via the neat staircase. At the front you will find the spacious and bright L-shaped living room with open kitchen. From the living room you have a nice view of the lively Kinkerstraat. The white kitchen is equipped with various (Whirlpool) built-in appliances such as a stainless steel extractor hood, gas hob, dishwasher, fridge with freezer, etc. At the rear of the apartment is the spacious bedroom with access to the balcony at the back (Northeast) . The bedroom also offers access to the adjacent bathroom, which has a shower, sink and designer towel radiator. Separate toilet (floating) with fountain in the hall and an adjacent storage cupboard with preparation for the washing machine / dryer. The meter cupboard is located in the living area. The central heating system (presumably year of construction: 2012) is located in the bathroom.

Particularities:
• Gross floor area 46 m², usable area according to NEN 2580: 40 m²
• Split and renovated in 2011
• Own HR Cv / combi boiler Remeha (presumably) from 2012 / electricity: 5 groups + earth leakage switch
• Open kitchen in white
• Spacious bathroom, in black and white
• Light, oak floor throughout the house
• Small-scale VvE
• Ideally located for shops, cafes / restaurants and Vondelpark
• Private balcony
• Double glazing all around
• Own ground; so no ground lease is due
• WOZ value € 322.000,- (reference date 1-1-2019)
• Not self-resident clause applicable: the current owner has never lived in the apartment himself, but used it for rental purposes