Kanaalstraat 59 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 275.000

Woonoppervlakte:
55 m2

Inhoud:
150 m3

Bouwjaar:
1901

Te koop sinds:
Maart 2016

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Goed ingedeeld tweekamer appartement gelegen op de tweede verdieping met een zonnig balkon en een inpandige berging. Het rustig gelegen appartement ligt in een populair gedeelte van Oud-West op eigen grond, met de Foodhallen en het Vondelpark om de hoek. Het appartement maakt onderdeel uit van een pand, wat in 2002 volledig is vernieuwd inclusief een nieuwe fundering aan de achterzijde. Het resultaat van de renovatie biedt het comfort van nieuwbouw achter een karakteristieke gevel daterend van begin 1900!

INDELING (zie plattegrond)
Via de verzorgde entree en het ruime trappenhuis wordt het appartement op de tweede verdieping bereikt. Vervolgens de hal met toegang tot alle vertrekken. De ruime L-vormige woonkamer ligt aan de voorzijde met een Frans balkon en een open keuken. Aan de achterzijde ligt de grote slaapkamer. Hier is eventueel nog een babykamer of werkkamer te creëren. Het zonnige balkon ligt op het zuiden en is middels dubbel openslaande deuren via de slaapkamer en/of werkkamer te bereiken. Op het balkon is een grote vaste bergkast met de cv-installatie uit 2014. In het midden van het appartement is de badkamer gesitueerd voorzien van inloopdouche en wastafel. Het separate toilet met fontein ligt naast de badkamer. Verder nog een inpandige berging met onder meer plaats voor de wasmachine en droger. Door het gehele appartement ligt een fraaie parketvloer voorzien van een houten toplaag. Voor en achter dubbelglas in houten draai-kiepramen.

OMGEVING
Het appartement is uitstekend gelegen in stadsdeel Oud-West in de populaire Helmersbuurt nabij het Vondelpark. Er is een groot winkelaanbod om de hoek in de Jan Pieter Heijestraat en op de Overtoom. Maar ook vele leuke cafés en restaurants zijn op loopafstand te vinden, denk aan De Foodhallen, restaurant Forno, café Oslo, café Lennep enz! Qua OV is het twee minuten lopen naar de tram (lijn 1 of 17) voor snelle bereikbaarheid van het Centrum, CS of Schiphol. Met de auto (Ring Zuid en Ring West) is het appartement ook prima te bereiken. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de ondergrondse parkeergarage aan het Staringplein middels vergunningstelsel.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond
- Oplevering per juni 2016
- Zonnig ruim balkon op het zuiden
- Nieuwe HR-combiketel geplaats in 2014
- Volledig geïsoleerd incl. dubbele beglazing
- Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
- Werkkamer/babykamer kan worden gecreëerd
- Ideaal gelegen m.b.t. de ring A-10 en openbaar vervoer
- Zeer rustige ligging met weinig tot geen verkeer voor de deur
- Actieve en financieel zeer gezonde Vereniging van Eigenaars (4 leden)
- Compleet en hoogwaardige gerenoveerd in 2002 incl. fundering (deels)
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels en cafés/restaurants in Oud-West en het Vondelpark