Joris Ivensplein 114 d te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 215.000

Woonoppervlakte:
28 m2

Inhoud:
89 m3

Bouwjaar:
2006

Te koop sinds:
November 2020

Aantal kamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

** ENGLISH TEXT BELOW**
Comfortabele en lichte studio (28m2 conform NEN 2580-richtlijn), rustig gelegen op de vierde verdieping van een kleinschalig appartementencomplex dat in 2006 is gerealiseerd. De ligging is zeer aantrekkelijk: op het Haveneiland-West (helemaal aan het begin van Ijburg), nabij diverse winkels en met uitzicht op het groen van de binnentuin/op de Ijburglaan even verderop. Het geheel is efficiënt ingedeeld en uitgerust met een moderne keuken, een ruime badkamer, een bergkast en een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond. Een lichte eikenhoutenvloer maakt het geheel compleet. Dit is een goed geïsoleerde starterswoning op een fijne plek. Geïnteresseerd geraakt? Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging.

Indeling:
Centrale entree met fietsenberging op de begane grond. Trap naar de vierde verdieping: opvallend lichte ruimte met aan de linkerzijde een moderne, in wit uitgevoerde keuken met inbouwapparatuur (inductiekookplaat, combi-oven/magnetron, koelkast en wasemkap.) Het woon/slaapgedeelte is uitgerust met grote raampartijen die voor lekker veel lichtinval zorgen. Een room devider zorgt voor een afgescheiden ruimte voor het bed. De moderne badkamer is v.v. een douchehoek, wastafel(meubel) en een zwevend toilet. Bij de ingang binnen de woning bevinden zich de berging en een meterkast/opstelling t.b.v de stadsverwarmings- unit.

Locatie/Omgeving:
Het appartement is ideaal gelegen; helemaal aan het begin van het steeds populairder wordende Ijburg, aan het autovrije Joris Ivensplein. Alle denkbare voorzieningen bevinden zich letterlijk om de hoek: van de grote supermarkten in winkelcentrum Ijburg, tot de diverse speciaalzaken (zoals een bakker, slager, bloemist, drogist, etc) en gezellige horecagelegenheden. Op het Joris Ivensplein is iedere zaterdag een kleinschalige markt waar ook streekgerechten worden verkocht. Haveneiland-West is het tweede eiland van IJburg over de gebogen Enneüs Heermabrug, waar ook de bruine vloot is afgemeerd. Tevens is het strand hier te vinden, dat zo geliefd is bij de bewoners van het eiland. IJburg is zeer aantrekkelijk voor watersportliefhebbers. Er zijn meerdere aanlegsteigers en een haven voor een eventuele boot, evenals zwemplekken met duiksteiger in het IJsselmeer. Ook het Diemerpark biedt voldoende sport- en recreatiemogelijkheden Er zijn verschillende toeristische wandel-, en fietsroutes onder andere de Muiderslot route en Diemer parkroute.

Bereikbaarheid en parkeren:
Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (S114). Vanaf Centraal Station is Haveneiland met de tram, lijn 26 (Halte Vennepluimstraat) in 15 minuten reistijd goed bereikbaar. Ook is reizen met de bus een goed alternatief, met bus 37 of 66. Het Joris Ivensplein is gelegen in vergunninggebied Oost-10. Op de openbare weg is het betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 19:00 uur (€ 3,50 p.u.) Er is momenteel geen wachtlijst voor een parkeervergunning. Voor meer informatie over een parkeervergunning, zie de website van de gemeente Amsterdam.

VvE:
De VvE Joris Ivensplein 114 A t/m G staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wordt extern beheerd door een professionele partij: VvE Beheer BV te Rijswijk. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en er is een MJOP opgesteld dat voorziet in geplande onderhoudswerkzaamheden tot 2034. Deze kleinschalige (sub) VvE van 8 leden, maakt onderdeel uit van een veel grotere hoofdvereniging (Blok 5) o.a. bestaande uit koop- en huurwoningen, winkels, parkeerplaatsen en nutsvoorzieningen gelegen aan resp. de Ijburglaan, Daguerrestraat, J. van der Keukenstraat en het Joris Ivensplein. Er is per balansdatum 31-12-2019 een bedrag van ruim € 400.000,- beschikbaar aan reserves. De maandelijkse servicekosten bedragen € 57,84. Alle relevante stukken zijn via ons kantoor op te vragen.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht uit 2000 zijn van toepassing en de canon is afgekocht tot op 16-10-2053.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Amsterdam, sectie AU complexaanduiding 186 appartementsindex 586, uitmakende het 32/264e aandeel in de gemeenschap.

Bijzonderheden:
- Gebruiksoppervlakte wonen 28m2 (conform NEN 2580-richtlijn), 31 m2 bruto
- Bouwjaar ca. 2006;
- Energielabel A;
- Rustig gelegen aan de achterzijde van het gebouw met uitzicht op binnentuin;
- Winkelcentrum IJburg om de hoek, evenals OV-voorzieningen;
- Het hele appartement is netjes afgewerkt;
- Kleine bergruimte in de woning;
- Erfpachtcanon afgekocht tot 16 oktober 2053; geen aanvraag omzetting AB 2016 gedaan
- Actieve VvE, bijdrage € 57,84 per maand;
- Gemeenschappelijke fietsenstalling in onderbouw;
- Vraagprijs is inclusief alle aanwezige roerende zaken;
- Niet zelf-bewonersclausule van toepassing: de huidige eigenaar heeft het appartement nimmer zelf bewoond, maar gebruikt voor verhuurdoeleinden;
- Oplevering in overleg (kan spoedig).

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

** ENGLISH TEXT**
Comfortable and bright studio (28m2 in accordance with NEN 2580 guideline), quietly located on the fourth floor of a small-scale apartment complex that was realized in 2006. The location is very attractive: on Haveneiland-West (at the very beginning of Ijburg), near various shops and with a view of the greenery of the courtyard / on the Ijburglaan a little further. The whole is efficiently divided and equipped with a modern kitchen, a spacious bathroom, a storage cupboard and a shared bicycle shed on the ground floor. A light oak floor completes the whole. This is a well-insulated starter home in a nice place. Interested? Please feel free to contact us for a viewing.

Layout:
Central entrance with bicycle shed on the ground floor. Stairs to the fourth floor: strikingly bright room with a modern white kitchen with built-in appliances (induction hob, combi oven / microwave, refrigerator and extractor hood) on the left. The living / sleeping area is equipped with large windows that provide plenty of light. to care. A room divider provides a separate space for the bed. The modern bathroom has a shower corner, sink (furniture) and a floating toilet. At the entrance of the house are the storage room and a meter cupboard / setup for the district heating unit.

Particularities:
- Usable area living 28m2 (in accordance with NEN 2580 guideline), 31 m2 gross
- Year of construction approx. 2006;
- Energy label A;
- Quietly located at the rear of the building with a view of the courtyard;
- IJburg shopping center around the corner, as well as public transport facilities;
- The whole apartment is neatly finished;
- Small storage space in the house;
- Annual lease payments surrendered until October 16, 2053; no application for conversion AB 2016 has been made
- Active VvE, contribution € 57.84 per month;
- Common bicycle shed in the basement;
- Asking price includes all movable property present;
- Not self-occupant clause applicable: the current owner has never inhabited the apartment himself, but used it for rental purposes;
- Delivery in consultation (soon).