Javastraat 121 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 295.000

Woonoppervlakte:
46 m2

Inhoud:
157 m3

Te koop sinds:
Mei 2019

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

In het mooiste stukje van de Javastraat bevindt zich dit heerlijk lichte 3-kamer-appartement (46 m2 volgens NEN2580-richtlijn) met 2 balkons, gelegen op eigen grond, aan één van de meest geliefde winkelstraten van de Indische buurt. Dit turn-key appartement maakt onderdeel uit van een gebouw dat in 2011 werd gesplitst in 4 appartementsrechten en daarvoor grondig werd verbouwd. Deze woning is uiterst comfortabel en beschikt over een praktische indeling.
De gezellige woonkamer met open keuken heeft een Frans balkon met openslaande deuren aan de voorzijde (Z) en een verdiept balkon aan de achterzijde (N). Er zijn 2 (slaap)kamers aanwezig waarvan 1 in gebruik is als werkkamer. Een moderne badkamer met ligbad maakt het geheel compleet. Dit is een goed geïsoleerde woning om zo te betrekken. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging!

Indeling:
Via het trappenhuis (vernieuwd in 2018) wordt de entree op de tweede verdieping bereikt: halletje met bergkast t.b.v. opstelling wasmachine/droger en naastgelegen badkamer v.v. ligbad. toilet, wastafel(meubel) en handdoek-radiator. Toegang tot het woongedeelte: doorzon woonkamer met open keuken (L-vormig in wit uitgevoerd en v.v. diverse apparatuur(5-pits gaskookplaat, RVS wasemkap, oven, vaatwasser, koelkast.)
Aan de tuinzijde van de woning is de slaapkamer gelegen, die is voorzien van een ruime inbouwkast. Direct ernaast is de werkkamer aanwezig die tevens dienst zou kunnen doen als extra slaapkamer, of als walk-in-closet. Beide ruimtes worden via een halletje bereikt. Tevens bevindt het verdiepte balkon zich aan de tuinzijde die is uitgerust met een bergkast en opstelling CV (Intergas 2010). De gehele woonverdieping is v.v. een laminaat vloer. De kunststof kozijnen zijn voorzien van isolatieglas. De meterkast (6 groepen met aardlekbeveiliging) bevindt zich in het trappenhuis.

Omgeving:
De Javastraat is een gezellige en populaire winkelstraat gelegen in de Indische buurt van Amsterdam. De Javastraat heeft een divers aanbod aan winkels, koffietentjes, restaurants, café’s en woningen en is gelegen in stadsdeel Oost nabij het Javaplein. Er is een groot en zeer gevarieerd winkelaanbod in de straat zelf, maar ook even verderop in het nieuwe winkelcentrum Oostpoort, terwijl ook de Dappermarkt en de Albert Cuyp in de buurt zijn gelegen. Enkele hot spots in de buurt zijn o.a. het Badhuis, Bar Botanique, Wilde Zwijnen, The Walter, Woodbury Bar, Studio K, Pompstation en Bar Basquiat. Op enkele minuten loopafstand bevindt zich de Dappermarkt, het Tropenmuseum, het Oosterpark en het Flevopark. Binnen 10 minuten fietsen ben je in hartje Centrum. Het appartement ligt gunstig t.o.v. het openbaar vervoer, het Muiderpoortstation heeft een goede en snelle verbinding met Amsterdam Amstel en Centraal Station en diverse bus - en tramlijnen stoppen praktisch voor de deur op het Javaplein en de Insulindeweg.
Met de auto (Ring Zuid en Ring Oost) is het appartement ook goed te bereiken. Parkeren in de omgeving middels vergunningstelsel, zonder wachtlijst
Vereniging van eigenaren:
De VvE Javastraat 121, bestaat uit 4 leden en is opgericht in 2011. Er wordt door de leden van de VvE op regelmatige basis vergaderd en per balansdatum 31 december 2017 is een reservefonds opgebouwd ad € 12.300,-. (ca. € 9.000,- per datum 31-12-2018.) De VvE staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de bewoner van de eerste verdieping is actief als voorzitter. De maandelijkse servicekosten bedragen thans € 50,-

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de tweede verdieping met balkon, plaatselijk bekend Javastraat 121-2, 1094 HD Amsterdam,
kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie S, complexaanduiding 9850-A, indexnummer 3, uitmakende het twee/negende (2/9) onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op eigen grond, dus er is geen erfpacht(canon) verschuldigd.

Bijzonderheden:
- Turn-key , praktisch ingedeeld appartement van 46m2, 53m2 bruto (gemeten volgens NEN 2580)
- Twee balkons aanwezig (N en Z)
- Gelegen op eigen grond, dus geen erfpacht (canon) verschuldigd
- Slaapkamer en een studieruimte/walk-in-closet
- Pand grondig verbouwd en daarna gesplitst in 2011
- Glasvezel-aansluiting aanwezig, dus supersnel internetten!
- Trappenhuis in 2018 opgeknapt
- Energielabel D
- CV-combiketel Intergas, 2010
- Rondom dubbele beglazing met kunststof kozijnen
- Per direct beschikbaar

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.