Jan van Galenstraat 173 III te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 319.000

Woonoppervlakte:
62 m2

Inhoud:
210 m3

Bouwjaar:
1932

Te koop sinds:
September 2017

Aantal kamers:
4

Aantal slaapkamers:
3

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Ruim en licht 3/4-kamerappartement (62m2) met veel potentie, vrij uitzicht over het Erasmuspark en de Admiralengracht en een grote zolderruimte (18m2) op de direct bovengelegen verdieping + een berging (3m2). Winkels, gezellige cafés & restaurants, het Rembrandtpark & Erasmuspark en het openbaar vervoer liggen letterlijk op een steenworp afstand. Het blokje, waar dit appartement onderdeel van uit maakt, is in 2003 gesplitst in 14 woningen en een bedrijfsruimte (tandarts). De actieve VvE wordt professioneel beheerd en is financieel gezond. Kortom een appartement met veel mogelijkheden op een aantrekkelijke locatie!

INDELING (zie plattegrond)
Via het nette trappenhuis, gedeeld met 1 ander appartement, wordt de woning op de derde verdieping bereikt. Vervolgens de ruime hal, die toegang biedt tot alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt de woonkamer met fantastisch vrij uitzicht over de Admiralengracht en het Erasmuspark. De zijkamer is nu in gebruik als slaapkamer, maar deze kan eenvoudig bij de woonkamer worden getrokken. Aan de achterzijde een zeer grote slaapkamer met openslaande deuren naar het zonnige balkon op het zuidwesten, met vrij uitzicht. De keuken ligt ook aan de achterzijde en is voorzien van inbouwapparatuur. Ook vanuit de keuken dubbel openslaande deuren naar het balkon. De badkamer is in het midden van het appartement gelegen en voorzien van een inloopdouche, toilet, wastafel en wasmachine aansluiting. Door het gehele appartement ligt een laminaatvloer en zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde zijn de houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing. Op de vierde verdieping bevindt zich een grote zolderruimte. Deze kamer kan intern middels een trap worden verbonden met het appartement. Boven de zolderruimte is tevens nog een grote vliering, deze is nog niet bereikbaar. Verder nog een berging van 3,30m2 op deze verdieping.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in een gewild stukje van de Baarsjes: recht tegenover het Erasmuspark en om de hoek van de Admiralengracht, dus aanleg van een boot behoort tot de mogelijkheden. In de Jan van Galenstraat en in de Jan Evertsenstraat vind je een zeer uitgebreid aanbod van allerhande winkels. Maar ook qua cafés en restaurants heeft de Baarsjes een uitgebreid aanbod; Partisan, Faam, Bartack, Bar Frits, Bar Baarsch, Café Cook, Edel, Radijs en Zurich bevinden zich binnen loopafstand van het appartement! De Jordaan en het Centrum liggen op slechts 5 minuten fietsen en voor recreatie liggen het vernieuwde Erasmuspark en het Rembrandtpark letterlijk op een steenworp afstand. Tramlijn 13 en buslijn 18 gaan direct naar het Centraal Station, tramlijn 12 naar station Sloterdijk en station Amstel, buslijn 15 brengt je zo naar station Zuid. De Ring A-10 is met de auto in 2 minuten te bereiken. De wachttijd voor een parkeervergunning is ca. 5 maanden, een overloopvergunning is te verkrijgen voor gebied de Baarsjes 1. Parkeren van de auto voor de deur is eerder regel dan uitzondering.

BIJZONDERHEDEN
- Appartement met veel potentie
- Actieve en professioneel beheerde VvE
- De Jordaan ligt op ca. 5 minuten fietsen
- Mogelijkheid voor de aanleg van een boot
- Grote zolderruimte en een aparte berging
- Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
- Voor en achter dubbelglas in houten kozijnen
- Zonnig balkon op het zuidwesten met vrij uitzicht
- Ideaal gelegen m.b.t. het openbaar vervoer en de Ring A-10
- Courante indeling, met mogelijkheid voor 3 goede slaapkamers
- Vrij uitzicht aan de voorzijde over het Erasmuspark en de gracht
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels, cafés en restaurants in de Baarsjes
- Erfpachtcanon € 852,18 per jaar AB 2000 t/m 15-04-2056 (aftrekbaar voor IB)