Jan van Galenstraat 173 II te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 275.000

Woonoppervlakte:
63 m2

Inhoud:
175 m3

Bouwjaar:
1932

Te koop sinds:
April 2016

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Ruim en licht 2/3 kamerappartement met vrij uitzicht over het Erasmuspark en de Admiralengracht en een aparte studeer/logeerkamer op de zolderverdieping. Winkels, gezellige cafés & restaurants, het Rembrandtpark & Erasmuspark en het openbaar vervoer liggen letterlijk op een steenworp afstand. Het blokje, waar dit appartement onderdeel van uit maakt, is in 2003 gesplitst in 14 woningen en een bedrijfsruimte (tandarts). De actieve VvE wordt professioneel beheerd en is financieel gezond. In 2008 is het appartement gerenoveerd en geïsoleerd en de huidige bewoners hebben eind 2014 de badkamer vernieuwd. Kortom een kant-en-klaar appartement om zo te betrekken!

INDELING (zie plattegrond)
Via het nette trappenhuis, gedeeld met 1 ander appartement, wordt de woning op de tweede verdieping bereikt. Vervolgens de ruime hal, die toegang biedt tot alle vertrekken. Aan de voorzijde ligt de woonkamer met fantastisch vrij uitzicht over de Admiralengracht en het Erasmuspark. De zijkamer is thans bij de woonkamer getrokken, maar hier kan gemakkelijk een aparte slaapkamer gecreëerd worden. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer voorzien van een grote kastenwand en openslaande deuren naar het zonnige balkon op het zuidwesten, met vrij uitzicht. De keuken ligt ook aan de achterzijde en is voorzien van een groot RVS-fornuis. Ook vanuit hier is het balkon te bereiken. De badkamer is in het midden van het appartement gelegen en is eind 2014 vernieuwd. Er is een separaat toilet. Door het gehele appartement ligt een fraaie lamelhoutenparketvloer en zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde zijn de houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing. Op de zolderverdieping bevindt zich nog een grote studeer-/logeerkamer met aansluitingen voor de wasmachine en de droger.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in een gewild stukje van de Baarsjes: recht tegenover het Erasmuspark en om de hoek van de Admiralengracht, dus aanleg van een boot behoort tot de mogelijkheden. In de Jan van Galenstraat en in de Jan Evertsenstraat vind je een zeer uitgebreid aanbod van winkels, maar ook qua cafés en restaurants heeft de Baarsjes een steeds beter wordend aanbod; onder andere Spijkervet, Bar Frits, Bar Baarsch, Café Cook, Edel, Radijs en Zurich bevinden zich binnen loopafstand van het appartement! De Jordaan en het Centrum liggen op slechts 5 minuten fietsen en voor recreatie liggen het vernieuwde Erasmuspark en het Rembrandtpark letterlijk op een steenworp afstand. Tramlijn 7/13 en buslijn 18 gaan direct naar het Centraal Station, tramlijn 12 naar station Sloterdijk en station Amstel, buslijn 15 brengt je zo naar station Zuid en de ring A-10 is in 1 minuut te bereiken. De wachttijd voor een parkeervergunning is ca. 6 maanden, een overloopvergunning is te verkrijgen voor gebied de Baarsjes 1. Parkeren van de auto voor de deur is eerder regel dan uitzondering.

BIJZONDERHEDEN
- De badkamer is vernieuwd in 2014
- Actieve, professioneel beheerde, VvE
- De Jordaan ligt op ca. 5 minuten fietsen
- Mogelijkheid voor de aanleg van een boot
- Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
- Voor en achter dubbelglas in houten kozijnen
- Zonnig balkon op het zuidwesten met vrij uitzicht
- Fraaie lamelhoutenvloer door het hele appartement
- De mogelijkheid bestaat om een dakterras aan te leggen
- Ideaal gelegen m.b.t. het openbaar vervoer en de Ring A-10
- Zeer ruime bergkamer op zolder met wasmachine aansluiting
- Vrij uitzicht aan de voorzijde over het Erasmuspark en de gracht
- Ideaal gelegen m.b.t. winkels, cafés en restaurants in de Baarsjes
- Erfpachtcanon € 852,18 per jaar AB 2000 t/m 15-04-2056 (aftrekbaar voor IB)