Helmholtzstraat 69 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 350.000

Woonoppervlakte:
65 m2

Inhoud:
238 m3

Bouwjaar:
1954

Te koop sinds:
April 2017

Ligging tuin:
noordoost

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (benedenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Plattegronden:

Omschrijving

In de populaire Watergraafsmeer gelegen 3-kamerappartement (65m2, volgens NEN2580 richtlijn gemeten) met riante tuin en veel bergruimte. De woning is gelegen op eigen grond, wordt omgeven door veel groen en ligt in een rustig straatje met nauwelijks doorgaand verkeer. Wat opvalt is de hoeveelheid licht in deze onlangs gemoderniseerde woning onderdeel uitmakend van een kleinschalig appartementencomplex (bouwjaar ca. 1954.) Samen met 41 andere leden vorm je de VvE, die professioneel wordt beheerd en op regelmatige basis vergadert. Er zijn in de directe omgeving volop sport- en recreatiemogelijkheden en voor de dagelijkse boodschappen loop je naar het naastgelegen (en onlangs vernieuwde) winkelcentrum. De beschutte tuin (N/O) is ca. 7 meter breed en maarliefst 9 meter diep en biedt voldoende ruimte voor een eventuele uitbouw. Het geheel is voorzien van dubbele beglazing en er ligt een lichte laminaat vloer in alle aanwezige vertrekken; verwarming middels een eigen Cv-installatie (Remeha) Zowel de keuken als de badkamer zijn in 2012 door de huidige eigenaar aangebracht. Kortom, dit is een complete woning met alle comfort om zo te betrekken. Neem je contact met ons op voor een bezichtiging?

Indeling:
Via het gezamenlijke trappenhuis bereik je de voordeur op de begane grond. De ruime hal geeft toegang tot de diverse vertrekken. Aan de tuinzijde zijn de ruime (ouder) slaapkamer en de moderne keuken gelegen (bouwjaar 2012; in hoogglans wit uitgevoerd en v.v. Zanussi apparatuur: vaatwasser, oven, combimagnetron, koelkast, 4-pits kookplaat en RVS wasemkap); beide met toegang tot de tuin die je de mogelijkheid biedt om in alle rust te genieten van een kopje koffie in de ochtendzon. De slaapkamer staat in directe verbinding met de naastgelegen in modern zwart/grijs uitgevoerde badkamer (2012), die o.m. is voorzien van een inloopdouche, designradiator en wastafel (meubel.) Ook het naastgelegen (separate) toilet is in 2012 vernieuwd.
Aan de voorzijde ligt de ruime woonkamer met naastgelegen slaap/werkruimte, die kan worden afgesloten middels een schuifdeur. De grote inpandige berging heeft o.a. aansluiting voor de wasmachine en droger. De CV-ketel is netjes verwerkt in een keukenkastje. De meterkast is uitgerust met een groepenkast bestaande uit 5 groepen met aardlekbeveiliging. In de tuin is nog een houten tuinhuisje gesitueerd.

Omgeving:
De Watergraafsmeer is erg populair vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het centrum en uitvalswegen in combinatie met het dorpse karakter van deze wijk. In deze groene en kindvriendelijke wijk zijn talloze eetgelegenheden, supermarkten en is er een breed assortiment aan winkels. Zo bevinden zich onder meer het trendy restaurant “De Kas” en restaurant "Merkelbach" in de Watergraafsmeer en zijn er diverse delicatessenwinkels.
Daarnaast zijn er diverse parken wat het groene karakter van de wijk benadrukken en waar het heerlijk vertoeven is zoals Park Frankendael met het fraaie landhuis Frankendael, het Darwinplantsoen of het Prins Bernhardpark. De ringweg A10 is binnen enkele autominuten bereikbaar en het centrum is rechtstreeks bereikbaar via Tramlijn 9. Daarnaast zijn de buslijnen 41, 40 en 757 op loopafstand.
De diverse sportvelden en parken liggen op fietsafstand. In de Helmholzstraat is een vernieuwd winkelcentrum met vrijwel alle winkels voor de dagelijkse boodschappen. Even verderop in het winkelcentrum Oostpoort bevinden zich ruim 200 winkels zodat er volop keuze is.
Voor de schaatsliefhebbers: de woning is gelegen nabij de Jaap Eden Baan; je kluunt er zo naar toe.

Parkeren:
Parkeren middels vergunning (vergunninggebied Oost 5 Watergraafsmeer.) Volgens de website Amsterdam.nl bestaat er thans geen wachtlijst. Voor bezoekers geldt een tarief van € 2,40 p/u (ma-za 09:00-21:00)

Kadastrale omschrijving:
Gemeente Watergraafsmeer sectie B, complexaanduiding 4009-A indexnummer 7, uitmakende het 32/1.232e onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op eigen grond. Je bent dus geen erfpacht canon verschuldigd!

VvE:
Van rechtswege word je lid van een actieve, professionele VvE, genaamd “Helmholtzstraat 65-91-II”, bestaande uit 42 leden. Het complex werd gesplitst in appartementsrechten op 3 november 1992. Het beheer wordt verzorgd door Pro VVE beheer. Er wordt op regelmatige basis vergaderd en onderhoud uitgevoerd. Er is in 2014 een meerjarenonderhoudsplan vervaardigd dat voorziet in onderhoudswerkzaamheden tot 2043. Op de balans (31 dec 2016) is ca. € 120.000,- gereserveerd voor de geplande onderhoudswerkzaamheden. De servicekosten bedragen € 129,55 per maand. Er is ook een huishoudelijk reglement van toepassing. Via ons kantoor zijn de diverse stukken beschikbaar.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 65 m² gemeten volgens NEN 2580, bruto 71m2;
- Bouwjaar 1954; gemoderniseerd in 2012
- Riante tuin (ca. 9 x 7 meter) op het noordoosten met tuinhuisje;
- Moderne (hoogglans witte) keuken met Zanussi inbouwapparatuur (2012)
- Badkamer in 2012 vernieuwd, evenals het separate toilet
- Mogelijkheid tot realisatie uitbouw van max 3 meter diep (ovbv toestemming)
- Rondom dubbele beglazing;
- Verwarming middels eigen Cv-installatie;
- Servicekosten € 129,55,- per maand;
- Actieve VvE, beheerd door Pro VVE beheer;
- Oplevering in overleg;
- Keurig onderhouden woning, om zo te betrekken;
- Eigen grond, dus geen erfpacht canon!
- Geen wachtlijst voor parkeervergunning

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.