Hazenstraat 8 te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 529.000

Woonoppervlakte:
72 m2

Inhoud:
227 m3

Te koop sinds:
Januari 2018

Aantal kamers:
5

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
nieuwbouw

Plattegronden:

Omschrijving

Moderne bovenwoning (72m2, conform NEN 2580, 86m2 bruto) met een robuuste uitstraling, rustig gelegen in een aantrekkelijk deel van de Jordaan. Het pandje is in 1993 onder architectuur gebouwd met gebruikmaking van duurzame, onderhoudsarme materialen. Het gebouw wordt gekenmerkt door de grote ramen, het ruwe hout en het stalen raster waarachter de erkers en het balkon zich bevinden. Deze bovenwoning met eigen opgang bestaat uit 4 lagen, van elk een kleine 20m2. De bovenste laag – de woonkamer- beschikt over een ruim balkon dat bereikt wordt middels openslaande deuren. Via een vaste trap kom je bij het dakterras van waaruit je prachtige vergezichten hebt, o.m. op de Westertoren. Daarnaast heb je de beschikking over 2 slaapkamers, 2 toiletten, een badkamer, een berging en een woonkeuken. Uiteraard is de woning voorzien van een eigen Cv-installatie en dubbele beglazing. Dit is een uiterst comfortabele woning, op eigen grond gelegen, nabij de bekende 9 straatjes.

Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor een bezichtiging!

Indeling:
Eigen entree op de begane grond met berging en meterkast (5 groepen, v.v. aardlekbeveiliging). (De aanwezige garage op de begane grond maakt geen onderdeel uit van de koop!) Trap naar de eerste verdieping: overloop met slaap/werkkamer en inbouwkast. Ook de Cv-installatie (Vaillant, 2010) is op deze verdieping gesitueerd. Naastgelegen badkamer v.v. zwevend toilet, douchehoek, designradiator en wastafel. Trap naar tweede verdieping: overloop met slaap/werkkamer. Naastgelegen toiletruimte met fonteintje. Trap naar derde verdieping: woonkeuken met frans balkon en openslaande deuren. De keuken is v.v. een natuurstenen werkblad met dubbele spoelbak en diverse apparatuur; Neff wasemkap, Whirlpool kookplaat en een Bosch oven. Ook de wasmachine kan in de keuken geplaatst worden. Trap naar vierde verdieping: woonkamer met openslaande deuren naar het balkon. Vaste trap naar het dakterras (niet vergund).

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de eerste, tweede, derde en vierde verdieping, het trapportaal en de trap op de begane grond van het gebouw alsmede van de in de doorrit onder de trap naar de bovenwoning gelegen berging, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie E nummer 9944 A-3, plaatselijk bekend als Hazenstraat 8 te 1016 SP Amsterdam, uitmakende het 50/60ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
Er is sprake van eigen grond, dus u bent geen erfpacht canon verschuldigd.

De VvE:
De VvE Hazenstraat bestaat uit 2 leden, die beiden in hun eigen onderhoud voorzien. Conform de akte van splitsing d.d. 27 oktober 1993 komt alle onderhoud aan de buitengevel ten laste van de eigenaar op de hoogte van wiens appartement het betreffende gedeelte van de buitenmuur zich bevindt. Alle onderhoud aan het dak, goten, afvoer van hemelwater e.d. komt ten laste van de eigenaar van de bovenwoning.

Ligging en voorzieningen:
De woning is gelegen in het oude centrum van Amsterdam tussen de Lijnbaansgracht, Looiersgracht, Lauriergracht en de Prinsengracht. De omgeving van dit pand is uniek, midden in de Amsterdamse Jordaan met haar ontspannen sfeer en prachtige grachten. In de directe omgeving liggen diverse gezellige winkelstraatjes, zoals de Hartenstraat en de Wolvenstraat, beter bekend als "de 9 straatjes". Deze negen schilderachtige straatjes die de grachten met elkaar verbinden zitten vol kleine winkeltjes, lunchrooms, restaurants en galerieën die meestal uniek zijn in hun soort.
Op slechts enkele minuten lopen, bevindt zich op de Elandsgracht de bus- en tramhalte, met diverse lijnen, waardoor de bereikbaarheid uitstekend is.

Parkeren:
De wachttijd voor een parkeervergunning is thans conform opgave van de gemeente Amsterdam 1 maand. Het is echter wel mogelijk om een overloopvergunning aan te vragen.

Bijzonderheden:
- Bovenwoning bestaande uit 4 lagen en een berging op de begane grond
- Ruim balkon en dakterras (niet vergund)
- 72,1m2 gebruiksoppervlakte wonen, gemeten volgens NEN 2580, 85,6m2 bruto
- Bouwjaar 1993, dus optimale isolatiewaarden
- Rustige centrumlocatie
- Onderhoudsarme materialen: staal/aluminimum i.c.m. ruw hout
- Oplevering in overleg, kan spoedig
- Gehele woning voorzien van een houten vloer
- Eigen grond, dus geen erfpachtsituatie
- De parkeerplaats op de begane grond behoort niet tot het verkochte!
- Voorbehoud gunning verkoper

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.