Groenmarktkade 4 A te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 550.000

Woonoppervlakte:
87 m2

Inhoud:
225 m3

Bouwjaar:
1993

Te koop sinds:
Juni 2017

Ligging tuin:
oost

Aantal kamers:
3

Aantal slaapkamers:
2

Type Woning:
Appartement (benedenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Zeer courant ingedeeld 3-kamerappartement met een zonnige tuin van ruim 85m² gelegen op de rand van de Jordaan aan de Singelgracht in een rustig straatje. Het appartement maakt onderdeel van een klein complex gebouwd in 1993 met een actieve en financieel gezonde VvE. De huidige bewoners hebben het appartement in 2009 compleet en hoogwaardig verbouwd en in 2011 uitgebouwd. Onder andere de ligging aan de Singelgracht, de grote zonnige tuin, het conform van relatieve nieuwbouw, de twee zeer ruime slaapkamers, en de rustige straat maken dit appartement tot een ideaal familiehuis in het centrum van Amsterdam!

INDELING (zie plattegrond)
De verzorgde gemeenschappelijke entree leidt naar de voordeur van het appartement. Vervolgens de entree van het appartement met de hal voorzien van garderoberuimte, een berging met wasmachine/drogeropstelling en een separaat toilet. De open keuken is gesitueerd in het midden van het appartement en voorzien van diverse inbouwapparaten. Aan de achterzijde de lichte woonkamer met een sfeervolle gashaard. Vanuit de woonkamer is de, voor Amsterdamse begrippen, mega tuin te bereiken middels een schuifdeur. De tuin heeft een L-vorm met een groot terras en een gedeelte voor het oefenen van penalty’s!! Aan de voorzijde liggen de 2 ruime slaapkamers beide met grote vaste kastenwand. De complete badkamer grenst aan één van de slaapkamers en is voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel en een ligbad. Door het gehele appartement ligt een fraaie houten vloer.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in het centrum van Amsterdam, op het randje van de Jordaan en op loopafstand van de grachten en de Negen Straatjes. De Groenmarktkade is een zijtak van de Rozengracht en ligt tussen de Nassaukade en de Marnixstraat in. Trendy cafés, restaurants en koffiespots zoals Brandstof, Waterkant, De Foodhallen (bieb + bios) en het gezellige Hugo de Grootplein zijn tevens op loopafstand te bereiken. Diverse allerhande winkels zijn te vinden op de Elandsgracht, de Clercqstraat en op de Rozengracht. Verder liggen voor de theaterliefhebbers de Stadsschouwburg, theater De Balie, Paradiso, de Melkweg en het nieuwe De La Mar theater ook niet ver weg.

Op zoek naar een groene omgeving dan is zowel het Vondelpark als het Westerpark binnen tien minuten te bereiken. Het appartement is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar (tramlijnen 7, 10, 13, 14 en 17 en diverse bushaltes op de Marnixstraat en Rozengracht). Vanaf het nabijgelegen busstation op de Marnixstraat is Schiphol rechtstreeks aan te reizen. Daarnaast ligt het gunstig ten opzichte van de ring A-10. Parkeren geschiedt op basis van het vergunningenstelsel, momenteel is de wachttijd voor een vergunning ca. 10 maanden. Een goed alternatief om de auto te parkeren is de nabijgelegen parkeergarage Q-Park (gratis op kenteken) of de overloopvergunning voor Centrum-4.

BIJZONDERHEDEN
- Sfeervolle gashaard
- Gelegen aan de Singelgracht
- Zonnige tuin van ruim 85m²!
- Volledig geïsoleerd (energielabel B)
- Courante indeling, 2 ruime slaapkamers
- Afgekocht erfpacht tot en met 15-03-2042
- In 2009 volledig gerenoveerd en uitgebouwd 2011
- Professionele en financieel gezonde VvE (16 leden)
- Ideaal gelegen m.b.t. cafés, restaurants, OV en winkels
- Door het gehele appartement ligt een fraaie houtenvloer