Groenmarktkade 3 C te Amsterdam

Kenmerken

Vraagprijs:
€ 375.000

Woonoppervlakte:
53 m2

Inhoud:
160 m3

Bouwjaar:
1993

Te koop sinds:
Mei 2019

Aantal kamers:
2

Aantal slaapkamers:
1

Type Woning:
Appartement (bovenwoning)

Koop of huur:
koop

Koop conditie:
kosten koper

Bouwvorm:
bestaande bouw

Omschrijving

Aan het water gelegen 2-kamer appartement (53m2 conform NEN 2580-richtlijn) met LIFT, heerlijk zonnig balkon (west) en berging in de onderbouw !! Dit appartement maakt onderdeel uit van een kleinschalig complex dat in 1993 werd gebouwd. De woning is prima geïsoleerd (energielabel C) en maakt onderdeel uit van een goed functionerende VvE. De ruime slaapkamer is ook aan de waterzijde gelegen en is uitgerust met een inbouwkast. Het geheel verdient wat cosmetische aandacht en biedt je derhalve de mogelijkheid om het naar eigen smaak in te richten. De ligging is uiterst aantrekkelijk met uitzicht op de Singelgracht en de gezellige Jordaan op loopafstand. We hebben een Open Huis gepland op 17 mei as. tussen 15:30 hr en 17:30 hr. Een afspraak maken is niet nodig.

Indeling:
Gezamenlijke entree, trappenhuis en lift. Aangekomen op de derde verdieping wordt de woning bereikt. Meterkast in de centrale ruimte. De woning bestaat uit een ruime en lichte woonkamer met semi-open keuken (in rood uitgevoerd) v.v. diverse inbouwapparatuur. Aangrenzend de bijkeuken met daarin de wasmachine/drogeropstelling. Ruime slaapkamer, een gemoderniseerde badkamer v.v. wastafel, handdoek-radiator, douche en toilet. De gehele woning is voorzien van een parketvloer. Vanuit de woning heeft u via de schuifpui toegang tot het zonnige balkon (ligging west) met fraai uitzicht over de Singelgracht. Centrale verwarming middels een eigen CV combi-ketel (Intergas, 2009), geïsoleerde vloeren, muren en dubbel glas zorgen voor het juiste comfort. Er is nog een berging aanwezig in de onderbouw.

Omgeving:
Het appartement is gelegen in het centrum van Amsterdam, op het randje van de Jordaan en op loopafstand van de grachten en de Negen Straatjes. De Groenmarktkade is een zijtak van de Rozengracht en ligt tussen de Nassaukade en de Marnixstraat in. Trendy cafés, restaurants en koffiespots zoals Brandstof, Waterkant, De Foodhallen (bieb + bios) en het gezellige Hugo de Grootplein zijn tevens op loopafstand te bereiken. Diverse allerhande winkels zijn te vinden op de Elandsgracht, de Clercqstraat en op de Rozengracht. Verder liggen voor de theaterliefhebbers de Stadsschouwburg, theater De Balie, Paradiso, de Melkweg en het nieuwe De La Mar theater ook niet ver weg.
Op zoek naar een groene omgeving dan is zowel het Vondelpark als het Westerpark binnen tien minuten te bereiken. Het appartement is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar (tramlijnen 7, 10, 13, 14 en 17 en diverse bushaltes op de Marnixstraat en Rozengracht). Vanaf het nabijgelegen busstation op de Marnixstraat is Schiphol rechtstreeks aan te reizen. Daarnaast ligt het gunstig ten opzichte van de ring A-10. Parkeren geschiedt op basis van het vergunningenstelsel, raadpleeg voor de website van de gemeente Amsterdam voor de meest actuele gegevens.

Vereniging van eigenaren:
De VvE Groenmarktkade 3, bestaat uit 16 leden en is opgericht in 1992. Er wordt door de leden van de VvE op regelmatige basis vergaderd en per balansdatum 31 december 2017 is een reservefonds opgebouwd ad € 20.000,-. De VvE staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de bewoner van no.2F is actief als voorzitter. De maandelijkse servicekosten bedragen thans € 74,-

Kadastrale omschrijving:
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de derde verdieping met afzonderlijke berging op de begane grondverdieping, plaatselijk bekend Groenmarktkade 3C, 1016 TA Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie E, complexaanduiding 9856-A, indexnummer 10, uitmakende het twee/negende (14/280e) onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam, de erfpacht(canon) is vooruitbetaald t/m 30-09-2041. De algemene voorwaarden voor voortdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam (1966) zijn van toepassing.

Bijzonderheden:
- Tweekamerwoning met balkon en uitzicht op het water;
- Gemeten conform NEN 2580-richtlijn: 53m2, bruto 59m2;
- Erfpacht afgekocht tot 2041;
- Eigen CV-combiketel 2009;
- Goed functionerende VvE met voldoende onderhoudsreserve;
- Voorzien van dubbele beglazing;
- Balkon op het westen aan de Singelgracht;
- Zeer rustige straat een richting verkeer;
- Berging in de onderbouw;
- Zeer ruime slaapkamer met inbouwkast;
- Cosmetische aandacht gewenst;
- Per direct beschikbaar;
- Lift aanwezig;
- Energielabel C;
- WOZ-waarde (1-1-2018): € 360.000,-
- Voorbehoud gunning verkoper.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is door Thuis in Vastgoed B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Thuis in Vastgoed B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.